VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης προς μεταποιητές ροδακίνων: Πείτε τις τιμές στους αγρότες

Η συνέχιση της μη ανακοίνωσης τιμών προς τους παραγωγούς συνιστά περιφρόνηση του αγροτικού κόσμου 

Είναι προφανές ότι αλληλοσεβασμός και αλληλοκατανόηση για να συνεχίσει η χώρα να είναι πρώτη στο διεθνή ανταγωνισμό μεταποιημένου ροδάκινου

Οι τιμές που θα ανακοινωθούν να είναι τουλάχιστον οι περσινές ( που ήταν ήδη πολύ μικρές) για να μπορέσει ο αγρότης να καλλιεργήσει, να ραντίσει, να λιπάνει και να έχει ψυχολογία για να παράγει ποιοτικό προϊόν που θα εξασφαλίσει την διατήρηση της Ελληνικής κονσέρβας στην κορυφή παγκόσμια.

Η πρόσφατη ίδρυση από την πολιτεία της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων ( που πρωτοσυνεδρίασε με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου παρόντα την προηγούμενη βδομάδα) θα βοηθήσει στην απόκτηση εμπιστοσύνης μεταξύ των παραγωγικών φορέων και την από κοινού συζήτηση και προτάσεις για την προοπτική των πυρηνόκαρπων.
Η ύπαρξη σημαντικής μεταποίησης οπωροκηπευτικών στην Πέλλα και Ημαθία με εξωστρεφή επιτυχημένη δραστηριότητα παγκόσμια είναι ένα καλό παράδειγμα τι μπορεί να επιτύχει μια σοβαρή και συντονισμένη δράση.

Όμως είναι σχήμα οξύμωρο τρείς μεταποιητικές επιχειρήσεις της Πέλλας να φιγουράρουν στην λίστα των πρώτων πενήντα επιχειρήσεων σε κερδοφορία στη χώρα και οι τιμές παραγωγού να μην μπορούν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση για τους αγρότες που παράγουν το προϊόν.

Οι συνεταιριστικές μεταποιητικές επιχειρήσεις πρέπει επιτέλους να παίξουν τον ρόλο τους. Η ύπαρξη στις διοικήσεις τους των ίδιων φυσικών προσώπων επί πολλές δεκαετίες δεν εγγυάται την αλλαγή του ρόλου τους και της λειτουργίας τους προς όφελος των αγροτών. Απαιτείται ανανέωση της εκπροσώπησης τους με την συμμετοχή στα ΔΣ νέων ανθρώπων με νέες ιδέες και νοοτροπίες.

Απαιτείται η οργάνωση του αγροτικού κόσμου και η ουσιαστική του εκπροσώπηση για να πετύχει η διεπαγγελματική στο έργο της.

Οφείλουμε ακόμη , σαν πολιτεία, να δώσουμε λύση στο θέμα με τα «στέκια» προς την κατεύθυνση της νομιμότητας στην διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. Να αντιμετωπιστεί το θέμα ποιοι δικαιούνται να ιδρύσουν στέκια, με ποιες άδειες και με ποια παραστατικά για να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός με τις ομάδες και οργανώσεις παραγωγών που υφίστανται ή θα συσταθούν.

Μόνο με συναντίληψη, με αλληλοσεβασμό και με ουσιαστικό διάλογο μέσω της διεπαγγελματικής ( ακόμη και μέσα από τις διαφορές συμφερόντων ) θα προκύψουν λύσεις προς όφελος όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγή, συγκέντρωση, μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων.

Γιάννης Σηφάκης
Βουλευτής Πέλλας
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

12 σχόλια:

 1. ΣHΦAKH AKOMH ΣTO OΦEIΛOYME ΣAN ΠOΛITEIA... KYBEPNHΣH EIΣAI. EΛEΓEΣ TO 17 ΔEN ΘAYΠAPXOYN ΣTEKIA KAI EXOYN ΦYTPΩΣEI ΣAN MANITAPIA AΠO AΠIΘANOYΣ TYΠOYΣ ΣTA MAYPA
  ΓIA ΠOIA ΔIAΠAΓΓEΛMATIKH MIΛAΣ EΞAΦANIΣMENΑ ΣYMΦEPONTA ΓAP...
  AYTA ΠOY ΣYMBAINOYN ΦETOΣ ΣTO BIBΛIO ΓKINEΣ.... KAI ΣY ΠAΛI ΠAΠAPIEΣ...O XEIMΩNAΣ ΘA EINAI ΔYΣKOΛOΣ
  H ΠEINA TΩN ΠAIΔIΩN ΔEN ANTEXETAI.. ΘA TO ΔIAΠIΣTΩΣEIΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα στέκια υπάρχουν δεκαετίες τώρα, κανένας δεν έχει κάνει τίποτα, αυτή η κυβέρνηση ετοιμάζει πρώτη φορά σοβαρή νομοθεσία, θα το λύσει,όπως έλυσε και το θέμα με τα μεροκάματα των Αλβανών. Όλα τα θέματα έρχονται από το παρελθόν, πέρασαν Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Νομό και δεν λύθηκαν. Αυτή η κυβέρνηση τα λύνει όση "κούφια" δήθεν αντιπολίτευση και να κάνετε τα παπαγαλάκια του παρελθόντος.
   Αφήσατε τον δενδροκαλλιεργητή χωρίς επιδότηση με τον τρόπο που ψηφίσατε την ΚΑΠ 2014-2019 και έχετε μούτρα να μιλάτε...
   Ακόμη για το συμπύρηνο να φωνάξουν που είναι οι αγρότες; χωρίς τιμή τόσον καιρό και παραδίνουν. Ποιος επαγγελματίας θα το έκανε αυτό; φυσικά δεν φταίει σε αυτό σε τίποτα η πολιτεία...
   Ακόμη τι τιμή θα δοθεί φέτος; η πολιτεία έκανε την διεπαγγελματική, εκεί ο αγρότης πρέπει να διεκδικήσει συναινέσεις. Επιτέλους ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
   Τα συνεταιριστικά εργοστάσια ποιοί τα διαχειρίζονται; ποιός τους ψηφίζει;
   Οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση και ανανέωση ανθρώπων και νοοτροπιών
   Για πείτε μου ποιός άλλος φώναξε για το συμπύρηνο;

   Διαγραφή
  2. Ενα απο τα καθήκοντα σου είναι να βγαζεις και ανακοινωσεις για το αφεντικό σού?

   Διαγραφή
  3. KYPIE ΓIANNH ΔIABAΣA ΓIA AΛBANOYΣ.MONO ΓIA TO BIBΛIO ΠOY AN ΔEN TOYΣ ΔHΛΩNOYME ΘA MAΣ BAZOYN ΠPOΣTIMO 10 XIΛ...TIΠOTE AΛΛO TEΛEIΩNEI ...TO KAΛOKAIPI KAI AKOMA ΠEPIMENOYME.
   ΠANTΩΣ ΓIA THN EΠIΔOTHΣH EΓΩ ΓIA ΠPΩTH ΦOPA ΠHPA KAI OΠΩΣ ΔIABAΣA ΣTO TEΛOΣ TOY 19 ΘA ΦTAΣEI ΣTA 50 EYPΩ TO ΣTPEMMA. KANTE KATI ΓIA EΠIΔOTHΣH ΣTO ΣTPEMMA ΓIA ΦETOΣ ΔIAΦOPETIKA ΔEN ΘA ANTEΞOYME EΣENA ΣE ΠIΣTEYΩ KAI ΠEPIMENΩ

   Διαγραφή
  4. Αυτο που ψηφιστηκε για το βιβλιο ηταν αυτο που χρειαχοταν να γινει για να λυθει το θεμα με τους Αλβανους, ειναι ετοιμη η εγκυκλιος

   Διαγραφή
  5. 1.20 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΗΦΑΚΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

   Διαγραφή
 2. θα φάνε και το ανδρός και μετά θα μας πουν τιμή αλλά δεν φταιει κανείς εμείς φταίμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Που εχει μαύρα ρε παιδια να τα παμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στην περιοχη της σκυδρας , προς Γιαννιτσα σε καθε χωριο , ολο και κατι θα βρεις, οπως αναφερε και ο πιο πανω σχολιαστης ,σαν τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ φητρονουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ειναι η μονη περιπτωση ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που ο αγοραστης δινει οτι τιμη θελει στον πωλητη και αμα του αρεσει(του πωλητη)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣHΦAKH ME TOYΣ ΠPOHΓOYMENOYΣ ΦAΓAME ΓΛYKO ΨΩMI ΦTIAΞAME KTHMATA ΠEPIOYΣIA. ME ΣAΣ XAΣAME TAYΓA KΑΙ TA ΠAΣXAΛIA. KAI TI ΔEN EXEIΣ ΦOPOΓHΣEI! KAI TI ΔEN EXEIΣ KOΨEI! KAI EΠIΔOTHΣH ΠAIPNOYME ΓIA ΠPΩTH ΦOPA ΣTA ΔENΔPA; EIΣAI KΑΙ AΣXETOΣ KΑΙ TO 14 MAΣ ΔΩΣANE AΠOZHMIΩΣH EMΠAPΓKO. ΘA ΔEIΣ TON XEIMΩNA ΠOΣO ΘA ΦΩNAΞOYME! TA EXEIΣ ΦTIAΞEI ΠΛAKAKAKIA ME TOYΣ BIOMHXANOYΣ KAI ME TA ΣTEKIA. AYTO ΔEN EXEI ΓINEI ME TOYΣ ΠPOHΓOYMENOYΣ ΣAΣ KATAΓΓEΛΛOYN ΔHMOΣIA ME ΣTOIXEIA OI ΠPOΓHMENOI KAI EXEIΣ KΛEIΣTA AYTIA. TPABA ΣHΦAKH ΣTH ΛEΣBO ΓIA MΠANIO APKETA MAΣ TA XAPIΣEΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σηφάκη δώσε πόνο, τους πονάς και κάνουν το άσπρο... μαύρο. Ου να μου χαθείτε παλαιοκομματικά λαμόγια

   Διαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…