Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ταξίδι στη μουσική με την πανσέληνο σε Πέλλα και Έδεσσα


«Δύο σε ένα» επιφυλάσσει το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου, καθώς θα συνυπάρξουν η πανσέληνος -παραδοσιακά η πιο δημοφιλής του καλοκαιριού- καθώς και μία μερική έκλειψη Σελήνης. H πανσέληνος θα εμφανισθεί στις 22:11 ώρα Ελλάδας, ενώ η έκλειψη, που θα διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες, θα έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της λίγο πριν, στις 21:22 ώρα Ελλάδας. Έτσι, όσοι συμμετέχουν σε κάποια «βραδιά πανσελήνου» ή σε άλλη εκδήλωση ή απλώς έχουν βγει βόλτα για να απολαύσουν το γεμάτο φεγγάρι, ας θυμηθούν λίγο νωρίτερα να δουν και τη μερική έκλειψη. 

Η παρατήρηση της έκλειψης μπορεί να γίνει με γυμνά μάτια, με κιάλια ή με ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο, ενώ η φωτογράφησή της με απλή φωτογραφική μηχανή. Η σκιά της Γης αναμένεται να καλύψει περίπου το ένα τέταρτο (25%) της διαμέτρου της Σελήνης, ποσοστό που θεωρείται αρκετό για ένα εντυπωσιακό θέαμα. 

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, για τους παρατηρητές από την Ελλάδα η έναρξη της μερικής φάσης της έκλειψης συμπίπτει περίπου με την ανατολή της Σελήνης. Ένα μικρό σκοτείνιασμα της Σελήνης θα είναι ήδη ορατό κατά την ανατολή της Σελήνης καθώς η παρασκιά της Γης θα καλύπτει ήδη ολόκληρο το σεληνιακό δίσκο Ταξίδι στη μουσική με την πανσέληνο σε Πέλλα και Έδεσσα Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει κάθε χρόνο την αυγουστιάτικη Πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. 


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό και σας προσκαλεί τη Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017, στις 21.00 σε δύο μεγάλες εκδηλώσεις για να απολάυσουμε μαζί μουσικές στιγμές κάτω από το φως του φεγγαριού. 

1. στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας σε μια συναυλία με μουσική ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου (jazz, swing, cinema) με το μουσικό σχήμα των:Ναντια Παυλίδου (φωνητικά)Βασίλης Μπεζεβέγκης (κιθάρα) Την τεχνική υποστήριξη προσφέρουν ο Δήμος Πέλλας, η ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, ο Μορφωτικός και Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Η Αρχαία Πέλλα» και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πέλλας. 

2. στον Αρχαιολογικό Χώρο του Λόγγου (Έδεσσας) σε μια μουσική εκδήλωση - συναυλία jazz.από την μπάντα Off minor quartet των: Κωνσταντίνος Παπαχρήστου (τρομπέτα) Δημοσθένης Σταλίδης (κιθάρα) Λάκης Σαμαράς (μπάσο)
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.