VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Χρηματοδοτήθηκαν οι δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις Αλμωπίας και Έδεσσας για τα ληξιπρόθεσμα τους

Χρηματοδοτoύνται η Δημοτική Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Αλμωπίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Εδεσσας με 202.619,00 € και 754.000,00 € αντίστοιχα από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους

Υπογράφηκε και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η χρηματοδότηση των δύο κοινωφελών δημοτικών επιχειρήσεων για να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία με την υπογραφή από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Η χρηματοδότηση αυτή μαζί με την χρηματοδότηση του Δήμου Έδεσσας ως ορεινού Δήμου και την χρηματοδότηση του Δήμου Αλμωπίας από το πρόγραμμα λειψυδρίας θα βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση των οικονομικών των Δήμων της Πέλλας
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

7 σχόλια:

 1. OXI AΛΛO KAPBOYNO ΓIANNH. EΣY EXEIΣ KANEI TIΠOTE ΓIA TON ΔHMO;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γραφείο βουλευτή Γιάννη Σηφάκη21 Αυγούστου 2017 - 10:30 μ.μ.

   Αποχετευτικό Αριδαίας έμεινε στο τομεακό σκέλος και κατασκευάζεται, το ΙΚΑ Αριδαίας έμεινε, ήρθε στη Αριδαία ο ΕΟΠΠΥ, ΕΚΑΒ, χρηματοδότηση πέντε αθλητικών εγκαταστάσεων, αξονικός τομογράφος στην Έδεσσα ( που εξυπηρετεί και την Αλμωπία), μετεγκατάσταση του τυ\εχνητού νεφρού σε ανθρώπινες συνθήκες με μελέτες και τεύχη δημοπράτησης στα γραφεία του βουλευτή, μεγάλη προσπάθεια οργάνωσης του αγρότη σε νέα βάση, πρώτη φορά η Πέλλα ( και η Αλμωπία) στην επισιτιστική, οργάβωση σε ενιαίο φορέα του τουρισμού σε όλο τον ορεινό όγκο Λουτρά- Καιμακτσαλάν - Βεγορίτιδα, επέκταση της μελέτης του προαστιακού και προς την Αλμωπία.
   Και αυτά σε λιγότερα από 2,5 χρόνια. Θα μπορούσε η ερώτηση αυτή να απευθυνθεί και στους άλλους βουλευτές των 15 και των 20 ετών και να απαντήσουν;

   Διαγραφή
  2. Έτσι θα οργανωσετσ αγρότες κύριε βουλευτή μας?
   Βαφτιζοντας τους λαθρο σε αγρότες?   Κρατική γη σε 1.500 πρόσφυγες με στόχο την ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία

   Η κυβέρνηση στοχεύει να κάνει αγρότες μετανάστες προερχόμενους από εμπόλεμες περιοχές.

   Στην επόμενη φάση, αυτή της ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, περνάνε η κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά τη διαφαινόμενη εκτόνωση των μεγάλων προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα.

   Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας δίνει μάχη, καθώς κινδυνεύει με απώλεια έως και του 20% των συνολικών πόρων που η Ε.Ε. της παρέχει λόγω της μετακύλισης των προσφυγικών ρευμάτων προς την Ιταλία και την Ισπανία, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ετοιμάζει εκτεταμένο πρόγραμμα εκμάθησης δεξιοτήτων και παροχής εργασίας για τους πρόσφυγες.

   Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες εντατική είναι η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό την παροχή προς τους δοκιμαζόμενους μετανάστες βασικών γνώσεων επικοινωνίας και κατόπιν επαγγελματικών δεξιοτήτων, κυρίως, στον αγροτικό τομέα. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μελετά την προοπτική παραχώρησης γης αρχικά σε 1.000 έως 1.500 πρόσφυγες για να απασχοληθούν με τις καλλιέργειες. Αν και ακόμα το υπουργείο δεν έχει αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί αυτό το πρόγραμμα, ο προσανατολισμός του είναι οι πρόσφυγες, κυρίως από εμπόλεμες περιοχές, να απασχοληθούν άμεσα ώστε να μην αποτελούν κοινωνικό κίνδυνο και να μην εκτραπούν προς παράνομες ή παραβατικές ενέργειες.

   Η απόκτηση δεξιοτήτων αποτελεί σημαντικό στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση και την Κομισιόν, η οποία επιδιώκει την προώθηση πολιτικών ενσωμάτωσης ενδεχομένως και με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

   Σκέψεις των ιθυνόντων είναι να υπάρξουν περιοχές στη Μακεδονία ή τη Βοιωτία όπου θα μπορέσουν να απασχοληθούν οι πρόσφυγες-καλλιεργητές, όμως η κυβέρνηση δεν μένει μόνο σε αυτόν τον σχεδιασμό. Συγκεκριμένα, ήδη οι αρμόδιες ομάδες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι σε επικοινωνία με συνδικάτα, την ΠΑΣΕΓΕΣ, τη ΓΣΕΕ, ακόμα και τους βιομηχάνους, με στόχο να οργανώσουν προγράμματα απασχόλησης των μεταναστών.

   Μέσα στο φθινόπωρο, μάλιστα, θα προωθηθεί η αναλυτική καταγραφή των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής εμπειρίας χιλιάδων προσφύγων (σ.σ.: θα δημιουργηθούν ειδικά data και φάκελοι ανά περίπτωση) ώστε με τρόπο συντεταγμένο να εισέλθουν, όπως μας αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, στην εγχώρια αγορά εργασίας και κυρίως σε χαμηλής έντασης εργασίες, όπως οι αγροτικές. Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να τρέξει το ίδιο και όχι το συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας αυτά τα προγράμματα, όμως εδώ είναι που ελλοχεύει ένας μεγάλος κίνδυνος, όπως μας λένε πηγές της ΓΣΕΕ. Να υπάρξει δηλαδή ένα σχέδιο αποκατάστασης των προσφύγων, δίχως όμως μέριμνες ως προς την πάταξη της ενδεχόμενης μαύρης, εκ μέρους τους, εργασίας. Κι αυτό σε μια περίοδο σύνθετη και κρίσιμη για την Ελλάδα, με τους δείκτες ανεργίας στα ύψη.

   Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει ειδική επικοινωνιακή διαχείριση ως προς την παροχή τόσο αυτών των βοηθειών όσο και εκτάσεων γης. Στόχος, επίσης, είναι μετά την παροχή χρημάτων για στέγαση και σίτιση εκτός καταυλισμών για τους πρόσφυγες να υπάρξει και συζήτηση για τον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας μέσα από ειδικές κάρτες, ενώ ακόμα δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση το ζήτημα της ασφαλιστικής τους κάλυψης παρότι οδηγούνται σταδιακά στην αγορά εργασίας, έστω και μέσω προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα.
   Πηγή ΑΠΕ.ΜΠΕ
   Χαρίζοντας την γη που κάποιοι έχασαν απο χρέη?
   Ντροπή σας

   Διαγραφή
 2. δηλαδή κύριε Σηφάκη καλύπτονται οι αμαρτίες ????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣHΦAKH OI ΠANTEΣ ΓNΩPIZOYN OTI TO AΠOXETEYTIKO, IKA, EΚΑΒ, AΞONIKOΣ ... EINAI EPΓA TΩN ΠPOHΓOYMENΩN. ANAΘEMA ΠOY HPΘATE KAI ΦEPATE TO KATAΣTPOΦIKO 15. MEXPI KAI Η ΠPOMEΛETH ΓIA TON ΠPOΣTIAKO HTAN TΩN ΠPOHΓOYMENΩN AΠΛA EΣY MIΛHΣEΣ ΓIA TO TPENAKI THΣ KAPATZOBAΣ. ΓIA ΠOIA OPΓANΩΣH TOYPIΣMOY;
  A KATAΛABA TA ΔYO ΛEΩΦOPEIA ΠOY ΘA BAΛEIΣ KAI ΘA METAΦEPEIΣ TOYΣ TOYPIΣTEΣ.
  ΩΣ ΠPOΣ THN OPΓANΩΣH AΓPOTΩN H AIΣXOKEPΔIA KAΛΠAZEI KAI ΣY KAI H ΠAPEA ΣOY ΓINATE ΛAΓOI MHN TA ΣKAΛIZEIΣ ΣHΦAKH. H MΠOXA EINAI AΠOΠNIKTIKH. MOΛTΣE ΣHΦAKH.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Θα πρέπει να μάθουμε να εκτιμά με. Ο Γιάννης προσπαθεί κ θα πρέπει να του το ανά γνωρίσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχεις δίκιο να νομίζεις οτι με τις πορδές βάφονται αβγά.
   Προχτες που ανακοινώθηκαν τα μετρα των μειώσεων σε συντάξεις και για τα πραπαιτουμενα ,γιατί δεν έκανε μια δήλωση?
   Εκείνη ειναι η επίσημη γραμμή της πλεμπας της Κουμουνδούρου και συντάσσονται όλα τα συντροφια μη δυσαρεστησουν τον Αλέξη και το κόμμα, μη χάσουν την κουτάλα και την θέση.
   Στις αερολογιες στις γενικοτητες και στα παπατζιλικια μια χαρά βγάζουν ανακοινωσεις

   Διαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…