Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεργασία Θεοδώρας Τζάκρη – Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη


Συμφώνησαν για την κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου – Προπονητηρίου Άρνισσας και των παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του Κολυμβητήριου της Έδεσσας από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Συνεργασία είχαν σήμερα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης με αντικείμενο ένα πρόγραμμα σχεδιασμού και υλοποίησης νέων αθλητικών υποδομών, αλλά και άμεσων παρεμβάσεων σε ήδη υφιστάμενες αθλητικές υποδομές, για την βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και την ανάδειξή τους.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν δύο έργα:

1. Το κλειστό Γυμναστήριο - Προπονητήριο Άρνισσας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, ένα αθλητικό έργο πολύ σημαντικό, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να καλύψει τις τοπικές αθλητικές ανάγκες ολόκληρης της Βεγορίτιδας, δεδομένου ότι ολόκληρος ο παλαιός καποδιστριακός δήμος Βεγορίτιδας δεν διαθέτει άλλη αντίστοιχη υποδομή. Για το Κλειστό Γυμναστήριο - Προπονητήριο Άρνισσας η κ. Τζάκρη θα καταθέσει στο Γραφείο του Υφυπουργού εντός των επομένων 15 ημερών τεχνική μελέτη που εκπονεί ήδη ο Δήμος Έδεσσας και τεύχη δημοπράτησης. Ο Υφυπουργός συμμερίστηκε την αναγκαιότητα της ανέγερσης του κλειστού Γυμναστηρίου - Προπονητηρίου στην ορεινή αυτή περιοχή και συμφώνησε στην χρηματοδότηση του έργου, η δαπάνη του οποίου θα πραγματοποιηθεί από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και η εκταμίευση των σχετικών ποσών θα γίνει στις αρχές του 2018.

2.- Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Κολυμβητήριο της Έδεσσας για την αναβάθμιση, την βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό, την ανάδειξη και την ανάπτυξη των ήδη υφιστάμενων υποδομών του, συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Η ενίσχυση των υποδομών του Κολυμβητηρίου Έδεσσας κρίνεται επιτακτική δεδομένου ότι αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της αθλητικής και της μαθητικής κοινότητας ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, καθώς κανένας άλλος δήμος δεν διαθέτει κολυμβητήριο. Η τεχνική μελέτη για την υλοποίηση των παρεμβάσεων αυτών εκπονείται από τον Δήμο Έδεσσας και θα κατατεθεί από την κ. Τζάκρη στο γραφείο του Υφυπουργού εντός των επομένων 15 ημερών και η χρηματοδότηση και του έργου αυτού θα πραγματοποιηθεί από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του φετινού προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ η εκταμίευση του σχετικού ποσού θα γίνει στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.