Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΕΔΕ προς τους δήμους: Μην καταθέσετε τα ταμειακά σας διαθέσιμα στην ΤτΕ


Να μην καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δίνοντας με αυτό τον τρόπο αρνητική απάντηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο με εγκύκλιο, που απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες σ΄όλους τους φορείς της γενικής κυβερνήσεως, στους οποίους υπάγονται και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους ζητούσε να προβούν σε αυτή την ενέργεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε σήμερα, με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε να καλέσει τους δήμους -μέλη της ένωσης, να μην προβούν στην κατάθεση αυτή των χρημάτων τους. Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ "η απαίτηση για κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της αυτοδιοίκησης και της μεταφοράς των κεφαλαίων των προθεσμιακών της καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας, χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση σε θεσμικό επίπεδο, επιδεικνύει μια απροκάλυπτη αυταρχικότητα και μια έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας και αντίληψης σχετικά με τη διακυβέρνηση της χώρας. Σε αυτή την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική πρακτική δεν πρόκειται να υποκύψουμε" υπογραμμίζει στην απόφασή της. 
ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.