Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υπενθύμιση ανακοίνωσης για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Σκύδρας

Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος ο Δήμος Σκύδρας υπενθυμίσει τα παρακάτω:

Στο πλαίσιο του Ν.4483/2017(ΦΕΚ107/31-7-2017 τ. Α΄) «Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. - Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α α΄ Βαθμού» και με βάση το άρθρο 52 του συγκεκριμένου Νόμου δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών πολιτών προς το Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα οι οποίες έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και 2 (δύο) μήνες από την έναρξη ισχύος του Νόμου.

Στην παρούσα ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2017,ρυθμίζονται δε και καταβάλλονται με απαλλαγή ή κατά ποσοστό από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής καθώς κι από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης καταβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή μη καταβολής του τέλους.

Οι οφειλές ρυθμίζονται με βάση τον παρακάτω πίνακα, ως εξής:

Αριθμός δόσεων     Ποσοστό απαλλαγής προσαυξήσεων – τόκων

Εφάπαξ                                                 100%
2 έως 24                                                  80%
25 έως 48                                                70%
49 έως 72                                                60%
73 έως 100                                              50%

Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες, πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση, πλην της τελευταίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των είκοσι ευρώ(20€).

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση του ανωτέρω Νόμου πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών(3) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών από την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

Αρμόδια στελέχη του Δήμου επί του θέματος είναι: Κωνσταντίνος Ελοβάρης τηλ.:2381351831, Όλγα Πρωτίδου τηλ.:2381351833, Μαρίνα Παπαϊωάννου τηλ.:2381351842 και Παναγιώτα Καρακασίδου τηλ.:2381351844.

Επισημαίνεται ότι η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση συνεχίζει να κατατίθεται στο Ταμείο του Δήμου Σκύδρας (Δημαρχείο - ισόγειο , Γραφείο 1) μέχρι και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017(καταληκτική ημερομηνία).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…