Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (φωτο)


Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Φέτος, στις εκδηλώσεις συμμείχε και το Πολεμικό Ναυτικό, λόγω της παρουσίας του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης.
Η παρέλαση πραγματοιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος στις 10:30 κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού.

29592268_1019714_STRATIOTIKH_PARELASH_28HS_OKTOBRIOY_28_10_2017.limghandler«Το πάνδημο “ΟΧΙ”, που αντέταξαν οι Έλληνες στον ιταμό εισβολέα την 28η Οκτωβρίου 1940, συνιστά, για πάντα και ιδίως στους σημερινούς ταραγμένους καιρούς μας, την προμετωπίδα του Φρονήματος του Λαού και του Έθνους μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Είναι το διαχρονικό “ΟΧΙ” σε καθέναν που επιβουλεύεται τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία. Ένα “ΟΧΙ” που μετατρέπεται, αυτομάτως, στο επίσης διαχρονικό “ΝΑΙ” στην Ειρήνη, στην Δημοκρατία, στην Δικαιοσύνη και στα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ιδίως δε σ' εκείνα που εμπεδώνουν τις αρχές και τις αξίες της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Χρόνια πολλά», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της παρέλασης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τόνισε πως «το πιο ισχυρό και το πιο ακριβό οπλικό σύστημα της πατρίδας μας είναι οι άνθρωποι της, οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων».
«Χρόνια πολλά σε όλους. Θα ήθελα να συγχαρώ την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες που σήμερα παρέλασαν, αναδεικνύοντας ότι το πιο ισχυρό και το πιο ακριβό οπλικό σύστημα της πατρίδας μας είναι οι άνθρωποι της, οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων που αγωνίζονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο», είπε ο υπουργός.
Ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για «ένα οπλικό σύστημα το οποίο δεν μπορεί να αποκτήσει ποτέ καμιά χώρα, χάρη στον υψηλό επαγγελματισμό αλλά και στο υψηλό ηθικό. Το υψηλό ηθικό, όμως ,για να υπάρχει θα πρέπει να δουν οι άλλοι λαοί του κόσμου τη δύναμη που δίνουν οι Έλληνες πολίτες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η μεγάλη αγκαλιά που έδωσε ο λαός της Θεσσαλονίκης σήμερα σε αυτή την παρέλαση κάτω από συνθήκες βροχής. Το χειροκρότημα, το δάκρυ, το χαμόγελο των παιδιών, είναι αυτό που δίνει τη δύναμη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να ισχυρότερες όλων».

29592588_PARELASI_THESS_TOSIDIS_28102017_109.limghandlerΤα μηνύματα των πολιτικών για την 28η Οκτωβρίου

«Η 28η Οκτωβρίου και το έπος του '40 είναι η πλέον σημαντική παρακαταθήκη της νεότερης ελληνικής ιστορίας», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας.
«Το μήνυμα είναι πάντα επίκαιρο, ακόμα και στις μέρες μας που οι Ελληνες πολίτες πραγματικά δοκιμάζονται. Ευχή με εθνική ενότητα, με ομοψυχία, χωρίς τους διχασμούς που κάποιοι επιχειρούν να μπορέσει η πατρίδα μας να ανακτήσει τη θέση που πραγματικά της αξίζει» ανέφερε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, είπε πως «η υπερηφάνεια που αισθάνεται σήμερα ο λαός μας για την εθνική του ταυτότητα ας γίνει η οριστική απάντηση σε όσους επιλέγουν, άλλοτε να καπηλεύονται και άλλοτε να ενοχοποιούν τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Η λέξη «Πατρίδα» στα χείλη, δεν έχει χρώμα, ούτε κόμμα. Έχει μόνο βαριά ιστορία και αποπνέει πίστη για το μέλλον».
«Υπερηφάνεια ενότητα, αισιοδοξία και ελπίδα είναι το μήνυμα της σημερινής μέρας και της παρέλασης που παρακολουθήσαμε. Πλησιάζει η ώρα που η χώρα θα σηκωθεί και πάλι στα πόδια της. Έχουμε, λοιπόν, τώρα χρέος όλοι μαζί, ενωμένοι, με συνεργασία, να κάνουμε ένα εθνικό σχέδιο για την επόμενη μέρα για τη χώρα μας. Θα το κάνουμε και θα το καταφέρουμε», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

29592395_18648880.limghandlerΟ Νίκος Φωτίου, που εκπροσώπησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, επισήμανε πως «τη μέρα αυτή που τιμάμε τους αγώνες του ελληνικού λαού κατά του φασισμού και του ναζισμού, που φαίνεται ότι αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι διαρκής και επίμονος γιατί τίποτε δεν έχει τελειώσει. Ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε για την ειρήνη και την αξιοπρέπεια, τη δική του και των άλλων λαών και την ελευθερία».
«Αυτό το αγαθό της ελευθερίας πρέπει να συνοδεύεται και να συνδέεται συχνά με την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη και με τη συμμετοχή του κόσμου στις δημοκρατικές διαδικασίες. Η δημοκρατία και η ειρήνη και η προκοπή είναι αυτές που ταιριάζουν στο λαό μας. Ο φασισμός, ο ναζισμός και οι ακραίες ιδεολογίες ποτέ δεν μας ταίριαξαν, ποτέ δεν ήταν ελληνικές» τόνισε.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Μάρδας, της Ν.Δ Κώστας Γκιουλέκας Ελενα Ράπτη, Μάριος Γεωργιάδης της Ενωσης Κεντρών και Γιώργος Λαζαρίδης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωποι φορέων.

Πηγή: in.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.