Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρευνα και καινοτομία στον χώρο των Επιστημών και της Τεχνολογίας στο ΓΕΛ Αριδαίας


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα στο ΓΕΛ Αριδαίας με θέμα: « Έρευνα και καινοτομία στον χώρο των Επιστημών και της Τεχνολογίας»

Στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης, νέοι ερευνητές από την περιοχή μας παρουσίασαν την πορεία της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και μέρος της ερευνητικής τους δουλειάς, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν τον κόσμο της έρευνας και της επιστήμης, να ενημερωθούν για θέματα επιλογής σπουδών και σταδιοδρομίας και να αντιληφθούν ότι η επαγγελματική σταδιοδρομία είναι μια εξελικτική διαδικασία.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν :

Η δρ. Ιωάννα Κεκλίκογλου, ερευνήτρια στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Λωζάνης, με θέμα εισήγησης «Συνδυάζοντας στοχευμένες θεραπείες κατά του καρκίνου» και
Ο κ. Γεώργιος Προφητηλιώτης, ερευνητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με θέμα εισήγησης «Τεχνολογικές καινοτομίες διττής χρήσης με εφαρμογές στο Διάστημα και στη Γη»

Οι εισηγητές, πέρα από το ερευνητικό και επιστημονικό τους έργο, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση και στις δεξιότητες που απαιτούνται σήμερα στην αγορά εργασίας. Η άνεση και η αμεσότητα τους, κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Η παραπάνω εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο φιλολόγων της Δ.Ε. Πέλλας

Αντωνία Παπαδάκη, την υπεύθυνη ΣΕΠ της ΔΔΕ Πέλλας Αθηνά Τεστέμπαση και το 1ο ΓΕΛ Αριδαίας και υλοποιήθηκε την Τετάρτη 27-9-2017.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Δ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
Θωμάς Μπαχαράκης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
ΠΕ 12.05
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.