Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Πέλλα - Η Γενέτειρα του Αλεξάνδρου»: Μια διαφορετική και πολύ όμορφη εκδήλωση στο Μουσείο της Πέλλας (βίντεο)


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στο πλαίσιο δράσεων για τη τουριστική προβολή που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα «Αριστοτέλης - Αλέξανδρος. Από το χθές στο σήμερα», συμμετείχε στην όμορφη και σημαντική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, στις 7.00 το απόγευμα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.

Επρόκειτο για μια δράση η οποία είναι ενταγμένη σε μια σειρά επτά εκδηλώσεων σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής και πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας.

Για αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι παρόντες στην εκδήλωση αυτή ήταν η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, οι οποίοι στον χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που γίνεται για να αναδειχθούν οι μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στην Πέλλα και, γενικότερα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση με τίτλο «Πέλλα. Η Γενέτειρα του Αλεξάνδρου» περιλάμβανε:

Λίγο πριν από την εκδήλωση έγινε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, από την Αναστασία Γεωργιάδου, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας

Η ενότητα «Γνωριμία με τον Αλέξανδρο», συμπεριλάμβανε ομιλίες από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, Αρχαιολόγο Ελισάβετ Τσιγαρίδα, με θέμα «Πέλλα και Αλέξανδρος» και την Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Αλεξάνδρα Σκίτσα, με θέμα «Ο Μύθος του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
moisioma
Επίσης έγινε παρουσίαση μουσικών οργάνων της αρχαιότητας τα οποία διατηρήθηκαν στη λεκάνη της Μεσογείου & παράγωγα ήχων από αυτά.

Παράλληλα στο φουαγιέ του μουσείου υπήρξε επαφή με τον κόσμο των βοτάνων της αρχαιότητας, ιδιότητες και χρήσεις τους διαχρονικά.

Για την διατροφή στην αρχαία Μακεδονία, τί έτρωγαν στη γη της Μακεδονίας κατά το παρελθόν, σε συνεργασία με το πρόγραμμα PLANTCULT παρουσιάστηκε η έρευνα για τα είδη διατροφής στην Αρχαία Μακεδονία και οι προοπτικές σύνδεσής τους με τη σύγχρονη παραδοσιακή κουζίνα.

Τέλος, παρουσιάστηκαν προϊόντα του σήμερα από επιχειρήσεις της Πέλλας και της ΠΚΜ ως εξέλιξη των αντίστοιχων προϊόντων του τότε.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να τα γευτούν και να ενημερωθούν γι αυτά επιτόπου στον χώρο.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις και κοινές δράσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Πέλλας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ακόμη εντονότερη συνεργασία για την ανάδειξη του πολιτισμού της Πέλλας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Ζωγράφου- Τσαντάκη, Μαρία Καράμπελα και Γιάννης Ανδρίτσος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πέλλας Ανδρέας Καραφυλλιάς, ο Αντιδήμαρχος στο Δήμο Έδεσσας Δημήτρης Ταπαζίδης, η Αντιδήμαρχος Σκύδρας Μάγδα Παπαδοπούλου, ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας Τρύφων Τσαντάκης, ο Συνταγματάρχης Απόστολος Τσόμπανος ως εκπρόσωπος του Στρατηγού της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πέλλας Βασίλης Στεργιούλας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών και κατοίκων της Πέλλας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.