Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το δημοτικό σχολείο Μεσημερίου Έδεσσας σε διεθνείς συναντήσεις εκπαιδευτικών (φωτο)


Παρουσίαση του κπαιδευτικού συστήματος της Φινλανδίας από συμμετέχοντεςΟ κύκλος μαθημάτων, με τίτλο: “Structured Educational Visit to Schools/Institutes & Training Seminar in Finland”, που συνδύασε αποτελεσματικά παιδαγωγικές επισκέψεις σε σχολεία / ινστιτούτα, εργαστήρια και σεμινάρια, πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας , από τις 8-14 Οκτωβρίου.
Στον κύκλο μαθημάτων συμμετείχαν ακόμη 120 εκπαιδευτικοί από 14 ευρωπαϊκές χώρες. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να αλληλεπιδράσουν με εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων της Φινλανδίας, να ανακαλύψουν εκπαιδευτικά ιδρύματα σε διάφορους τομείς (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, επαγγελματική, δια βίου μάθησης ενηλίκων κ.λπ.), να ζήσουν μια ισχυρή και μοναδική σχολική κουλτούρα, να δημιουργήσουν δίκτυα και ενδεχομένως να δημιουργήσουν αξιόπιστες εταιρικές σχέσεις που θα οδηγήσουν σε πιθανά σχέδια βασικής δράσης ΚΑ2.


Το διοργανωτικό ίδρυμα του κύκλου μαθημάτων "English Matters", επέλεξε για την παρακολούθηση, έναν αριθμό εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που σχετιζόταν με το εκπαιδευτικό επίπεδο των συμμετεχόντων, έτσι ώστε να επωφεληθούν καλύτερα από μια ευρύτερη επιλογή καλών πρακτικών διδασκαλίας. Το μοντέλο αυτό αποδείχθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητικό τόσο για τους επισκέπτες εκπαιδευτικούς όσο και για τα ιδρύματα που επισκέφθηκαν. Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν την εμπειρία έλαβαν το μέγιστο όφελος από αυτό έτσι ώστε να στηριχθεί η ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση μέσα από ένα αίσθημα κοινότητας.
Απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες στο σεμινάριοΤα σεμινάρια και τα εργαστήρια τελικά βοήθησαν τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν καλύτερα τη μάθησή τους σε ένα φιλικό φόρουμ συζήτησης και ανταλλαγής σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα, τον πολιτισμό της Φινλανδίας όπως επίσης και σε εκπαιδευτικά θέματα γενικού ενδιαφέροντος.
Μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, εκπαιδευτικοί του Δ.Σ. Μεσημερίου, θα συμμετέχουν στα πλαίσια του ίδιου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus ΚΑ1, Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης, σε κύκλους μαθημάτων στην Μάλαγα-Ισπανία και Στοκχόλμη-Σουηδία με θέματα τα εκπαιδευτικά συστήματα της Ισπανίας και της Σουηδίας και σε ένα 10ήμερο κύκλο μαθημάτων με πολιτιστικό περιεχόμενο στις πόλεις Τούρκου και Ελσίνκι-Φινλανδία, Ταλλίν-Εσθονία και Στοκχόλμη-Σουηδία.
Επίσης, από το τρέχον σχολικό έτος το σχολείο Μεσημερίου έχει αναλάβει την πραγματοποίηση ενός τριετούς σχεδίου Στρατηγικής Σύμπραξης αποκλειστικά μεταξύ σχολείων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2. Στο νέο σχέδιο που η πρώτη συνάντηση των εταίρων εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο του Μεσημερίου και στην Έδεσσα από 30 Οκτώβρη ως 4 Νοέμβρη 2017, θα συμμετέχουν ακόμη 9 ευρωπαϊκά σχολεία με συνολικά 19 εκπαιδευτικούς από Κύπρο, Σλοβενία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Κροατία, Ιταλία(Σικελία), Ιταλία(Σαρδηνία), Ισπανία και Φινλανδία.
22308689_1891035657589722_4673956819244709463_n






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.