Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι σε ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ

Μεγάλη αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσαν στις τάξεις των συμβασιούχων εργαζομένων στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ, τόσο τα δημοσιεύματα στον Τύπο, όσο και οι δημόσιες τοποθετήσεις της Υπ. Διοικ. Ανασ. κας Γεροβασίλη σχετικά με τον τρόπο που σχεδιάζει να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος της εργασιακής μας ομηρίας.

Ενώ όλους τους προηγούμενους μήνες οι αρμόδιοι Υπουργοί μιλούσαν και επίμονα μας διαβεβαίωναν  για «αποκατάσταση της πραγματικής εργασιακής σχέσης εργαζομένων με συνεχείς ανανεώσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ» μία λύση που θα κάλυπτε σε συντριπτικό ποσοστό σχεδόν όλους τους εργαζόμενους, τώρα βλέπουμε μία αλλαγή κατεύθυνσης. 
Η «αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης» άλλαξε σε «ανοιχτούς και διαφανείς διαγωνισμούς». 
Ανοιχτοί διαγωνισμοί που σημαίνουν αφενός καμία διασφάλιση του συνόλου του υπάρχοντος προσωπικού παρόλη την πολυετή εμπειρία που έχει αποκτήσει στο αντικείμενο και αφετέρου καμία διασφάλιση ότι οι Δήμοι θα αιτηθούν να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας για το σύνολο του υπάρχοντος προσωπικού.

Πρόκειται για μία λύση που εκ των πραγμάτων θα αφήσει πολύ μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας εκτός μόνιμων θέσεων και πολύ πιθανώς εκτός εργασίας. 
Στα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί και η πληροφορία από τα δημοσιεύματα πως οι διαγωνισμοί θα γίνουν μόνο για όσους συμβασιούχους αμείβονται αυτή τη στιγμή από εθνικούς πόρους και όχι από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Αν ισχύει η παραπάνω παράμετρος, έχουμε μπροστά μας μία τεράστια αδικία και μία πραγματική «καταδίκη» για τους εργαζόμενους στις Δομές μας καθώς η όποια λύση συζητείται αυτή τη στιγμή δεν θα αφορά στους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και αυτό διότι η χρηματοδότησή των Δομών γίνεται μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Καλούμε κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες των δεσμεύσεών του, καλούμε κάθε θεσμικό φορέα, τα πολιτικά κόμματα, την ΚΕΔΕ, τους Βουλευτές να σταθούν στο πλάι μας και να διεκδικήσουν με κάθε μέσο, μαζί με εμάς, το δικαίωμά μας για μόνιμες θέσεις εργασίας, βάζοντας ένα οριστικό τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία που χαρακτηρίζουν τις εργασιακές μας σχέσεις τόσα χρόνια.
Τέλος, επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό, 
κα Γεροβασίλη, ώστε να ενημερωθούμε επισήμως για την εξέλιξη του θέματος και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας.
Εκ μέρους του ΔΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…