Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας


Τέθηκε σήμερα σε λειτουργία στην ηλεκτρονική πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ.ΟΕΚ.

Οι ενδιαφερόμενοι οικιστές καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την νέα ενιαία τιμή μονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών ανά την επικράτεια, η οποία έχει ορισθεί στα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Μέσω της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής, οι δικαιούχοι μπορούν επίσης να κάνουν αίτηση υπαγωγής στις ρυθμίσεις για:

• Επιμήκυνση αποπληρωμής της οφειλής τους στις 360 δόσεις, εφόσον στο οριστικό παραχωρητήριο (του οποίου η διάρκεια αποπληρωμής είναι σε ισχύ) είχε καθοριστεί μικρότερο διάστημα. Στους δικαιούχους με προσωρινό παραχωρητήριο ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων αποπληρωμής της οφειλής ορίζεται σε 360 δόσεις.

• Πρόσθετο χρόνο αποπληρωμής διάρκειας έως 10 ετών που χορηγείται στους δικαιούχους με οριστικό παραχωρητήριο όπου ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής έχει λήξει και εξακολουθούν να υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

• Εκπτώσεις λόγω κοινωνικού κριτηρίου που προβλέπονται για τις ευπαθείς ομάδες και για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων (ποσοστό 20% για περιπτώσεις Συνταξιούχων, Χήρων με προστατευόμενο μέλος-παιδί, Μονογονεϊκών οικογενειών, Οικογενειών με μέλος ΑμΕΑ, Οικογενειών με τρία έως τέσσερα προστατευόμενα μέλη-παιδιά ηλικίας έως 21 ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν, και 50% για πολύτεκνους με πέντε προστατευόμενα τέκνα και άνω).

• Επιπλέον εκπτώσεις σε περίπτωση ταχύτερης αποπληρωμής της νέας οφειλής (ποσοστό 50% εάν ο δικαιούχος καταβάλει το 50% της οφειλής του εντός ενός έτους, 40% εάν καταβάλει το 60% της οφειλής εντός πέντε ετών και 20% εάν καταβάλει το 80% της οφειλής εντός 10 ετών).

• Μείωση τόκων υπερημερίας κατά ποσοστό 50% που προβλέπεται για τις κατηγορίες (μη ενήμερων) δικαιούχων με οριστικά παραχωρητήρια.

• Αναστολή πληρωμής τμηματικά για έξι έως και 36 μήνες, εφόσον συντρέχει σοβαρός λόγος (ανεργία, ασθένεια, απώλεια μέλους της οικογένειας, φυσική καταστροφή κ.ά.).

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

*Οι δικαιούχοι στους οποίους έχουν χορηγηθεί οριστικοί τίτλοι παραχώρησης κατοικίας, δικαιούνται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2017.

*Οι δικαιούχοι με προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης έχουν την δυνατότητα υπαγωγής μέχρι την έκδοση του οριστικού παραχωρητηρίου της κατοικίας τους (θα ειδοποιηθούν σχετικά από την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ).

*Προβλέπεται η δυνατότητα εξάμηνης παράτασης, υπό προϋποθέσεις.

*Μετά την ηλεκτρονική αίτηση, οι δικαιούχοι ανάλογα με τη γεωγραφική κατανομή τους, θα ειδοποιηθούν από τα αντίστοιχα ΚΠΑ της περιοχής τους, για να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

*Στις περιπτώσεις των δικαιούχων Αθήνας, Πειραιά και Ολυμπιακού Χωριού, οι αιτούντες θα καλούν στο 11320 για να προγραμματίσουν συνάντηση.

*Στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα κλπ.) οι αιτούντες θα καλούν στα αντίστοιχα τμήματα, στα τηλέφωνα επικοινωνίας που εμφανίζονται στην οθόνη τους.

*Στην προγραμματισμένη συνάντηση του αιτούντα με εκπρόσωπο του ΟΑΕΔ, θα γίνεται έλεγχος των δικαιολογητικών και συμφωνία του ποσού προς ρύθμιση.

*Μετά την εγκριτική απόφαση του αιτήματος από τον ΟΑΕΔ, θα ακολουθεί η τελική υπογραφή της αίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 11320 (ΟΑΕΔ call center).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.