Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το έργο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για τα παιδιά με σύνδρομο Down (φωτο)

171027-Down5Μια από τις πιο σημαντικές κοινωνικές υποδομές που χρηματοδότησε και υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ, είχε την ευκαιρία να εγκαινιάσει και να επιθεωρήσει χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη.
Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σημαντικό έργο κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για μια από τις πλέον σύγχρονες και άρτιες κοινωνικές δομές, που απευθύνεται στα παιδιά με σύνδρομο Down και τις οικογένειές τους.
Το Κέντρο διημέρευσης - ημερήσιας φροντίδας και ταυτόχρονα Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης παιδιών με σύνδρομο Down, στην Καλαμαριά, χρηματοδοτήθηκε με 2,8 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κατασκευάστηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, με όλες τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης και λειτουργικής κοινωνικής δομής. Ο Δήμος Καλαμαριάς παραχώρησε το οικόπεδο. Το Κέντρο είναι δυναμικότητας 51 ατόμων, ενώ η Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης έχει δυναμικότητα 16 ατόμων. Μάλιστα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μερίμνησε και για την προμήθεια εξοπλισμού για τις δυο δομές, για την προμήθεια ηλεκτρικών ειδών, ειδικού εξοπλισμού, επίπλων και συστημάτων ασφαλείας.
171027-Down4«Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που μάς έχουν περισσότερο ανάγκη, όπως άλλωστε κάνουμε με σκληρή δουλειά, με συνέπεια και ανθρωπιά, όλα αυτά τα χρόνια, σ’ ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.
Στην κατεύθυνση αυτή:
-Υποστηρίζουμε 450 γονείς παιδιών με αναπηρία εξασφαλίζοντας με κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ, τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ και εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ΑΜΕΑ.
-Δημιουργήσαμε και αναβαθμίσαμε 16 Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και Προνοιακά Ιδρύματα σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
-Εξοπλίσαμε 351 ειδικά σχολεία και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.
-Διασφαλίσαμε τη λειτουργία 8 ‘Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας’ με 255 ωφελούμενους.
-Αξιοποιήσαμε 2,4 εκατομμύρια ευρώ για τη συνέχιση λειτουργίας των Ανοικτών Κέντρων Ημέρας και των Υπνωτηρίων.
-Στηρίζουμε και ενισχύουμε με 4,4 εκατομμύρια ευρώ τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τα Κοινωνικά Φαρμακεία, σε κάθε γωνιά της Περιφέρειάς μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Μάλιστα ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι «ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια τη σκληρή δουλειά και το έργο μας, θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή στον τόπο μας. Συνεχίζουμε γιατί πιστεύουμε σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και πρόνοιας, γιατί έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους ευάλωτους και τους αδύναμους συμπολίτες μας. Κόντρα στα εμπόδια και τα προβλήματα, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε να γίνει η Κεντρική Μακεδονία η πρώτη Περιφέρεια που θα βγει από την κρίση».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας και στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης παιδιών με σύνδρομο Down.
171027-Down3

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…