Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Oργή της Μόσχας για το ενδεχόμενο έκδοσης Ρώσου χάκερ στις ΗΠΑ


H Μόσχα εκφράζει την «λύπη» της για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης να εκδοθεί στις ΗΠΑ ο Ρώσος πολίτης Αλεξάντρ Βίνικ, την οποία θεωρεί «άδικη» όπως και ότι «έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, υπενθυμίζοντας ότι το ρωσικό αίτημα για την έκδοση του Βίνικ έχει προτεραιότητα, εκφράζει την «έκπληξη» του για την λήψη μια τέτοιας απόφασης «μέσα στο πλαίσιο της υπάρχουσας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας φιλικής ατμόσφαιρας στις αμοιβαίες σχέσεις».

Τέλος το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ευελπιστεί ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές θα λάβουν υπ όψιν το αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας και «θα ενεργήσουν αυστηρά με βάση τα κριτήρια του διεθνούς δικαίου».

Η Μόσχα λαμβάνει υπ όψιν της το ότι «η αναφερθείσα δικαστική απόφαση δεν είναι τελεσίδικη». «Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Βίνικ θα προσφύγουν στον Άρειο Πάγο. Εν συνεχεία η δικαστική απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από το Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές θα λάβουν υπ όψιν τους το αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την επιχειρηματολογία της ρωσικής πλευράς και θα ενεργήσουν αυστηρά με βάση τα κριτήρια του διεθνούς δικαίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Ο 38χρονος Ρώσος Αλεξάντρ Βίνικ, κατηγορείται από τις ΗΠΑ, για ξέπλυμα ύψους 4 δισεκ. δολαρίων μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoin). Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης θα εξετάσει την ερχόμενη Τετάρτη το αίτημα των ρωσικών Αρχών, που με τη σειρά τους ζητούν την έκδοσή του 38χρονου για άλλη υπόθεση.

Πρόκειται για υπόθεση απάτης, την οποία κατηγορείται ότι διέπραξε στην πατρίδα του, συνδεόμενη με αγοραπωλησία εμπορευμάτων μεταξύ εταιριών. Η πράξη αυτή θεωρείται ήσσονος σημασίας συγκριτικά με τα όσα τού καταλογίζουν οι Αμερικανοί, καθώς το ύψος της φερόμενης απάτης προσεγγίζει μόλις τις 10.000 ευρώ. Παρότι ο 38χρονος αρνείται τη σε βάρος του αποδιδόμενη πράξη, δηλώνει ότι συναινεί στην έκδοσή του στη Ρωσία.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι ο Ρώσος άσκησε έφεση κατά της απόφασης έκδοσής του στις ΗΠΑ, η οποία θα εξεταστεί από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο 38χρονος "έχει δρόμο μπροστά του", όπως άλλωστε παρατήρησε και η εκ των συνηγόρων του Ξανθίππη Μωυσίδου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.