Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σεισμική δόνηση 4,3R στο Αιγίνιο - Ιδιαίτερα αισθητός στην Πέλλα


Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:37, 30 χιλιόμετρα δυτικά της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη. Το επίκεντρο της ασθενούς δόνησης εντοπίζεται στα όρια των νομών Πιερίας και Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Αιγινίου. 

Η δόνηση έγινε iδιαίτερα αισθητή στην Πέλλα και στη Θεσσαλονίκη.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 00:42, σημειώθηκε νέα ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Ο Σεισμολογικός Σταθμός του ΑΠΘ είχε από νωρίς το βράδυ καταγράψει σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 21:04 το βράδυ. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους στην επόμενη μισή ώρα ακολούθησαν τρεις ακόμη μικρές δονήσεις της τάξης των 2,5 βαθμών.

Τη σεισμική δόνηση στις 00:37, κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε μια περιοχή 24 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κατερίνης ή περίπου 300 χιλιόμετρα της Αθήνας), χαρακτηρίζοντας τον σεισμό αυτό «ασθενή».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.