Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ.Τζάκρη: Ενημερωτική εκδήλωση στο Λουτράκι για προβλήματα με το Κτηματολόγιο στον Οικισμό Άνω Λουτρακίου

- Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου παρατείνεται η υποβολή ενστάσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τις περιοχές Έδεσσας και Αλμωπίας

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη παρέστη σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στο πνευματικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Ιωάννη στο Λουτράκι, στην οποία παρευρέθη επίσης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και εκπρόσωπος του αναδόχου του Εθνικού Κτηματολογίου στην Αλμωπία. Αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης αποτέλεσαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους ιδιοκτήτες ακινήτων στον Οικισμό του Άνω Λουτρακίου σχετικά με το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Πιο συγκεκριμένα, στο Εθνικό Κτηματολόγιο (αστικό) αναρτήθηκε ο οικισμός του Άνω Λουτρακίου ως ιδιοκτησία του Δημοσίου μολονότι πρόκειται για αστικό οικισμό ο οποίος κατοικούνταν μέχρι το 1947 και αποτελεί αδιαμφισβήτητη ιδιοκτησία των κατοίκων και των κληρονόμων τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι ιδιοκτησίες εμφανίζονται ως δάσος ή δασικές εκτάσεις.
Στην συνάντηση υποδείχτηκε από τον εκπρόσωπο του ανάδοχου να υποβληθούν ενστάσεις στο Εθνικό Κτηματολόγιο για πρόδηλο λάθος για τις ιδιοκτησίες που βρίσκονται εντός του οικισμού με την ταυτόχρονη υποβολή όλων των στοιχείων που αποδεικνύουν την κυριότητα εκ μέρους των κατόχων και στην συνέχεια (για τις περιπτώσεις ιδιοκτησιών που χαρακτηρίζονται ως δάσος ή δασικές εκτάσεις) και στο Δασικό Κτηματολόγιο, εφόσον οι δασικοί χάρτες για την περιοχή της Π.Ε. Πέλλας έχουν ήδη αναρτηθεί και έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία των ενστάσεων (από 13/11 μέχρι τα μέσα Φλεβάρη).

Η υποβολή των αντίστοιχων ενστάσεων για τα κοινόχρηστα (σχολείο, πλατεία κ.λπ.) θα γίνει από τον Δήμο Αλμωπίας και για τους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου και Νικολάου από την Εκκλησία.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν από την κ. Τζάκρη οι δυνατότητες που παρέχει η κείμενη νομοθεσία για τους δασικούς χάρτες εξαγοράς και έγκρισης επέμβασης (ανάλογα με τον χρόνο της επέμβασης) για περιοχές που χαρακτηρίζονται ως δάσος ή δασικές εκτάσεις και κατέχονται από ιδιώτες.

Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων θα παραταθεί από την Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε. λόγω της ύπαρξης πολλών εκκρεμοτήτων μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2017 για τις περιοχές Έδεσσας και Αλμωπίας. Η επίσημη ανακοίνωση της παράτασης θα γίνει αύριο από την Κτηματολόγιο Α.Ε. μετά την έγκριση της εισήγησης από το Δ.Σ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…