FOUTSITZHS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ΠΚΜ διαθέτει 35 εκ. ευρώ για την επέκταση δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την Κεντρική Μακεδονία

Στην ουσιαστική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στη χτεσινή εκδήλωση για τις νέες επεκτάσεις του δικτύου στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξάλλου, χρηματοδοτεί την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στα αστικά κέντρα εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, σε αγαστή συνεργασία με την Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑΘΕΣΣ) και τους Δήμους. Τα συνολικά κονδύλια που διαθέτει η Περιφέρεια για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την Κεντρική Μακεδονία ανέρχονται σε 34 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεσμεύσει 15 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις υποδομές της επέκτασης του φυσικού αερίου στην περιαστική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας μάλιστα στη χτεσινή ομιλία του στην εκδήλωση επέκτασης του δικτύου στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι έτοιμη να εκταμιεύσει επιπλέον 19 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, ώστε το δίκτυο φυσικού αερίου να επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως οι Σέρρες, η Κατερίνη, το Κιλκίς κ.ά.


«Από το 2014 έχουμε βάλει σε τροχιά υλοποίησης το σχεδιασμό μας με την ΕΔΑΘΕΣΣ για την επέκταση του φυσικού αερίου αρχικά στις περιαστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης και ακολούθως στα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας. Από τότε η συνεργασία μας έχει γίνει ακόμη πιο στενή, για να πετύχουμε το δυνατόν συντομότερα αυτό το στόχο. Εμείς έχουμε διασφαλίσει 15 εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κονδύλια τα οποία προστίθενται στα σημαντικά κεφάλαια που διαθέτει η ΕΣΑΘΕΣΣ, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο της επέκτασης του φυσικού αερίου σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς αρχίζει κι εδώ η χρήση του φυσικού αερίου. Ακολουθούν το αμέσως επόμενο διάστημα κι άλλες περιοχές της

Θεσσαλονίκης, όπως ο Δήμος Λαγκαδά, αλλά και οι Δήμοι Θέρμης, Δέλτα, Θερμαϊκού και Χαλκηδόνας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας είναι «να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το φυσικό αέριο και να απολαύσουν τα οφέλη του, με κυρίαρχο αυτό της φτηνής ενέργειας για τη θέρμανση κατοικιών και επιχειρήσεων, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής και βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους. Ο στόχος είναι ίδιος τόσο για την περιαστική Θεσσαλονίκη, όσο και για τις άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, γι’ αυτό άλλωστε διασφαλίσαμε επιπλέον 19 εκ. ευρώ για να συνδεθούν οι πρωτεύουσες και οι μεγάλες πόλεις των νομών μας με το δίκτυο φυσικού αερίου».

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τόσο τα στελέχη της ΕΔΑΘΕΣΣ για τις προσπάθειες που καταβάλουν ώστε το πρόγραμμα της επέκτασης του δικτύου να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς, αλλά και το Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, για τη βοήθεια που παρείχε προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί με ταχύτητα, αλλά και τη μέγιστη ασφάλεια.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια:

 1. ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.
  ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΕΔΕΣΣΑ;
  ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ............ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
  ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ € ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ Φ.Α ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ;
  ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣTΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ......ΚΑΙ Η ΕΔΕΣΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

  ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς ,για άλλη μια φορά, όλοι οι πολιτικοί φορείς αδιαφορούν για το κοινό καλό. Γιατί ,άραγε, η ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας και της Άλμωπίας εξαιρούνται από τη σύνδεση με το φυσικό αέριο; Ποιοί είναι οι πραγματικοί λόγοι; Μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο μόνο φυσικό αέριο που μας έχουν συνδεδεμένους είναι το ... γνωστό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να χαιρόμαστε την Τζάκρη και τον Σηφάκη . Ένα τέτοιο έργο θα ήταν λόγος παραίτησης σε σοβαρά κράτη .
  Μας ξεζουμιζουν με το πετρέλαιο . Μας εκμεταλλεύονται να μαζέψουν κάνα φράγκο για λίγο ζεστασιά .
  Και στην Αθήνα 6000000 κυκλοφορουν με τα πουκάμισακια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όταν οι ίδιοι κάτοικοι οι οποίοι εκλέγουν αυτά τα άτομα δεν πιέζουν αυτούς που εκλεξαν ,να πιέσουν συντεταγμένα για επέκταση του δικτύου σε Έδεσσα - Αλμωπία,τι να περιμένει κανείς?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…