Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αειφορίας συνέχεια στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας


Στα πλαίσια δράσεων που αφορούν στον 6ο πυλώνα αειφορίας (ορθολογική διαχείριση υλικών και απορριμμάτων) και του προγράμματος «Περιβάλλον-απορρίμματα-ανακύκλωση» , επισκέφθηκε το σχολείο μας ο ειδικός συνεργάτης του (ΦΟΔΣΑ) Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και θεσμοθετημένου φορέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων των 38 δήμων της Κ.Μακεδονίας , με αρμοδιότητα τη διαχείριση των χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ) και των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ( ΣΜΑ) στην Κ.Μακεδονία.
20171219_114310Ο κ. Σερασίδης Σ., δημοτικός σύμβουλος Παύλου Μελά Θεσ/νίκης και π..Δήμαρχος Σταυρούπολης, μετά την προβολή βίντεο με σχετικό υλικό αναφέρθηκε στα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε καθημερινά να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
στην πορεία του σκουπιδιού, τη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα μας από το νοικοκυριό μέχρι την εναπόθεσή τους
στην περιγραφή των μεθόδων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης
στην ιστορική εξέλιξη των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο)
στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και τον τρόπο λειτουργίας τους.
στις μονάδες επεξεργασίας στραγγισμάτων που λειτουργούν στους ΧΥΤΑ

Στη συζήτηση που ακολούθησε έδωσε απαντήσεις σε πλήθος ερωτημάτων των μαθητών.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.