VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Συναντήσεις με πολίτες και ενέργειες για ιδιοκτησιακά προβλήματα σε Λουτράκι και Σαρακηνούς

Αυτοψία στην Μπέλιτσα όπου διαπίστωσε την απόλυτη ανάγκη περαιτέρω έργων αντιπλημμυρικής προστασίας

Α. Ιδιοκτησιακά
Προβλήματα που προέκυψαν με την κτηματογράφηση και τους δασικούς χάρτες συζήτησε με τους κατοίκους του Λουτρακίου και των Σαρακηνών ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης.
Στο Λουτράκι τα προβλήματα αφορούν στις εκτάσεις που και μετά την κατασκευή των αναχωμάτων δεν άλλαξαν χαρακτηρισμό καθώς και με το ιδιοκτησιακό στο Άνω Λουτράκι.

Ο βουλευτής μαζί με τους κατοίκους επισκέφτηκε το Δασαρχείο Αριδαίας, συναντήθηκε με τους αρμόδιους δασολόγους. Στην συνάντηση αναλύθηκαν τα θέματα που υπάρχουν, πολλά των οποίων διευθετήθηκαν με την έννοια ότι δρομολογήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
Όσον αφορά τις εκτάσεις πίσω από τα αναχώματα ο βουλευτής θα συζητήσει για το θέμα με τις Κεντρικές Υπηρεσίες των Υπουργείων. Για τις ιδιοκτησίες στο Άνω Λουτράκι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν ενστάσεις στους δασικούς χάρτες και να επιληφθεί των θεμάτων εξειδικευμένη επιτροπή με επιτόπια αυτοψία.
Στους Σαρακηνούς υπάρχουν θέματα με ιδιοκτησίες του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης που καλλιεργούνται όμως δεκαετίες από τους κατοίκους, με τα όρια του κτηματολογίου Έδεσσας – Αλμωπίας καθώς και την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών προβλημάτων για να μην χρειαστεί να ξαναγίνουν συμβόλαια και μεταγραφές στο υποθηκοφυλάκιο σε κάποιες περιπτώσεις.
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να ενεργήσει άμεσα και ήδη επικοινώνησε για τα θέματα με την διευθύνουσα σύμβουλο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ.
Β. Αντιπλημμυρικά
Ο βουλευτής επισκέφτηκε μαζί με τον πρόεδρο του ΤΔ Λουτρακίου Γιάννη Μποτσφάρη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη καθώς και κατοίκους τα αναχώματα της Μπέλιτσας και διαπίστωσε την απόλυτη ανάγκη συνέχισης της χρηματοδότησης για άμεσες σοβαρές παρεμβάσεις προστασίας των πρανών και διευθέτησης τμημάτων του χειμάρρου. Το ίδιο έκανε με κατοίκους και από την πλευρά της Όρμας.
Ανακοίνωσε στους παριστάμενους ότι θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους της Περιφέρειας για να δοθεί η απαραίτητη προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα για να μην κινδυνεύσει ο οικισμός του Λουτρακίου και το σημαντικότερο αγρόκτημα του Λουτρακίου.
Στην Όρμα , μετά την επέμβαση την προστασία των πρανών με ζαρζανέτια κοντά στην γέφυρα, χρειάζεται να σχεδιαστεί αρδευτικό έργο από το νερό του χειμάρρου. Ακόμη έγιναν παρατηρήσεις για κρίσιμες κατασκευαστικές λεπτομέρειες στο έργο προστασίας.
sifakiidiokt31


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…