Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Ξεκινά τη Δευτέρα 22-1-2018 η υποβολή δηλώσεων από τους αγρότες που υπέστησαν ζημίες στα ροδάκινα και νεκταρίνια


Ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση των αποζημιώσεων στους παραγωγούς που το περασμένο καλοκαίρι υπέστησαν ζημίες εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια που εκείνη την περίοδο βρίσκονταν στην περίοδο της συγκομιδής, καθώς και στις πρώιμες ποικιλίες συμπύρηνων ροδάκινων. 
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς. Προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία, η υπό σύσταση Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων και οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις δημιούργησαν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να δηλώσουν τα απαραίτητα στοιχεία υποστήριξης δικαιώματος αποζημίωσης. 

Στη διαδικασία θα μπορούν να λάβουν μέρος οι οργανωμένοι αγρότες σε ομάδες/οργανώσεις παραγωγών και Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και οι μεμονωμένοι αγρότες που δεν ανήκουν σε κάποιο από τα προηγούμενα συλλογικά σχήματα. Οι ομάδες/οργανώσεις παραγωγών και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί που λειτουργούν νόμιμα θα καταχωρίσουν τα στοιχεία των μελών τους με χρήση κλειδάριθμου εισόδου στην πλατφόρμα. Οι μεμονωμένοι αγρότες θα εξυπηρετηθούν μέσα από τα προηγούμενα συλλογικά σχήματα. 

Η υποβολή των σχετικών στοιχείων των παραγωγών θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και θα διαρκέσει έως τις 5 Φεβρουαρίου. Τα στοιχεία στη συνέχεια θα δοθούν στον ΕΛΓΑ προς επεξεργασία προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημιώσεως των παραγωγών. Υπεύθυνη για τη διαχείριση της πλατφόρμας θα είναι η υπό σύσταση Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων, η οποία θα ενημερώνει συνεχώς τους παραγωγούς για την εξέλιξη του θέματος.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. βρε πατε καλα 7μηνες μας κοροεδευατε ποσες φορες μας ειπατε οτι θα μας αποζημειωστε για την βροχη που την δικαιουμαστε και τωρα μας λετε θα κανουμε δηλωσεις μεσω συνεταιρισμων; ακουσες τι ειπε η διευθύντρια του ΕΛΓΑ;δεν αναγνωριζει τους συνεταιρισμούς . ειδες τον ανεκδιήγητο υπουργό στην ΕΡΤ; ειπε η βροχη βρηκε τα ροδακινα στην ανθοφορια τρελα πραγματα . εν όψει των κινητοποιήσεων πετατε το δόλωμα της ηλεκτρονικης πλατφορμας για αλλους 6 μηνες και βλεπουμε. αν τα κανε αυτα τα αισχη οι προηγούμενοι θα τους ειχαμε κρεμασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την παγωνιά στα καρποφόρα του Απριλίου ούτε τα πορίσματα δεν έχουν αναρτηθεί.της ζημιές του Ιουλίου τα πληρώσουν πλάκα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τα συμπιρινα πιεις ποικιλίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.