Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πέλλας (βίντεο)


Μια νέα κοινωνική δομή, που δημιουργήθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχει διασφαλισμένη λειτουργία για τα επόμενα τρία χρόνια, εγκαινίασαν χθες στα Γιαννιτσά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο. Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πέλλας, που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στα Γιαννιτσά, (βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο "Φιλιππάκου"), για το οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει μέσω του ΕΣΠΑ 173.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πέλλας

«Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας και διατηρήσαμε τον χώρο του στρατοπέδου, για τον οποίο πριν από δύο χρόνια κάποιοι είχαν άλλα σχέδια, ζωντανό στεγάζοντας υπηρεσίες και κοινωνικές δομές του Δήμου», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, προσθέτοντας:

«Σ’ αυτό το δυσμενές περιβάλλον καταφέραμε πολλά ως Δήμος και θα συνεχίζουμε να δίνουμε προοπτική και να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα. Ήμασταν και θα συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Μπροστά στις αυξανόμενες ανάγκες συμπολιτών μας αξιοποιούμε κάθε δυνατή ευκαιρία και τρόπο για να προσφέρουμε στήριξη και βοήθεια σε όσους πλήττονται από την κρίση. Για τα λόγο αυτό προχωρήσαμε στην αναβάθμιση όλων των κοινωνικών δομών στον Δήμο, ενισχύσαμε την εθελοντική δράση, ενθαρρύναμε και στηρίζουμε διαρκώς τις πρωτοβουλίες της εκκλησίας. Δημιουργήσαμε ένα δίχτυ ασφάλειας και προστασίας για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητα».

Τέλος, ο κ. Στάμκος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και τα στελέχη του Δήμου για την ενεργή και ουσιαστική υποστήριξη της νέας αυτής δομής, ενώ έκανε λόγο για άριστη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας


Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Οι συνάνθρωποί μας, οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, αποκτούν πλέον πρόσβαση σε βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων της υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών. Στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη, όπως άλλωστε κάνουμε, με σκληρή δουλειά, με συνέπεια και ανθρωπιά, όλα αυτά τα χρόνια, σ’ ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Δεν σταματήσαμε ποτέ τον αγώνα να μην αφήσουμε κανένα πολίτη μόνο του, κανένα συνάνθρωπό μας στη μοίρα του, όποια και όσα και αν ήταν τα εμπόδια που συναντήσαμε.

Ως διοίκηση της Περιφέρειας θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως απόλυτη προτεραιότητα, τη στήριξη των αδύναμων και τη βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των συμπολιτών μας στα βασικά αγαθά, στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Μάκης Βορίδης, η αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Καράμπελα και Πέτρος Ζέρζης, Αντιδήμαρχοι, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αστέριος Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Στάθης Φουντουκίδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο πρώην Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών.

Το Κέντρο Κοινότητας Γιαννιτσών

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια νέα κοινωνική δομή που αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο δήμου, περιφέρειας ή επικράτειας.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πέλλας λειτουργεί στην διεύθυνση Παναγιωτάκη 13, Νέα Τραπεζούντα Γιαννιτσών (Τσαλί) στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου «Φιλλιππάκου», Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 18:00. Το γραφείο στελεχώνουν δυο(2) κοινωνικοί λειτουργοί και (1) μια ψυχολόγος.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες:

Οι υπηρεσίες του Κέντρου κινούνται σε τρείς άξονες:

Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών.
Β) Συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας.
Γ) Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ωφελούμενος πληθυσμός:

Πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Πέλλας.
Ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».
Άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού.
Γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Kέντρα Kοινότητας μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2382024623 και στο email kentrokoinotitas@giannitsa.gr
egkoin

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.