Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης στην πίτα της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ)

Στην εκδήλωση που διεξήχθη σε κεντρικό χώρο εκδηλώσεων στην Αθήνα χαιρέτησαν και έκοψαν από ένα κομμάτι της βασιλόπιτας ο Υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης, ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Λαδακάκος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κωστής Χατζιδάκης, ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Γιώργος Αρβανιτίδης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης που διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών.


Η ΕΛΕΤΑΕΝ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες και ο επιστημονικός κόσμος της αιολικής ενέργειας συναντήθηκαν και φέτος στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου 2018, στο χώρο του Ελαιών Loft.

250 προσκεκλημένοι διασκέδασαν και συζήτησαν σε εορταστική ατμόσφαιρα.

Τα κομμάτια της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας έκοψαν:

· Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης
· Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης
· Ο Βουλευτής της ΔΗΣΥ κ. Γιώργος Αρβανιτίδης
· Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Σηφάκης

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Νίκος Μπουλαξής, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Καθ. Νίκος Χατζηαργυρίου, o Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ κ. Μιχάλης Φιλίππου, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Βασίλης Τσολακίδης και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Ντίτορας.

Επίσης παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι άλλων ενεργειακών συλλογικών φορέων, Ελληνικών και Ευρωπαϊκών (Α.Π.Ε., Μικρών Υδροηλεκτρικών, Φωτοβολταϊκών, Προμηθευτών).

Στην ομιλία του ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης τόνισε την πολιτική του βούληση για έναν αποτελεσματικό ενεργειακό σχεδιασμό που θα εξασφαλίσει την επίτευξη υψηλών στόχων διείσδυσης Α.Π.Ε. στο δρόμο για το 2030 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Αναφέρθηκε στο νέο εργαλείο των Ενεργειακών Κοινοτήτων και τις προσπάθειες του Υπουργείου για την προώθηση των επενδύσεων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης συνεχάρη την ΕΛΕΤΑΕΝ για την εκδήλωση. Αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από τη θητεία του στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στις βάσεις που προσπάθησε να θέσει για την προώθηση της αιολικής ενέργειας και των Α.Π.Ε. γενικότερα. Υπογράμμισε την ανάγκη επενδύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την έξοδο από την κρίση.

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης δήλωσε την πρόθεση της ΔΗΣΥ να σταθεί δίπλα στον κλάδο της αιολικής ενέργειας και απέναντι στα προβλήματά του και απηύθυνε πρόσκληση για συνεργασία, ιδέες και προτάσεις.


Ο Γιάννης Σηφάκης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΕΛΕΤΑΕΝ και ανασκόπησε τη συνεργασία μαζί της όταν ήταν ο ίδιος Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών, ΕΣΜΥΕ. Τόνισε πόσο χρήσιμη του είναι η εμπειρία του στον κλάδο, για την προώθηση των κατάλληλων πολιτικών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδακάκος στην ομιλία του διαπίστωσε ότι το 2017 ήταν ένα από τα καλύτερα έτη για τις αιολικές επενδύσεις αφού η νέα αιολική ισχύς που συνδέθηκε στο δίκτυο ξεπέρασε τα 300MW. Αναφέρθηκε στο όραμα για τις Α.Π.Ε. το 2030 και 2050. Για την Ελλάδα, το όραμα αυτό απαιτεί φιλόδοξο ενεργειακό και μη περιοριστικό χωροταξικό σχεδιασμό. Έκανε συνοπτική αναφορά στα θέματα που θα αποτελέσουν τις προτεραιότητες για την ΕΛΕΤΑΕΝ τη νέα χρονιά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των Α.Π.Ε. στην ηλεκτρική αγορά, στις ανταγωνιστικές διαδικασίας και στις τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο και τα δίκτυα. Τέλος, περιέγραψε τις πρωτοβουλίες για να πετύχει η ΕΛΕΤΑΕΝ μεγαλύτερη συνεργασία με τις επιχειρήσεις του κλάδου και να προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στα μέλη της.

Ο Παναγιώτης Λαδακάκος δήλωσε:

«Στόχος της ΕΛΕΤΑΕΝ είναι η προάσπιση του πρωταγωνιστικού ρόλου της αιολικής ενέργειας στο ενεργειακό μας μίγμα, προς όφελος της κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας.

Η αιολική ενέργεια είναι ο 100% βεβαιωμένος ενεργειακός πόρος της Ελλάδας. Είναι η ψηφίδα που μπορεί να συνεισφέρει η πατρίδα μας στο στοίχημα της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για ενεργειακή ανεξαρτησία και γεωπολιτική ενδυνάμωση. Η πλήρης αξιοποίηση του αιολικού μας δυναμικού και βέβαια οι μεγάλες διασυνδέσεις προς τα Ευρωπαϊκά δίκτυα, τοποθετούν στρατηγικά την Ελλάδα στο γεωπολιτικό παιχνίδι της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Και αν σκεφθούμε ότι το μέγιστο δυναμικό μας εντοπίζεται στο Αιγαίο, η τοποθέτηση αυτή αποκτά χαρακτήρα εθνικού στοιχήματος».

Παρουσίες

Στην εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ παρευρέθηκαν:

· σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου. Ανάμεσα τους ο Γιώργος Περιστέρης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο Δημήτρης Κοπελούζος της ΕΛΙΚΑ, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι στην Ελλάδα της Enel Green Power (Ιταλία), της Rokas Iberdrola (Ισπανία) και της EDF ΕΝ Hellas (Γαλλία),
· oι εκπρόσωποι όλων σχεδόν των κατασκευαστών ανεμογεννητριών στην Ελλάδα Vestas, Siemens Gamesa, GE Renewable Energy και Enercon,
· στελέχη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο Εξωτερικών, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ, τον ΛΑΓΗΕ, το ΚΑΠΕ, τη GiZ και τη ΔΕΗ,
· εκπρόσωποι και διοικήσεις άλλων συνδέσμων: του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Α.Π.Ε. (European Renewable Energy Federation EREF), του ΕΣΗΑΠΕ, του ΕΣΜΥΕ, της ΠΟΣΠΗΕΦ, του ΣΕΗΑΠΕ και του ΕΣΕΠΗΕ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…