Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άρθρο του δικηγόρου Θέμη Αχτσιόγλου: «Είναι τρελός ο στρατηγός» ή η Ακροδεξιά στο προσκήνιο;

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία «Ο Φίλιππος» και τη «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας», με θέμα «Το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα» και ομιλητή τον επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Φραγκούλη Φράγκο.

Ο κ. Φράγκος αφιέρωσε, λόγω επικαιρότητας, το πρώτο μέρος της ομιλίας του στο «Μακεδονικό» ζήτημα («Σκοπιανό» το είπε) και το δεύτερο στο δημογραφικό πρόβλημα.
Αν χρειάζεται να αναφερθεί κάποιος στην ομιλία του απόστρατου στρατηγού, είναι όχι μόνο εξ αιτίας των βολικών μύθων που χρησιμοποίησε, προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις του σχετικά με το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, όπως π.χ. ότι δήθεν η Μεγάλη Βρετανία άλλαξε το όνομά της και μπήκε στην Ε.Ο.Κ. ως Ηνωμένο Βασίλειο, ύστερα από αντιδράσεις της Γαλλίας, η οποία φοβόταν πως το όνομα Μεγάλη Βρετανία θα έδινε λαβές για διεκδίκηση της γαλλικής Βρετάνης, ενώ η αλήθεια είναι, όπως προκύπτει από τα επίσημα κοινοτικά έγγραφα, ότι η Μεγάλη Βρετανία εντάχθηκε στην Ε.Ο.Κ. με το επίσημο όνομά της, που είναι «Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας».

Ούτε επειδή επανέλαβε ανεπιβεβαίωτες (τουλάχιστον από πρωτογενείς πηγές) πληροφορίες, όπως π.χ. ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ δήλωσε πως «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ και να τελειώνουμε μ’ αυτούς» ή ότι ο «ποντιακής καταγωγής» Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «ξέρει καλύτερα ελληνικά από εμάς».

Ούτε επειδή, καταφεύγοντας στις ευκολίες της υπερβολής, έκανε λόγο για 710.000 νέους που έφυγαν από τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης ή για 480.000 εκτρώσεις το χρόνο στην Ελλάδα, αριθμοί που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ούτε επειδή ο λόγος του ήταν λαϊκιστικός και δημαγωγικός, έχοντας για όλα τα σύνθετα και περίπλοκα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και διπλωματικά προβλήματα εύκολες και απλοϊκές λύσεις.

Αν πρέπει να προσέξουμε την ομιλία του κ. Φράγκου, είναι, επειδή οι απόψεις που εξέθεσε, άλλες φορές απροκάλυπτα και άλλες υπαινικτικά, αποτελούν θέσεις, που, ενώ μετά την πτώση της χούντας, λόγω της πικρής εμπειρίας της επτάχρονης δικτατορίας και της προδοσίας της Κύπρου, ήταν πλήρως απονομιμοποιημένες, ανυπόληπτες και περιθωριακές, εδώ και κάποιο καιρό βρίσκουν όχι μόνο δημόσιο βήμα και ευήκοα ώτα σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, αλλά και καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την πολιτική ατζέντα.

Αναφέρομαι στο σκληρό πυρήνα της ομιλίας του εν αποστρατεία αξιωματικού, βασικοί ιδεολογικοί άξονες του οποίου ήταν:

α) Ο εθνικισμός. Οι ιδέες του ανάδελφου έθνους, του περικυκλωμένου από εχθρούς και πανταχόθεν βαλλόμενου, του μεγαλείου της φυλής, της εθνικής υπεροχής, της μοναδικότητας και καθαρότητας του έθνους, της ανωτερότητας του ελληνικού πολιτισμού, της άρνησης της ισότητας μεταξύ των λαών, της υποτίμησης και περιφρόνησης άλλων εθνών, της επίδειξης δύναμης σε ένα γειτονικό αδύναμο κράτος, της απαίτησης να καθορίζουμε εμείς την εθνικότητα των άλλων, καθώς και η αντίληψη πως ο διεθνικός διάλογος σημαίνει περίπου εκποίηση εθνικών συμφερόντων και οι συμβιβασμοί αποτελούν προδοσία, δεν είναι πατριωτισμός αλλά σκέτος εθνικισμός.
β) Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, η εχθρότητα προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τους οποίους, σύμφωνα με το ρατσιστικό στερεότυπο που αναπαρήγαγε ο απόστρατος στρατηγός, το ελληνικό κράτος «τους φροντίζει, τους δίνει 400 ευρώ κατ’ άτομο, τους νοικιάζει σπίτια, τους πληρώνει τους λογαριασμούς κι έτσι ζουν αυτοί πλουσιοπάροχα στα καλύτερα διαμερίσματα, ενώ οι Έλληνες δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι και τρέχουν στα συσσίτια». Για τον κ. Φράγκο βέβαια δεν υπάρχουν πρόσφυγες (διότι, κατ’ αυτόν, «οι πόλεμοι έχουν τελειώσει και στη Συρία και στο Ιράκ και παντού»). Υπάρχουν μόνο οικονομικοί μετανάστες. Και επειδή αυτοί εισέρχονται λάθρα, όπως είπε, στη χώρα, πρέπει να εφαρμόζεται ο στρατιωτικός κανονισμός: τους προειδοποιείς τρεις φορές να σταματήσουν, κι
αν δεν το κάνουν, πυροβολείς «στον αέρα, στα πόδια και τελειώνεις…». Έτσι απλά! Και ανατριχιαστικά!
γ) Ο αυταρχισμός του Κράτους και η επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη». Έγινε λόγος προηγουμένως για την, κατά τον στρατηγό, ορθή αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών και των προσφύγων. Ο ομιλητής αναφέρθηκε επίσης και «σ’ αυτούς που καίνε την Αθήνα», παρότι θέμα άσχετο με το θέμα της ομιλίας του, ενώ φάνηκε να εντυπωσιάζεται από την απόφαση (;) του Ερντογάν να υποχρεώσει τους Τούρκους να κάνουν τέσσερα παιδιά, προσβλέποντας έτσι στην ιδέα ενός κράτους πατέρα, αρχηγού, προστάτη, παιδαγωγού και τιμωρού του λαού, που επιβάλλει στους πολίτες του τους κανόνες της «σωστής» πολιτικής, ηθικής και κοινωνικής συμπεριφοράς.
δ) Ο σεξισμός και η συντηρητική αντίληψη για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία: Και δεν εννοώ μόνο την υποτιμητική αναφορά του ομιλητή στη δημοσιογράφο του ΒBC, που του πήρε συνέντευξη, ως «Αγγλιδούλα» και «κοπελιά», ούτε τη μνεία ότι ο Φίλιππος απομάκρυνε τον Αλέξανδρο, όταν μεγάλωσε, από τη μητέρα του, για να μη γίνει «μαμάκιας», αλλά στις απόψεις του πως ο προορισμός της γυναίκας είναι να κάνει οικογένεια και να τεκνοποιεί, ότι οι αμβλώσεις (μέσω των οποίων «σκοτώνουμε τις νέες γενιές») συνήθως προκαλούν στειρότητα κ.λπ..

Για όλα αυτά, βέβαια, ενισχυμένα με απαξιωτικές αναφορές στους πολιτικούς, με ηθικοπλαστικά διδάγματα, λίγο μιλιταρισμό και αρκετή ορθοδοξία, μας είχε προϊδεάσει από καιρό ο επίτιμος αρχηγός του Γ.Ε.Σ.:

α) Με την επιδεικτική παρουσία του στις 20-12-2011 κατά τη δίκη μελών της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, που κατηγορούνταν για τα ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010. Ο κ. Φράγκος αυτοπροτάθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης εκείνων που φώναζαν «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ» ή «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό» και «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς».

β) Με το βιβλίο που εξέδωσε το 2012 με τον τίτλο «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;», του οποίου κεντρική ιδέα (απόλυτα εναρμονισμένη με την ιστορική παραφιλολογία του εθνικιστικού χώρου) είναι πως οι σημερινοί Τούρκοι κατά
το μεγαλύτερο μέρος τους δεν είναι παρά Έλληνες Μικρασιάτες, εξισλαμισμένοι μέσα στην τελευταία χιλιετία (στα Γιαννιτσά είπε πως το ποσοστό των πραγματικών Τούρκων στην Τουρκία είναι 42%). Οι αλυτρωτικές απόψεις που εκφράζει στο βιβλίο, σύμφωνα με τις οποίες η Μικρά Ασία θεωρείται «ζωτικός χώρος της πατρίδας μας» (το επανέλαβε με άλλα λόγια και στα Γιαννιτσά, όταν, αναφερόμενος στην Καππαδοκία, όπου «ανάβουν τα κεριά και τα λιβάνια και εμείς κοιμόμαστε», δήλωσε, -αυτός ένας πρώην αρχηγός του ελληνικού στρατού!- ότι «δεν έχει τελειώσει τίποτε με την πατρίδα μας»), εξηγούν γιατί η υπουργοποίησή του στη βραχύβια υπηρεσιακή κυβέρνηση του Π. Πικραμένου το 2012 έγινε δεκτή με αλαλαγμούς χαράς της εγχώριας Ακροδεξιάς, από τον «Στόχο» μέχρι τη «Χρυσή Αυγή».

γ) Με την ομιλία του στις 14-2-2016 στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο «Βελλίδειο» η μητρόπολη Θεσσαλονίκης μαζί με την υπερσυντηρητική Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, με θέμα «Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι». Το θέμα που ανέπτυξε ο κ. Φράγκος φανέρωνε ξεκάθαρα τις απόψεις του: «Η προϊούσα ισλαμοποίηση της Ελλάδος και της Ευρώπης (προσφυγικό, μεταναστευτικό, δημογραφικό)». Και οι θέσεις του απόλυτα σαφείς: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί ως δούρειος ίππος για την εθνική μας υπόσταση», «θέλουν να λιβανοποιήσουν την Ελλάδα», «γίνεται επίθεση στη χώρα μας για αλλοίωση του πληθυσμού». Την ομιλία του ο απόστρατος στρατηγός συνόδευσε μάλιστα με επίθεση στους Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές, τους οποίους εμφάνισε ως ενεργούμενα του Ερντογάν, ενώ κατήγγειλε για «εθνομηδενισμό» τους «ανεύθυνους διαχειριστές της εξουσίας», πράγμα που επανέλαβε και στα Γιαννιτσά.

δ) Με το λόγο του στο συλλαλητήριο για την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις 21 Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, όπου αποκάλεσε τους κατοίκους της γειτονικής χώρας «γυφτοσκοπιανούς», ενώ έκανε αναφορές στο «ξεπούλημα» της Ελλάδας, κραυγάζοντας κατά των κυβερνώντων και γενικά των πολιτικών: «Αισθάνεσθε Έλληνες;» ή «Τι άλλο να προδώσετε;». Τα ίδια επανέλαβε και στα Γιαννιτσά, κάνοντας λόγο για «ηλίθιους πρόθυμους που αποδέχονται τα πάντα» και για «πολιτικούς νάνους», οι οποίοι «με την αποδόμηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που συνειδητά σχεδίασαν και υλοποιούν, και με την ανεξέλεγκτη
παροχή ιθαγένειας στους ξένους» γίνονται αιτία να αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός σήμερα «κρίση υπαρκτικού χαρακτήρος». Το κλείσιμο δε της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη «Ας φωνάξουμε επιτέλους! Ζήτω ο ελληνικός στρατός! Ζήτω οι ειδικές δυνάμεις» ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες.

Οι παραπάνω απόψεις του κ. Φράγκου δεν είναι καινούργιες και δεν είναι μόνο του κ. Φράγκου: αποτελούν τις βασικές θέσεις της ελληνικής Ακροδεξιάς, της ακροδεξιάς ιδεολογίας και ρητορικής. Δεν πρόκειται για θέσεις υπερκομματικές ή πατριωτικές ή επιστημονικές ή πολιτικά ουδέτερες, όπως θέλουν να τις παρουσιάζουν όσοι τις ασπάζονται και τις διακινούν, για να ψαρεύουν στα θολά νερά. Είναι οι σκληρές ακροδεξιές απόψεις μιας νέας «εθνικοφροσύνης», εξίσου οπισθοδρομικής, αντιδραστικής και επιθετικής με την προδικτατορική.

Απέναντι σ’ αυτή την εθνικοφροσύνη (από όπου κι αν εκφράζεται) πρέπει να υπάρξει ένα δημοκρατικό, πολιτικό και ιδεολογικό, ασυμβίβαστο μέτωπο. Όχι μόνο από τις δυνάμεις της Αριστεράς και τους προοδευτικούς πολίτες του Κέντρου, αλλά και από τους ανθρώπους της συντηρητικής παράταξης, που από τα χρόνια της δικτατορίας και της μεταπολίτευσης έκοψαν τις γέφυρες με τον ακροδεξιό χώρο.
Γιατί ο Ακροδεξιά είναι εχθρός της Δημοκρατίας. Γιατί η ακροδεξιά ιδεολογία ανοίγει το δρόμο στη Χρυσή Αυγή και το φασισμό. Γιατί ο ακροδεξιός λόγος καλλιεργεί το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία στην κοινωνία. Γιατί η ακροδεξιά ρητορεία δυναμιτίζει τις σχέσεις μας με τους γειτονικούς λαούς.
Αγωνία είπε πως εκφράζει με την ομιλία του ο απόστρατος στρατηγός.
Αγωνία νιώθουμε κι εμείς.
Όχι όμως για τους λόγους που αυτός εννοούσε. Αλλά για τον κίνδυνο της Ακροδεξιάς.
Γι’ αυτό και πρέπει να επαγρυπνούμε!


Θέμης Αχτσιόγλου
Δικηγόρος


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

39 σχόλια:

 1. Κύριε αχτσιογλου.
  Έχετε καμια σχέση με την υπουργό η πρόκειται για συνωνυμία?
  Παρακαλώ απάντηστε.
  Και μετα θα επιχειρηματολογησω σε όσα αναφέρετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι σχέση έχει το ερώτημά σας με το περιεχόμενο του σοβαρότατου άρθρου; Προφανώς είναι η προβοκατόρικη αντιμετώπιση από την πλευρά σας γιατί δεν έχετε να πείτε τίποτε επί της ουσίας...

   Διαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΟ http://showbiz.com.cy

   Γεννημένη το 1985, κόρη του μάχιμου δικηγόρου με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο Θέμη Αχτσιόγλου και της παιδιάτρου Ροδής Ντιούδη, μπολιάστηκε από μικρή με την ενεργή συμμετοχή του πατέρα της στο αριστερό κίνημα
   ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ
   ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ
   ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

   Διαγραφή
  3. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΛΑΟΠΛΑΝΕ

   Διαγραφή
 2. Να δεις εμείς τι αγωνία αισθανόμαστε με εσας που μας κυβερνάτε.Στα πρόθυρα ανακοπής εχουμε φτάσει!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βέβαια
  Οποίος μιλάει για πατρίδα είναι ακροδεξιός.
  Όταν ο ίδιος υπουργός της κυβέρνησης είπε στους δανειστές παραφράζοντας την ομιλία του τούρκου οτι θα αφήσουν κάποια εκατομμύρια να ερθοθν ως μετανάστες ,και ο δικός μας είπε θα ανοίξει τα σύνορα και μην μας ζοριζεται με μέτρα τι είναι?
  Η ομιλία του τούρκου που ανέδειξε ο Φράγκος ηταν πεοβοκατορικη ενω του κ Καμμένου εθνική στάση?
  Οτι η κάψα της κυβέρνησης να αναγνωρίσει άρον άρον τα Σκόπια είναι προβοκατορικη ενω η εθνική στάση είναι αφού άλλαξαν το όνομα σε αεροδρόμιο είναι εντάξει?
  Και παρέθεσε απλώς το βέτο της Γαλλίας για την μεγάλη Βρετανία.
  Βλέπετε ομοιότητες?
  Η όχι.
  Εξαρτάται τι θέλετε η τι σας λένε να βλέπετε.
  Θέλετε και άλλα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ειναι συγγενης της υπουργου; Τωρα καταλαβαμε ... Και πανω που ειχαμε αρχισει να τον παιρνουμε στα ... σοβαρα ... Το κειμενο φανερωνει εμπαθεια που ακομα και πισω απο τα επιχειρηματα δεν μπορει να κρυφτει. Τοσο μελανι για το τιποτα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Α και που σαι
  Δεν ειμαι χρυσαυγιτης ούτε ανηκω σε άλλο παρακλάδι της ακροδεξιάς.
  Ουτε καν δεξιός είμαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ποια δημοκρατια?Ποια αριστερα και ποια δεξια?Δημοκρατης ειναι ο αριστερος που φωναζει δεξιοι κουφαλες ερχονται κρεμαλες;;;Η λυση ειναι μια ολοι οι πολιτικοι δεξιοι αριστεροι κεντρωοι στην Μακρονησο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.
  ΕΝΑΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολύ καλό το άρθρο. Μπράβο Θέμη. Μια μικρή συμπλήρωση όμως. Μάρτυρας υπεράσπισης των βατραχανθρώπων για τα ρατσιστικά συνθήματα ήταν και ο Καμένος με τον οποίο συγκυβερνάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ ΤΟ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΡΟΠΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΥΧΑΜΕ/ΤΕ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ.ΑΛΛΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η΄ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ. ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάνα συλλαλητήριο για το χσσιμο των Ιμίων και τον εμβολισμό του πλοίου; Αν ο Ερντογαν δει ότι μαζεύεστε '1.5εκ'θα κάνει ότι ζητήσετε.Και μετά ίσως ξυπνήσετε!!!

   Διαγραφή
 10. ΘΕΜΗ ΣΕ ΨΑΧΝΩ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΡΟΣΠΕΚΤ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. φίλε δικηγόρε θα σου απαντήσω απλά και σταράτα όσο είσαι εσύ αριστερός είναι και ο στρατηγός ακροδεξιός μην βιαστείς να απαντήσεις δες τον καθρέπτη πρώτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Είναι πατέρας της Υπουργού Εργασίας, και δεν του άρεσαν αυτά που είπε ο Στρατηγός για τους πολιτικούς! Πολύ καλά τα ξέρει τα γράμματα ο Στρατηγός και όχι ο δικηγόρος και πατέρας Υπουργού! Έλεος πια! Μαυριστε τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Παράγετε ακροδεξιούς όσοι διαφωνούν όσοι υπερασπίζονται την πατρίδα του είναι ακροδεξιοί για εσάς, δεν μπορώ να καταλάβω πως ενα 5% παράγει τόσους ακροδεξιούς,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. η σκυδρα στρτηγε μαζι σου οχι στουϛ αθεουϛ ζητω η πατρϛ σκυδρα ελληνων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. η σκυδρα στρατηγε μαζι σου οχι στουϛ αθεουϛ ζητω η πατριϛ σκυδρα ελληνων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. πολύ λαρτς καταστασεις αυτή η κυβερνηση τοσα χρονια που ηταν ρε παιδια;πωωωω αν καποιος πει την γνωμη του είναι φασηστας είναι ακροδεξιος κλπ.τελικα ρε δικηγορακο μηπως εσυ εισαι λαθος ;απορω με αυτόν τον λαο πως δεν σας περνει σβαρνα με τα τοσα ψεματα και της αστοχιες που εχετε κανει και φερατε τον κοσμο σε πληρες απογνωση .αυτην την καραμελα ποια με ακροδεξια στοιχεια το εχετε παρακανει .ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΟΣΙΑΛΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ .τελικα η αποκριες είναι η γιορτη σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενα επιχείρημα του δικηγόρου δεν μπόρερες να αντικρούσεις παρά μόνο λόγια , κραυγές , χαρακτηρισμους.Μην τυχόν βάλεις ποτέ το μυαλό σου να δουλεύει ,μόνο εύκολες μεγαλοστομίες.

   Διαγραφή
  2. Κατά την προσφιλή τακτική που πρέσβευεται τόσο εσύ, τόσο ο δικηγόρος όσο και το κομμα που υπακουτε και παίρνετε εντολές, αφού είναι πρώτους δίδαξας του κάνουμε άσπρο το μαύρο τι άλλο θα μπορούσες να πεις.
   Να αναλύσουμε το δημογραφικό που είπε ο κ αχτσιογλου οτι έθιξε ο κ Φράγκος.
   Δεν υποτίμησε τις γυναίκες,ίσα ίσα ( εκεί ήμουν και άκουσα)είπε οτι θα πρέπει να δωθουν προνόμια και διευκολύνσεις στις γυναίκες εργαζόμενους ώστε να κάνουν παιδιά.
   Εσύ και ο κ αχτσιογλου κάνοντας συρραφή δηλώσεων βαλατε αυτό που σας βόλευε.
   Βρε κουτά χαραμιζεστε.
   Και η βορεια Κορέα ψάχνει για τέτοια τεφαρικια.
   Ο Τσάβεζ θα σκότωνε για να σας κάνει αδεντικα προπαγάνδας.
   Αλλά το σχέδιο για την υπογεννητικότητα που έθιξε ο κ Φράγκος, το έχετε λυμένο.
   Τόσοι και τόσοι εχουνε έρθει στα νησιά και τα νούμερα που δίνετε είναι σαν τα νούμερα που έδωσε το υπουργείο του Τόσκα για τα δυο συλλαλητήρια.
   Αν τόυς ρωτήσεις εκεί στο υπουργείο του Τόσκα η Σαπουτζάκη πηγαίνει στην τριτη δημοτικού θα σου πουν.
   Δώστε και πούλησε ιθαγένεια στους χιλιάδες που είναι στα νησιά στην Αθήνα και αλλού.
   Υπηκοότητα στα παιδιά τούς και λυσαμε το δημογραφικό δημιουργώντας στρατό ψηφοφόρων.
   Αυτά περίπου ελεχθησαν και όχι αυτά που ανέφερες εσύ και ο δικηγόρος φίλος σου που με τόσο πάθος υπερασπίζεσαι.
   Η ζωή όμως και ο εξω κοσμος δεν είναι δικαστική αίθουσα να ξέρουν λίγοι τι.ειπώθηκε και οι δικηγόροι κατα την προσφιλή τους τακτική να κάνουν με διάφορα νομικστικα τεχνάσματα να βαφτιζουν το κρέας ψάρι
   Ξέρουμε ,ακουσαμε τι είπωθηκε στην ομιλία του κ φράγκου.
   Σίγουρα όχι τα μισολογα και η συρραφη που κανατε για να δειξετε οτι υπάρχει θέμα.
   Και όσο και αν πασχιζετε για το αντίθετο δεν ηταν ακροδεξιοί ο κόσμος στην ομιλία του κ φράγκου, δεν ηταν ακροδεξιός ο κόσμος στα δυο συλλαλητήρια.
   Βρε κουτά
   Αν ηταν ακροδεξιοί
   Τώρα θα ήταν
   αντιπολίτευση ,αν όχι κυβέρνηση

   Διαγραφή
  3. Τόσσ χρόνια που παίρνατε τους παχυλούς μισθούς σας και συντάξεις χωρίς η χώρα να μπορεί να τους δίνει παρά μόνο με δάνεια , οι πολιτικοί ήταν καλοί , αλλιώς πως εκλέγονταν ;Τώρα με την κρίση όλοι ειναι με ευκολία προδότες , ανθέλληνες κλπ.Ο Φράγγος ,απόστρατος πλέον ,τώρα διαπύστωσε ότι η χώρα καταστρέφεται;Σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζετε η Ελλάδα χρεωκόπησαι από τους πρόσφυγες , τους σκοπιανους , τους τούρκους , τους άπιστους Συριζαίους κ.α .καληνύχτα........

   Διαγραφή
 17. Μάλιστα τον μάθαμε και αυτών υπάρχει κανένας άλλος δήθεν δημοκράτης δήθεν αριστερός να γράψει και αυτός έτσι να περνάει την ώρα του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Κύριε Αχτσιόγλου εάν σήμερα ανοίξουμε τα σήνορα μας σε κάθε μετανάστη, αύριο θα ανοίξουμε τα σπήτια μας,και την επομένη την κρεβατοκάμαρα και το παιδικό δωμάτιο και θα πρέπεινα το πράξεται με τα λεγόμενα σας,κάντε πράξη αυτά που στηρίται και λέτε να δώ εγω τα αποτελέσματα και θα κρίνω τι είναι σωστό εκ των υστέρων για εσάς. Σε πολλά πράγματα δεν χρειάζεται να δουμε τα αποτελέσματα για να κρίνουμε.(ο νους πρέπει να προηγήται της γλώσης)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τελικά εσείς πρέπει να είστε δικηγόρος.Μεστός , προνοητικός, στοχαστικός και γενικά φιλοσοφικός λόγος.Εύγε, εύγε !!!

   Διαγραφή
 19. Δέχομαι το άρθρο του κ.Αχτσιογλου αλλά θέλω από τον ίδιο να μας θέσει τα σωστά στοιχεία σε αντιπαράθεση των όσων είπε ο Στρατηγός...
  Μάλλον δεν έχεις καν στοιχεία μπαμπά της υπουργού.
  Η ελληνική γλώσσα μπορεί να ελιχθεί ας μου επιτραπεί ο όρος αυτός και να δώσει διαφορετικές έννοιες που την αλήθεια την βγάζει η ψεύτικη η κατά συμφερων...πχ ο Τσε Γκεβάρα,η ο Κάστρο ήταν επαναστάτες ,,ενώ ο Σαντάμ,,η ο Καντάφι δικτάτορες...
  Η Αγγλία εισήλθε στην ΕΟΚ ως Ηνωμένο Βασίλειο (οσο αφορα την ονομασία σε διεθνή εργασίες) και προσάρτησε το Βρετανία μετά από μια τριετία αν δεν με απατά η μνήμη μου..τι δεν είναι κατανοητό εδώ...τώρα ένας Αρχηγός ΓΕΣ δεν μπορεί να μην έχει στοιχεία περί εκτρώσεων η μετανασταυσης ,,, δεν μπορεί να λέει ότι του κατέβει διότι γνωρίζει ότι θα ελεγχθούν...
  Αλλά αυτή η ταραχή η εμφανής ταραχή ως προς το τι σας έχει δημιουργήσει πρόβλημα...η κόρη σας δικαιουτδι σύνταξη έλυσε το πρόβλημα της..εσείς αριστερός από ότι διαβάζω μέρος του συστήματος άρα οκ και με σας...δεν γαμιεσε Αχτσιογλου εσύ και όλοι οι υπόλοιποι που ακολουθείτε όλους όσους κατέστρεψαν και καταστρεφουν την Πατρίδα μας...όσο για το Κυπριακό σου λέω να θυμηθείς της δηλώσεις Μακαρίου στον Ο Η Ε μπας και ξυπνήσεις από τον τεχνικό ύπνο που έθεσες εσύ και όλοι σας τον εαυτό σας ...η κατάρες του λαού να σας ευλογούν ανά τους αιώνες ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δύο φορές διάβασα το κείμενο ,άκρη δε έβγαλα.ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ που δεν μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους γραπτώς .......

   Διαγραφή
  2. Εσένα τι σου φαίνεται? Οτι δεν κατέχουμε τον λόγο γραπτό η προφορικό?
   Η τσουβαλιαζεις όπως κανει το κόμμα πως όποιος δεν μπορεί να μιλήσει η κανει ορθογραφικά η συντακτικά λάθη είναι χρυσαυγιτης.
   Μα ποσο για λυπηση είσαστε.
   Αν νομίζετε οτι με την θεωρία του μπαφου και την φιλοσοφια του Λένιν είσαστε εντονότεροι επειδή χρησιμοποιείτε βαρυγδουπες λέξεις και εκφράσεις είσαστε γελασμενοι.
   Πολλοί που αγωνίστηκαν το 21, στον μακεδονικό αγώνα, το 40 ,να μην ήξεραν να κάνουν μια υπογραφή.
   Αλλά ματωσαν και πέθαναν για να σεργιανιζεται εσείς, και να έχετε ατομα τύπου καρανικα να μας πουλάνε θεωρία.

   Διαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ;

   Διαγραφή
  4. δεν θα αργήσει η μέρα που θα έχετε πάλι 5-6% μαζί με τους άλλους τους φασίστες της χ.α άντε γιατί αρκετά μας ζαλίσατε

   Διαγραφή
  5. Δεν ντρεπομαστε.
   Δεν είμαστε χρυσαυγιτες.
   Όσο και αν σκιζοσαστε δεν θα μας βαλετε ταμπέλα.
   Το είπε και ο άλλος ποιο πίσω .
   Αν ηταν όλοι όσοι κατέβηκαν στα συλλαλητήρια η αυτοι που διαμαρτύρονται χρυσαυγιτες,θα ηταν αντιπολίτευση τουλάχιστον

   Διαγραφή
  6. Στο συλλαλητήριο φυσικά δεν ήταν όλοι ακροδεξιοί , αλλά όλοι οι ακροδεξιοί ήταν εκεί!!!

   Διαγραφή
  7. και στο πολυτεχνείο φίλε στον εορτασμό έχει απο κεντρώους έως άκρα αριστερά έως οπαδούς της 17Ν και αναρχικοί τι θες να πεις ότι όλοι που είναι εκεί αυτήν την ημέρα είναι οπαδοί της 17Ν και αναρχικοί ....δεν μειώνουμε τους πολλούς για ελάχιστους ακραίους

   Διαγραφή
 20. Κυριε να χαμα να λεγαμε Αχτσιογλου καντε μια δοκιμη σε μια γειτονικη μας χωρας καντε τον οικονομικο μεταναστη λαθρομεταναστη λεω εγω και μπειτε στην Τουρκια να δεις τη αναγνωρισει θα σου κανει ο σκοπος με τις σφαιρες στο κεφαλι σοτ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Όποιος αγαπάει την πατρίδα του, δεν είναι ακροδεξιός! Κάνετε μέγα σφάλμα! Που να τα λέγατε αυτά σε καμία σοβαρή χώρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ο άκαπνος Στρατηγός , που δεν έριξε μία σφαίρα στα πεδία των μαχών μας συμβουλεύει για θέματα που δεν γνωρίζει.Ξέρω αν αν αν αν γινόταν πόλεμος θα έδινε και την ζωή του .Επίσης γνωρίζω ότι στους πολέμους σκοτώνονται πολλοί στρατιώτες και άμαχοι και ελάχιστοι Στρατηγοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. άτυχος ήταν δεν έπεσε σε πόλεμο ο τελευταίος ήταν το 40-49 δεν σκέφτηκε η μάνα του να τον στείλει καμιά βδομάδα ετσι για να μην γραφουν κάτι άσχετοι μετά από 70 80 χρόνια

   Διαγραφή
 23. Δεν τρωγεστε με τίποτα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…