Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ταξίαρχος Θεολόγος Τσακίρης: "Η ζωή στην Πέλλα είναι καλύτερη και ασφαλέστερη"


Συναντήσαμε τον απερχόμενο Δντη Αστυνομίας Πέλλας, Ταξίαρχο Θεολόγο Τσακίρη, λίγο πριν την αναχώρησή του από την Έδεσσα και δέχθηκε να μας μιλήσει για την Αστυνόμευση στην Π.Ε. Πέλλας μέσα από έναν μικρό απολογισμό έργου στην περιοχή μας.

Οι απαντήσεις που μας έδωσε κατά της διάρκεια της συνέντευξης ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες:

Ερώτηση: Κύριε Τσακίρη κατ΄ αρχήν συγχαρητήρια για την προαγωγή σας και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα στη Θεσσαλονίκη. Εκπληρώσατε το στόχο σας στην Π.Ε. Πέλλας;

Απάντηση: Σας ευχαριστώ πολύ. Όταν ήρθα στην Πέλλα πριν από ένα χρόνο περίπου, είχα δηλώσει σε συνέντευξή μου στην Ηλεκτρονική σας Εφημερίδα ότι αστυνομεύεται αποτελεσματικά όμως θα ήθελα φεύγοντας, να την αφήσω σε ένα καλύτερο επίπεδο αστυνόμευσης από αυτό που βρήκα. Σήμερα, φεύγοντας από τον τόπο αυτό, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τήρησα την υπόσχεση μου αυτή. Οι Υπηρεσίες μας το χρόνο που πέρασε, έδωσαν καθημερινά τη δίκη τους μάχη σε όλα τα μέτωπα και χάρισαν στους πολίτες μας ένα αξιοζήλευτο επίπεδο ασφαλούς διαβίωσης. Απλώσαμε ένα δίχτυ συνεχούς αστυνόμευσης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες. Στις πόλεις στην ύπαιθρο αλλά και στο οδικό δίκτυο. Καθημερινά υπήρχε σχεδόν παντού έντονη και συστηματική αστυνομική παρουσία μέσα από ελέγχους και επιτήρηση των περιοχών ευθύνης μας.

Αναπτύξαμε ένα ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης για το εθνικό οδικό δίκτυο το οποίο, όπως είναι γνωστό, δεν είναι σε καλή κατάσταση. Όμως με την συνεχή παρουσία την επαγρύπνηση και τους ελέγχους καταφέραμε αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο.

Να μειώσουμε κατά τρεις φορές τον αριθμό των νεκρών από τροχαία ατυχήματα.

Από 18 που ήταν το 2016 σε 6 το 2017. Δώδεκα άνθρωποι ζωντανοί! Δώδεκα φέρετρα άδεια! Χωρίς να θέλω να μεγαλοποιήσω τα πράγματα αναμφίβολα είναι ένα επίτευγμα.

Ερ: Πως πιστεύετε ότι το καταφέρατε αυτό;

Απ: Πρόκειται για ένα επίτευγμα που δεν ήρθε τυχαία, αλλά μέσα από συνεχή και μεθοδική εργασία των Υπηρεσιών Τροχαίας, της ΟΕΠΤΑ αλλά και των ΟΠΚΕ. Λέω και των ΟΠΚΕ γιατί δεν είναι μόνο η τροχονομική αστυνόμευση που πρέπει να υπάρχει στο οδικό δίκτυο αλλά και η κανονική, η συνήθης αστυνόμευση. Και προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν τα μέγιστα οι ΟΠΚΕ.

Ερ: Ποια κατάσταση αφήνετε σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών;

Απ: Οι Υπηρεσίες ασφαλείας είχαν σημαντικές επιτυχίες. Εξαρθρώσαμε κύκλωμα διαρρηκτών και κλεπτών που λυμαίνονταν την κεντρική Μακεδονία αλλά και τη Θεσσαλονίκη, εξιχνιάζοντας δεκάδες κλοπές. Καταφέραμε δύο χτυπήματα στα κυκλώματα των ναρκωτικών κατάσχοντας σχεδόν 2 kg ηρωίνη τη μία φορά και περισσότερο από 4 kg χασίς την άλλη. Κατασχέσαμε μεγάλη ποσότητα κροτίδων και βεγγαλικών πριν το Πάσχα. Τα αστυνομικά μας τμήματα σε όλο το νομό κατάφεραν να διατηρήσουν την ηρεμία και την τάξη στις περιοχές τους, αφού διαχειρίστηκαν με επιτυχία τα καθημερινά προβλήματα που αναφύονταν αλλά και περιπτώσεις σοβαρών μέτρων τάξης σε αθλητικούς αγώνες, επισκέψεις επισήμων και άλλες εκδηλώσεις. Οι αστυνομικοί μας βρισκόταν παντού όπου η επικαιρότητα και οι συνθήκες το απαιτούσαν. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις πλημμύρες που έγιναν στο Νομό μας πριν από λίγους μήνες. Καταφέραμε, με ηρωικές πολλές φορές προσπάθειες, να μην κλείσει ούτε ένα δρομολόγιο. Κρατήσαμε όλη την Πέλλα σε κίνηση! Κανένα χωριό δεν αποκλείστηκε. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρισκόταν παντού, εκτρέποντας την κυκλοφορία σε εναλλακτικά δρομολόγια, βοηθώντας τους πολίτες που είχαν μείνει μέσα στα νερά, πολλές φορές με κίνδυνο της υγείας αλλά και της σωματικής τους ακεραιότητας, συνεργαζόμενοι με την Πυροσβεστική και τους ΟΤΑ.

Ερ: Σας είχα ρωτήσει και στην πρώτη συνέντευξη που κάναμε στην ΗΕ karatzova.com για το σημαντικό ζήτημα της εξωστρέφειας που πρέπει να έχει η Αστυνομία και το άνοιγμα που πρέπει να κάνει στην τοπική κοινωνία. Πιστεύετε σε τοπικό επίπεδο έγιναν βήματα σε αυτή την κατεύθυνση;

Απ: Αναφέρεστε στο πιο σημαντικό κομμάτι για το οποίο θα καυχώμαι σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας μου στην Πέλλα και αυτό είναι σίγουρα η εξωστρέφεια. Όλοι οι αστυνομικοί του Νομού κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, στους πολίτες που αστυνομεύουμε. Να βρεθούμε πιο κοντά τους, να μιλήσουμε μαζί τους, να μας νοιώσουν δίπλα τους, να τους συμβουλέψουμε, να συνεργαστούμε.

Περπατήσαμε στους δρόμους και νιώσαμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν. Σε σχολεία, σε ΚΑΠΗ, σε εκκλησίες, σε καφενεία, σε ιδρύματα, σε φορείς. Βρεθήκαμε παντού, έχοντας την καλύτερη διάθεση για συνεργασία. Και όντως βρήκαμε ανταπόκριση. Το άνοιγμα αυτό απέδωσε.

Ερ: Η συνεργασία σας με τους τοπικούς φορείς και τις αρχές πως ήταν:

Απ: Αρωγούς και συμπαραστάτες στις προσπάθειες που προανέφερα, αναμφισβήτητα είχαμε τις τοπικές αρχές με τις οποίες συνεργαστήκαμε αρμονικά σε κάθε περίπτωση. Ιδιαίτερα όμως θα πρέπει να τονίσω τη συμπαράσταση που είχαμε όλο αυτό το διάστημα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωήλ, με τη βοήθεια και τις ευλογίες του οποίου πορευθήκαμε στο έργο μας.

Ερ: Τι θέλετε να αφήσετε πίσω σας φεύγοντας από την Πέλλα;

Απ: Φεύγοντας από την Πέλλα, αφήνω πίσω μου ένα κομμάτι της καρδιάς μου και μια υπόσχεση που έγινε πραγματικότητα: "Η ζωή στην Πέλλα είναι καλύτερη και ασφαλέστερη".


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Θεολόγε καλή συνέχεια... Τ.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΟΠΚΕ όντως έκανε και κάνει πολύ σημαντική δουλειά. Είναι η μοναδική υπηρεσία που βλέπω πολύ συχνά στο χωριό μου.... (Ν.Μυλοτοπος). Μπραβο κύριε Ταξιάρχε. Καλη συνέχεια στο έργο σας....
    Αφήσατε το στίγμα σας στον νομό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.