VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κλιμάκιο της ΕΝΙ Πέλλας στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας

Την Τρίτη 6 του Φλεβάρη κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, πραγματοποίησε προγραμματισμένη περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας και συναντήθηκε με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό. Στη σύσκεψη που διοργανώθηκε αναδείχτηκαν τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του Κέντρου Υγείας, τα οποία δεν διαφέρουν από αυτά των άλλων κέντρων υγείας και νοσοκομείων του νομού, η γεωγραφική όμως θέση της παραμεθόριας Αλμωπίας μεγεθύνει αυτά τα προβλήματα ιδιαίτερα σε συνθήκες σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής.

Καταγράφηκαν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και ειδικοτήτων, ενώ οι υποχρεωτικές αποσπάσεις γιατρών για την κάλυψη τραγικών ελλείψεων του νοσοκομείου της Έδεσσας, απογυμνώνουν εφημεριακά το ΚΥ Αριδαίας. Υπάρχουν σοβαρά κτηριακά προβλήματα και παλαιότητα υποδομών, οι τραγικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού είναι καθημερινό πρόβλημα, ενώ οι συνεχείς περικοπές στη κρατική χρηματοδότηση έχουν οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία.

Σε όλα αυτά προστίθενται οι νέες μισθολογικές περικοπές που εξαθλιώνουν οικονομικά τους νοσοκομειακούς ιατρούς, αλλά και η προωθούμενη ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου που αποσκοπεί στην εντατικοποίηση των ήδη εξαντλημένων γιατρών του ΕΣΥ, ώστε να γίνει ακόμη πιο φτηνή η εργασία του ιατρικού προσωπικού.

Η ΕΝΙΠ σημείωσε πως όλα αυτά τα προβλήματα πηγάζουν από την εφαρμοζόμενη διαχρονικά "ανθυγιεινή πολιτική" τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της τωρινής, που από τη μία εγγυώνται -και με το παραπάνω- τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, και από την άλλη στερούν από το λαό το στοιχειώδες δικαίωμα για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας και από τους υγειονομικούς το δικαίωμα για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, όπως κάθε εργαζόμενος δικαιούται να έχει.

Την ίδια ημέρα το κλιμάκιο της ΕΝΙΠ συμμετείχε σε Γενική Συνέλευση του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Έδεσσας όπου πέραν των προηγουμένων καταγγέλθηκε ο κίνδυνος μη-καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριακών αποζημιώσεων για τον μήνα Δεκέμβριο και εφεξής καθώς και η ειλημμένη απόφαση απόλυσης πολλών επικουρικών συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποτελώντας την ραχοκοκαλιά πολλών τμημάτων στα νοσοκομεία.

Οι γιατροί τόσο του Κέντρου Υγείας Αριδαίας όσο και του νοσοκομείου της Έδεσσας διαπίστωσαν ότι είναι μονόδρομος ο δρόμος του αγώνα και εξέφρασαν την απόφασή τους να υπερασπιστούν με πολύμορφες κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα την αξιοπρέπεια, τα επιστημονικά και εργασιακά τους δικαιώματα και να απαιτήσουν αποκλειστικά Δημόσια Υγεία στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αποστολίδης Χαράλαμπος


Share on Google Plus

rindis
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…