Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χρ. Σμίας: Συμπεράσματα για τον 1ο κύκλο εκδηλώσεων για την ανεύρεση νέων δοτών μυελού των οστών

Κλείνοντας με μια ακόμη όμορφη και παραγωγική- ελπίζω- εκδήλωση ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων από κοινού με την Διεύθυνση Μέσης εκπαίδευσης Πέλλας για την ανεύρεση νέων δοτών μυελού των οστών.

«Τα αποτελέσματα εκτιμώ ότι ήταν πολύ ενθαρρυντικά στον τομέα της ενημέρωσης για την πολλαπλή ωφέλεια της ύπαρξης εθελοντών δοτών.

Αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που συναντούν ασθενείς μας πάσχοντες από αιματολογικές κακοήθειες από την αδυναμία εύρεσης ενός δότη ούτως ώστε να μπορέσουν να δώσουν την μάχη αποκατάστασης της υγείας τους. Πέρα από την συλλογή περίπου 100 νέων δειγμάτων σιέλου για τον προσδιορισμό των αντιγόνων ιστοσυμβατότητας η όλη ενημέρωση μπορεί να επηρεάσει θετικά στην καθιέρωση μιας μόνιμης κουλτούρας αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στην τοπική κοινωνία.

Επί πλέον να επισημάνουμε τα παρακάτω θετικά βήματα για τα οποία αισθανόμαστε ξεχωριστή χαρά. Πρώτα για την πολύ μεγάλη και αποτελεσματική δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας που προσεγγίζουν τον αριθμό των 3000 εθελοντών δοτών και συνεχίζουν την πρωτοποριακή τους δράση.

Κατόπιν για τις ξεχωριστές χρόνιες και επίμονες δραστηριότητες του φίλου και συνοδοιπόρου καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Χρήστου Μπαλάσκα που έχει προσφέρει πολύ μεγάλο έργο στην διαδικασία ανεύρεσης εθελοντών δοτών.

Τους ασθενείς του τόπου μας που κέρδισαν την μάχη με την λευχαιμία και στάθηκαν οι θετικοί πρωταγωνιστές στην μάχη για την ανεύρεση νέων δοτών.

Στον δότη της περιοχής μας που πρόσφατα βοήθησε κάποιον νέο συνάνθρωπο να δώσει την μάχη για την ζωή του.

Η ανακοίνωση του ΚΕΔΜΟΠ ότι οι Έλληνες εθελοντές δότες ξεπέρασαν πλέον τις 60.000 μας γεμίζει αισιοδοξία ότι ο αριθμός των 100.000 δοτών μέχρι το 2020 είναι πλέον εφικτός.

Η προσπάθεια αυτή δεν θα σταματήσει μέχρι να αποκτηθεί η κουλτούρα προσφοράς και αλληλεγγύης προς εκείνους που η ζωή έφερε την ατυχία να παρουσιάσουν κακοήθη αιματολογικά νοσήματα που η παρουσία ενός εθελοντή δότη κρίνεται αναγκαία για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Σύντομα θα αρχίσει ένας δεύτερος κύκλος παρεμβάσεων αφού πρώτα οι φορείς του εγχειρήματος αντιμετωπίσουν κατάλληλα τα όποια οργανωτικά ζητήματα.

Ας δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας ούτως ώστε να συνεχισθεί η ωραία αλλά και πολύ χρήσιμη αυτή προσπάθεια. Θα τα καταφέρουμε!»


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…