Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών στο Δουβλίνο Ιρλανδίας (φωτο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 8 διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, 24 Φεβρουαρίου - 4 Μαρτίου 2018, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, στο πλαίσιο των δράσεων κινητικότητας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA1 «Αναβαθμίζοντας την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: μια Ευρωπαϊκή συμμαχία» με κωδικό: 2017-1-EL01-KA101-035756.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης είχε ως στόχο τη βελτίωση και υιοθέτηση εγκάρσιων δεξιοτήτων. Κατά τις εκπαιδευτικές επισκέψεις οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με τη χρήση των δεξιοτήτων αυτών στη μαθησιακή διαδικασία και στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών.
Οι εκπαιδευτικοί μπόρεσαν να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και μεθόδους κατά την παρακολούθηση της σχολικής ζωής σε σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης της φιλοξενούσας χώρας καθώς και κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων και των εργαστηρίων που διοργάνωσε ο φορέας υποδοχής κατά τη διάρκεια της μετακίνησης. Επιπλέον ενημερώθηκαν και μελέτησαν το εκπαιδευτικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης της φιλοξενούσας χώρας μέσω συζητήσεων και βιωματικής μάθησης με τους επιμορφωτές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που επισκέφθηκαν.

Οι 8 διδάσκοντες ήρθαν σε επαφή και γνωριμία με το σύνολο των συμμετεχόντων (άλλοι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί των 4 παράλληλων σεμιναρίων, επιμορφωτές, εκπαιδευτικοί και στελέχη των σχολείων) προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες σε επίπεδο ΚΑ2, etwinning κ.α.

Η σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που στη συνέχεια θα επιμορφώσουν άλλους συναδέλφους τους, ήταν κρίσιμη, ώστε να μπορέσουν να βελτιώσουν την ποιότητα του παρεχόμενου έργου των εκπαιδευτικών και την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, στον άξονα κινητικότητας για τη Σχολική Εκπαίδευση.

Βασιλειάδης Αντώνης


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…