Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το πείραμα του ερατοσθένη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας (φωτο)


Με την ευκαιρία της εαρινής ισημερίας στις 21/3/20180 πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας το πείραμα του Ερατοσθένη για την μέτρηση της περιφέρειας της γης. Οι μικροί ερευνητές με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Προφητηλιώτη Κωνσταντίνου επέδειξαν ενδιαφέρον και ζήλο και κατάφεραν τελικά να επιβεβαιώσουν τον αρχαίο μαθηματικό. Ο Ερατοσθένης πριν από χιλιάδες χρόνια με πενιχρά μέσα υπολόγισε ότι η περιφέρεια της γης είναι περίπου 40.080 χμ.
Οι μαθητές υπολόγισαν την περιφέρεια σε 40.752 χμ με μια λογική απόκλιση 1,67%. Το πείραμα έγινε στα πλαίσια της δράσης που διοργάνωσαν τα ΕΚΦΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (http://www.astro.noa.gr/gr/eratosthenes )


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 σχόλια:

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…