Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο Σκύδρας - Σεβαστειανών - Ενημέρωση από την ΠΕ Πέλλας

Ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σχετικά με το θέμα του κόμβου Σκύδρας - Σεβαστειανών

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και μετά από την επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Σκύδρας κ. Χαρίτων Πορτοκαλίδη στα μέσα ενημέρωσης, θα θέλαμε ως Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για το τι ισχύει στην περίπτωση του κόμβου Σκύδρας – Σεβαστειανών.

Μέσα στο 2017, μετά από συσκέψεις μεταξύ της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κυρίας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά και της Δημάρχου Σκύδρας κυρίας Κατερίνας Ιγνατιάδου, αλλά και τη συμβολή των υπηρεσιών Π.Ε. Πέλλας και Δήμου Σκύδρας αντίστοιχα αποφασίστηκε η κατασκευή κόμβου στη διασταύρωση της Σκύδρας, στο σημείο του γηπέδου. Μάλιστα, με εντολή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη, εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Πέλλας για το 2017 «Έργο ρύθμισης κυκλοφορίας κόμβου Σκύδρας – Σεβαστειανών» με συνολικό προϋπολογισμό 60.000,00 €.

Μετά από ενέργειες και προσπάθειες της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πέλλας σε συνεννόηση και με τις υπηρεσίες του Δήμου Σκύδρας, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια σύνταξης της μελέτης ότι απαιτούνταν απαλλοτριώσεις, ιδιαίτερα χρονοβόρες. Συνεπώς, η χρονική καθυστέρηση ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για τη συνέχιση των διαδικασιών στην κατεύθυνση κατασκευής του κόμβου.

Σε πρόταση της Δημάρχου Σκύδρας κας Ιγνατιάδου για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθανασιάδου – Αηδονά ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά. Έτσι, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων, εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Πέλλας για το 2018 το έργο «Μελέτη σηματοδότησης κόμβου Σκύδρας – Σεβαστειανών» για την πιο γρήγορη λύση του προβλήματος και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα τοποθετηθούν άμεσα φωτεινοί σηματοδότες έτσι, ώστε, να ελαχιστοποιηθούν τυχόν δυσάρεστα περιστατικά.

Λαμβάνοντας υπόψη όμως, ότι η λύση της κατασκευής κόμβου είναι η πιο ενδεδειγμένη και βέλτιστη λύση μακροχρόνια, εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα Π.Ε. Πέλλας 2018 και η «Μελέτη κόμβων οδικού δικτύου Π.Ε. Πέλλας» προϋπολογισμού 150.000,00 € στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μελέτη του εν λόγω κόμβου, η διαμόρφωση του οποίου απαιτεί απαλλοτριώσεις για τη χωροθέτησή του.

Σεβόμενοι και αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις ανησυχίες των πολιτών, οι οποίες εναρμονίζονται πλήρως με την κατεύθυνση στην οποία εργαζόμαστε για βελτίωση των συνθηκών διέλευσης και ασφαλούς βατότητας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε δυσλειτουργία που εντοπίζεται σε συνεργασία με τους Δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. Τα φανάρια είναι η χειρότερη λύση .Τα προβλήματα θα γίνουν γρήγορα φανερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς πρόκειται για άσχετους. Τι φανάρια ρε, πάτε καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…