Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το υπόμνημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας στη σύσκεψη για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεντρ. Μακεδονίας

Στα πλαίσια οργάνωσης του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης, που θα γίνει από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη, το οποίο και διοργανώνεται μετά από την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμβουλοι του βρέθηκαν στην Έδεσσα, προκειμένου να συζητήσουν με φορείς τα θέματα της περιοχής. Στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Έδεσσας , όπου έγιναν οι συζητήσεις, παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας κ. Νικόλαος Γκοτζαμάνης ο οποίος αφού συζήτησε με τους συμβούλους του Πρωθυπουργού τα διάφορα προβλήματα της περιοχής μας παρέδωσε το εξής υπόμνημα:

Με το παρόν έγγραφο, σας κάνουμε γνωστά τα εξής θέματα που αντιμετωπίζουμε σαν Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας καθώς και των προβλημάτων που έχουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής μας:

- Όσοι συμπληρώνουν προϋποθέσεις για επίδομα ανεργίας να δικαιούνται να επιδοτούνται κάθε χρόνο και να καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει 400 μέρες επιδότησης ανεργίας στα τελευταία 4 χρόνια που ισχύει από 1/1/2013 και 80 μέρες για τους εποχιακά εργαζομένους.

- Να γίνεται η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας με 50 ένσημα από την αρχή της χρονιάς και να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να περιμένουμε την εγκύκλιο.
- Λόγω του ότι ο Νομός μας έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας θα θέλαμε να έχουμε προτεραιότητα στα διάφορα προγράμματα που στόχο έχουνε να καλύψουνε την ανεργία.
- Να μειωθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης σε όσους είναι ασφαλισμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
- Να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι όταν έρθει το όριο ηλικίας τους με όσα ένσημα έχουνε και να παίρνουν αναλογική σύνταξη όπως ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης για να μην χάνονται οι εισφορές των εργαζομένων όσες και αν είναι αυτές.
- Να γίνει μονιμοποίηση των καθαριστριών των σχολείων και να επιλυθεί το θέμα με την συνεχή καθυστέρηση των πληρωμών τους.
- Να γίνει αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων ( νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης ).
- Επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
- Ζητάμε την επάνδρωση της Επιθεώρησης Εργασίας για να γίνονται πιο εντατικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας και να υπάρχει μόνιμα κάποιος υπάλληλος στο γραφείο για να εξυπηρετείται ο κόσμος.
- Την επαναλειτουργία του ΣΕΠΕ με επάνδρωση προσωπικού του τμήματος τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης.
- Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού (751€) ως ήταν.
- Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
- Να μην ψηφιστεί ο νόμος που θέλει την αποβιομηχάνιση της περιοχής μας και της μετεγκατάστασης των επιχειρήσεων σε βιομηχανική περιοχή ανάμεσα στους νομούς
Ημαθίας και Πέλλας. Να παραμείνουν ως έχουν οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες 
του Νομού μας.
- Τα νοσοκομεία μας έχουν ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμάκων και εξοπλισμού.
- Επίσης την επάνδρωση του ελεγκτικού μηχανισμού του πρώην ΙΚΑ για ελέγχους εισφοροδιαφυγής.
- Όσον αφορά την κατάσταση στο Κ.Υ Έδεσσας τα πράγματα έχουν ως εξής: εξυπηρετούνται περίπου 50.000 συνάνθρωποι μας ετησίως και ο μέσος όρος αναμονής για ραντεβού είναι δυο μήνες στους γενικούς ιατρούς.

Συγκεκριμένα υπάρχει άμεση ανάγκη για:

- Τρεις Γενικούς Ιατρούς σε καθημερινή βάση.
- Ενός Παιδιάτρου σε καθημερινή βάση.
- Δύο Οδοντιάτρων, καθώς διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένες οδοντιατρικές έδρες όπου υπηρετεί μόνο ένας οδοντίατρος με ΙΔΟΧ η οποία λήγει στις 03/05/2018, επίσης διαθέτει και οδοντοπροσθετικό τμήμα σε πλήρη λειτουργία με δύο τεχνίτες.
- Έναν Γυναικολόγο, έναν Χειρουργό, έναν Ορθοπεδικό, έναν Καρδιολόγο και
έναν Οφθαλμίατρο.

Είναι επιτακτική ανάγκη η επάνδρωση του Κ.Υ Έδεσσας. Οι ασθενείς έχουν ανάγκες που δε μπορούν να καλυφτούν και οι ιατροί και το προσωπικό κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ασθενείς.

- Υπάρχουνε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουνε οι ένοικοι του οικισμού Έδεσσα 4 και του οικισμού Κλεισοχωρίου, καθώς και τον εργατικών κατοικιών Αριδαίας με τα σπίτια τους και συγκεκριμένα οι ένοικοι του οικισμού Έδεσσα 4 αντιμετωπίζουνε προβληματικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις μέχρι και να πλημμυρίζουν τα σπίτια τους με τις βροχοπτώσεις.
- Επίσης θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την ίδρυση μιας σχολής του ΟΑΕΔ στην Έδεσσα πράγμα που επανειλημμένος έχουμε ζητήσει.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας το συντομότερο δυνατό.

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας

Ο Πρόεδρος             Ο Γ. Γραμματέας
Ν. Γκοτζαμάνης       Ε. ΔημητριάδηςShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…