Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κρύα Βρύση: Βιωματικό Εργαστήρι (φωτο)

«Φροντίζω τον εαυτό μου και τον σημαντικό άλλο»

Στο 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 και στο πλαίσιο της Παιδαγωγικής Δράσης «Οργάνωση εσωτερικού δικτύου συνεργασίας Εκπαιδευτικών – Μαθητών με σκοπό την Συμβουλευτική υποστήριξη των μαθητών στην εκπαιδευτική & επαγγελματική τους Σταδιοδρομία » και με την συνεργασία της κ. Μελίνας Αλμπάνη, Υπεύθυνης στο Κέντρο Συμβουλευτικής – Ε.Π (ΚΕ.ΣΥ.Π )της Δ.Δ.Ε. Πέλλας, πραγματοποιήθηκε Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα : «Η αναγνώριση της επαγγελματικής Ψυχικής – Συναισθηματικής - Σωματικής Εξουθένωσης και η παρέμβαση με σκοπό να φροντίζω τον εαυτό μου ώστε να φροντίζω και τον σημαντικό άλλο» με την κ. Κασσιανή Φελέκη, Ψυχίατρο-Ψυχαναλύτρια και Διδάσκουσα της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας για τους εκπαιδευτικούς του 2ου και 1ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης.

...Εμείς και φτερά έχουμε και μας ενδιαφέρει πολύ να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση αποφεύγοντας τυχόν ράγισμά τους.

Θέλουμε να μοιάσουμε όχι με τους προπονητές που μπορούν να σχεδιάσουν ένα παιχνίδι στον πίνακα. Τέτοιοι υπάρχουν με το κιλό! Αυτοί που νικούν, μπαίνουν στην ψυχή του παίκτη και τον ξεσηκώνουν.

Ένα πράγμα μας ενδιαφέρει να έχουμε: είτε μια ψυχή που είναι εκ φύσεως χαρούμενη είτε μια ψυχή που τη κάνει χαρούμενη η δουλειά, η αγάπη και η γνώση!

Η Ελληνική κοινωνία εκδηλώνει με πολλούς τρόπους την επιθυμία να διατηρηθεί ο ανθρωποπλαστικός χαρακτήρας του Σχολείου θεωρώντας το ως ένα φυσικό χώρο ωρίμανσης, μάθησης και αγωγής. Αποτελεί μια ευχάριστη πραγματικότητα ότι δραστηριότητες όπως η Αγωγή Υγείας, Αγωγή σταδιοδρομίας, Περιβαλλοντική εκπαίδευση πλαισιώνουν πλέον σταθερά τον μορφωτικό εξοπλισμό της μαθητιώσας νεολαίας και των εκπαιδευτικών και στηρίζονται από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Έτσι, διαπιστώνοντας ότι δεν αποτελεί

ουτοπία η προσφορά εξειδικευμένων γνώσεων, και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αναβάθμισης του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, μας τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Φελέκη Κασσιανή και Αλμπάνη Μελίνα και τις οποίες βεβαίως ευχαριστούμε θερμότατα από βάθους καρδιάς.

“Στη ζωή μας πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε νέα άλματα και αναζητήσεις που ξεκινάνε πάντα με το πρώτο μικρό βήμα. Συνήθως αμφιβάλλουμε, φοβόμαστε το άγνωστο, το τί θα συναντήσουμε, πως θα αντεπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες και στο νέο περιβάλλον. Δηλαδή φοβόμαστε το ρίσκο και την αποτυχία.

Η αλήθεια είναι όμως, πως πρέπει να επιλέξουμε, και αν θέλετε: να “παίζουμε” αυτό το παιχνίδι.

Μπορεί να χάσουμε, μπορεί να κερδίσουμε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα μάθουμε, θα αναζητήσουμε, θα ψάξουμε και το μόνο σίγουρο είναι πως θα αποκομίσουμε την εμπειρία ότι προσπαθήσαμε, και δεν μείναμε μόνο στις σκέψεις του νου.

Πρέπει να επιλέξουμε, αν θα αναλωνόμαστε στα ίδια και στα ίδια ή εάν θα ξανά ανοιχτούμε σε νέα ταξίδια. Η επιλογή είναι δική μας, όπως άλλωστε η απόφαση και το ταξίδι.

Τα φτερά μας λοιπόν, είναι για να πετάμε και όχι για να φαντάζουν όμορφα πάνω μας.

«… Ελπίζω, μετά το βιωματικό εργαστήριο που έλαβε χώρα στο σχολείο μας, να τα ξεδιπλώσουμε και να επιχειρήσουμε το ταξίδι….»

Για τον σύλλογο διδασκόντων

Ο Διευθυντής
Δημήτριος Ντίτουρας
vskv


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…