Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πραγματοποίηση Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ στο Δημοτικό Σχολείο Αρσενίου (φωτο)


Το Δημοτικό σχολείο Αρσενίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ και υποδέχτηκε εκπαιδευτικούς και μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας. Όλοι οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Αρσενίου δούλεψαν πολλές μέρες για να προετοιμάσουν την επικείμενη επίσκεψη όσο το δυνατόν καλύτερα. Σε όλη αυτή την προετοιμασία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η Δημοτική μας αρχή ως αρωγός αυτής της προσπάθειας σε όλους τους τομείς. Έχοντας λοιπόν κοντά μας, τη Δήμαρχο Σκύδρας κα. Ιγνατιάδου με όλους τους συνεργάτες της, το Σύλλογο γονέων του δημοτικού Σχολείου Αρσενίου τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρσενίου και την στήριξη του Δ/ντη Εκπαίδευσης και της Σχολικής μας Συμβούλου, υποδεχτήκαμε τους Ευρωπαίους συνεργάτες μας από τη Δευτέρα 5-03-2018 έως 10-03-2018.

Το πρόγραμμα μας περιελάμβανε επισκέψεις στο σχολείο για να δουν οι εκπαιδευτικοί τον τρόπο διδασκαλίας, τις αίθουσες και γενικά το χώρο που εκπαιδεύονται οι μαθητές μας, διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες αλλά και ξεναγήσεις που αναδεικνύουν τον τόπο μας και αποδεικνύουν την μακρόχρονη και πραγματική ιστορία μας.

Έτσι λοιπόν τους ξεναγήσαμε μαζί με τους μαθητές μας στο υπέρλαμπρο Μουσείο της Βεργίνας, στο εκπληκτικό Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, στους καταρράχτες της Έδεσσας, στον Άγιο Αθανάσιο, στο Λουτράκι Πόζαρ και αφιερώσαμε μία ολόκληρη ημέρα στη Θεσσαλονίκη μας, κάνοντας περιήγηση με το λεωφορείο της Πολιτιστικής διαδρομής σε όλα τα ιστορικά μέρη της συμπρωτεύουσας με τελική στάση και ξενάγηση στο Λευκό Πύργο όπου απόλαυσαν την υπέροχη θέα από ψηλά. Στάση κάναμε και στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και το Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΕΣΙΣ όπου παρακολούθησαν παράσταση στο Πλανητάριο και ξεναγήθηκαν στο Τεχνολογικό Μουσείο του Ιδρύματος. Φυσικά επισκεφτήκαμε και το δημαρχείο Σκύδρας όπου η Δήμαρχος μας υποδέχτηκε συνομίλησε με τους επισκέπτες μας και απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις που της έγιναν από τους Ευρωπαίους εταίρους μας.


Την τελευταία ημέρα της Επίσκεψης πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου παρουσιάσαμε το εκπληκτικό Βίντεο που αναδεικνύει την Ιστορία και τις ομορφιές όλης της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Μακεδονίας και του τόπου μας. Οι μαθητές παρουσίασαν το σχολείο και την περιοχή μας και ακολούθηση παρουσίαση της ιστορίας της φωτογραφίας, αφού ήταν το θέμα που δούλεψαν οι μαθητές μας. Οι Ευρωπαϊκές αποστολές παρουσίασαν κι αυτές τα σχολεία τους. Παράλληλα λειτουργούσε Έκθεση Φωτογραφίας στο χώρο, με φωτογραφίες μαθητών από όλες τις χώρες που είχαν ως θέμα, τη γειτονιά μου και το σχολείο μου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Δήμαρχος Σκύδρας κα. Ιγνατιάδου Κατερίνα όπου δώρισε σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές από το εξωτερικό ελληνικά τοπικά κρασιά. Ο Αντιδήμαρχος κ, Κρητίδης Θέμης ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Τσαλικίδης Νικόλαος, η Σχολική μας Σύμβουλος Τάρρη Ελισάβετ, η υπεύθυνη Παιδαγωγικών Θεμάτων κα. Βάσσου Ανθούλα, η Πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων Έδεσσας κα. Λαμπρίδου Μαρία, πολλοί Δ/ντες σχολείων του Δήμου μας και πολλοί γονείς των μαθητών μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες με την χαραγμένη προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον αρχηγό κάθε αποστολής και δώρα για όλους τους επισκέπτες μας. Τα παιδιά του χορευτικού παρουσίασαν χορούς της Μακεδονίας της Θράκης και του Πόντου. Στο τέλος όλοι οι καλεσμένοι προσκλήθηκαν και χορέψαμε όλοι μαζί τους ελληνικούς χορούς μας.

Ακολούθησε ελληνικό παραδοσιακό γεύμα το οποίο παρέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε όλους τους επισκέπτες και επισήμους μας.

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες

Ευχαριστήριο


Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αρσενίου, οι Εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ευχαριστεί θερμά τη Δήμαρχο Σκύδρας κα. Ιγνατιάδου Κατερίνα και τους συνεργάτες της, Κρητίδη Θέμη, Λαουντό Μιχαήλ, Μέγα Μιχαήλ, για τη βοήθεια που προσέφεραν στο σχολείο μας ώστε να καταστεί έτοιμο να υποδεχτεί τους εταίρους μας από την Ιταλία, Γαλλία και Πολωνία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ που συμμετέχουμε. Η συμβολή της Δημάρχου ώστε η οικονομική κρίση να μην επηρεάσει τα σχολεία μας είναι καθοριστική.

Ευχαριστούμε πολύ
Η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Αρσενίου
Χαρισιάδου Ευγενία        
ERASARD


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.