Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άθυρα Πέλλας: Αρχιμανδρίτης έπλυνε και φίλησε τα πόδια 12 πιστών (βίντεο)

Μένοντας πιστός στην Χριστιανική παράδοση, όπου η Μεγάλη Πέμπτη είναι η ημέρα που ο Χριστός έπλυνε τα πόδια των Αποστόλων, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Μασαλτζής στον ΙΝ Αναλήψεως του Σωτήρος στα Άθυρα Πέλλας έπλυνε και φίλησε συμβολικά τα πόδια 12 πιστών.

Την τελετή παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Χουρμουζιάδης.


"Τη μυστική εν φόβω τραπέζη, προσεγγίσαντες πάντες, καθαραίς ταις ψυχαίς, τον άρτον υποδεξώμεθα, συμπαραμένοντες τω Δεσπότη, ίνα ίδωμεν τους πόδας πώς απονίπτει των Μαθητών και εκμάσσει των λεντίω και ποιήσωμεν ώσπερ κατίδωμεν, αλλήλοις υποταγέντες και αλλήλων τους πόδας εκπλύνοντες, αυτός γαρ ο Χριστός ούτως εκέλευσε, τοις Αυτού Μαθηταίς ως προέφησεν, αλλά ουκ ήκουσεν ο Ιούδας ο δούλος και δόλιος….» Όρθρος Μ. Πέμπτης (οίκος Μ. Τετάρτης εσπέρας)"

«…..Νίπτει Μαθητών εσπέρας Θεός πόδας
Ου πους πατών ην εις Εδέμ δείλης πάλαι….»

Δείτε τις εικόνες μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com:
    
niptiros


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…