Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενημερωτική εκπαίδευση σε βασικές πρώτες βοήθειες στο 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης (φωτο)

Είναι γνωστό ότι η γνώση ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Μέσω αυτών οι άνθρωποι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα προβλήματα και τους κινδύνους στο περιβάλλον τους, το μικρο και το μεγάλο, όπως στο σπίτι, στην εργασία, στη κοινωνία, στη φύση, στο σχολείο, ώστε μέσα από τις ασφαλείς παρεμβάσεις τους, και τη πρόληψη, να ανατρέπουν, και να αποτρέπουν, την πορεία μιας δύσκολης κατάστασης, ενός ατυχήματος ή ακόμα το πιο σπουδαίο να σώζουν ζωές.

Είναι πολύ σημαντικό κάθε χρόνο να προάγεται η πρόληψη και να εκπαιδεύεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός πολιτών, επειδή εκπαιδευμένοι πολίτες σημαίνει..περισσότερο ασφαλείς πολίτες και ασφαλείς πολίτες σημαίνει... ΥΓΙΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Αυτό τον σκοπό εξυπηρετώντας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η εκδήλωση με θέμα τις πρώτες βοήθειες στις 22 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Το σχολείο, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και όχι μόνο, είναι το ιδανικό μέρος για να προαγάγει την ευαισθητοποίηση απόκτησης δεξιοτήτων βασικών πρώτων βοηθειών, την αναγκαιότητα τους στην καθημερινή ζωή και την απόκτηση γνώσεων, στάσεων και συμπεριφορών για την αποφυγή επικίνδυνων για τη ζωή καταστάσεων.

Η βασική υποστήριξη της ζωής είναι μια ζωτική μάθηση,που όλοι θα έπρεπε να μαθαίνουν με την πρώτη ευκαιρία, γιατί το αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά.

Οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να μπορούμε να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο που κινδυνεύει η ζωή του, ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι κατά 80% θα είναι κάποιος από το οικείο μας περιβάλλον.

Και όμως στη χώρα μας το 70% των πρώτων βοηθειών δεν δίνεται άμεσα στο σημείο του ατυχήματος αλλά αρκετά αργότερα, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο ποσοστό αναπηριών και θανάτων.

Με τη βεβαιότητα ότι η φαρέτρα τόσο των μαθητών μας όσο και των εκπαιδευτικών συμπληρώθηκε με ακόμη περισσότερες εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με τις πρώτες βοήθειες ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς για μια ακόμη φορά τον κ. Σιώντα Ιωάννη και το ΕΚΑΒ Γιαννιτσών για την παρουσία του στο σχολείο μας.

Για τον Σύλλογο διδασκόντων
Ο Διευθυντής
Δημήτρης Ντίτουρας
prvkv


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…