Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανοιξιάτικη πανδαισία με τα Ανθεστήρια στην Έδεσσα! (βίντεο)


Αναβιώθηκε και φέτος -για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά από 51 χρόνια- η μεγάλη γιορτή των Ανθεστηρίων στην Έδεσσα, που είναι ένας ύμνος στην πολύχρωμη φύση της πόλης και στην Άνοιξη!
Οι τριήμερες εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων Έδεσσας 2018 ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Μαϊου και περιλάμβαναν  δρώμενα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις ψυχαγωγίας και ευαισθητοποίησης των παιδιών για το περιβάλλον, 

Αυτή η Ανοιξιάτικη πανδαισία με τον πολύχρωμο θίασό της ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 28 Μαΐου με τη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στον κεντρικό πεζόδρομο της Έδεσσας με θέμα τις «4 Εποχές» και χορούς από αγόρια και κορίτσια, μουσική των νερών, δημιουργίες για παιδιά μαζί με τα παιδιά. Η εκδήλωση σχεδιάσθηκε με ιδιαίτερο μεράκι και κυρίως επαγγελματισμό από τον ταλαντούχο  Εδεσσαίο σκηνοθέτη και παραγωγό κ.Μάξιμο Καρρά και απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια από όλους όσοι είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.
Τα άρματα ήταν  στολισμένα με λουλούδια, όπως και οι συμμετέχοντες στα πεζοπόρα τμήματα, ενώ όλη η πόλη εδώ και ημέρες φόρεσε τα καλά της για να συμμετάσχει στη γιορτή της Άνοιξης.
Να σημειωθεί ότι από 21 έως και 25 Μαϊου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ανθεστηρίων, υλοποιήθηκαν διαδραστικές δράσεις γύρω από την ανακύκλωση.

Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών και ο σεβασμός και η προστασία της φύσης. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν από 10 το πρωί έως τις 1.30 π.μ . με ομάδες μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, Συμμετείχαν η Παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Εδεσσας- Γιαννιτσών, η παιδαγωγός Ολγα Τριανταφυλλίδου- Ταγλαρίδου και η βιολόγος Ειρήνη Τουφεξή.

Ας αφήσουμε τις φωτογραφίες και το βίντεο να «μιλήσουν»:

abthest18 anthes2




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Ηταν μια φανταστική εκδήλωση, με όλο τον κόσμο να συμμετέχει.
    Μονη ένσταση μου αυτοι οι τυμπανιστές.
    Καποτε ηταν μονο οι καρανος τώρα είναι ακόμα γκρούπ.Σε κάθε εκδήλωση που γίνεται στην Έδεσσα πρέπει να βλέπουμε και να ακούμε αυτούς??
    Αλλά και πάλι ηταν φανταστικά.
    Όχι όπως εδώ στην Αριδαία που θυμίζει την ψωροκωσταινα.
    Έκθεση λουλουδιών με δύο επαγγελματίες του χώρου ,εναν που πουλούσε ζωάκια και και αρκετούς γύφτος με μπαλόνια ποπ κορν κλπ.
    Α είχαν και τα λυμένα κορδόνια.
    Φικοτιμη προσπάθεια
    Αλλά λίγη και μονο για το θεαθηναι.
    Περισότεροι εκθέτες η δεν χωραγαν στην πλατεία ,η δεν ήρθαν,γιατί??
    Στην αντίστοιχη που έκανε ή Έδεσσα γέμισε το παρκο καταρρακτών.
    Εδω στην Αριδαία που να το κάνουν??
    Στο δασάκι που θέτει υποψηφιότητα να γυριστεί survivor που έχει γίνει ζούγκλα??
    Η νομίζει ο σελφι δήμαρχος οτι καλωπιζοντας μονο τα λουτρά λυσαμε το πρόβλημα.
    Δυστυχώς είμαστε άξιοι της μοίρας και των επιλογών μάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αρκετούς γύφτους με μπαλόνια, ποπ κορν κλπ"
      Δεν κρύβεται ο ευρωπαϊκός αέρας και πολιτισμός!

      Διαγραφή
    2. Ενω με τους μπαλοναδες και τα ποπ Κορν ,προαγουμε τον πολιτισμό και τον ευρωπαϊκό μας αέρα...

      Διαγραφή
    3. ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΗ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ.
      ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΦΑΝΑΤΣΤΙΚΑ ;
      ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΑΝΘΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ.
      ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΔΙΝΕ ΜΕΡΙΚΑ € ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Κ.Λ.Π ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

      Διαγραφή
    4. Ase re ardaioti apo to grafeio propagandas edessas

      Διαγραφή
  2. Επειδή είσαι άσχετος 12,13' ακόμη και με τις εκδηλώσεις της περιοχής σου μάθε λοιπόν ότι κάποτε ήταν οι Cachoeira και αργότερα οι Κάρανος και τώρα οι Aqua Doce και όλοι πέρασαν από τα μέρη σου. Αν δεν θέλεις να ακούς κρουστά κλείσε τα αυτιά σου. Εμείς γουστάρουμε γιατί πάει με το χαμόγελό μας. Εσύ κάτσε και κλάψε τη μοίρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΣΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.
      ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΘΑ ΕΨΑΧΝΑ ΠΟΥ ΒΑΡΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΩ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
      ΠΑΡΤΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΚΛΕΙΣΕ ΠΟΡΤΕΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕ ΠΡΙΒΕ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ

      Διαγραφή
  3. ΠΟΙΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ 12,13'. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΟΥΛΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ. ΟΧΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΝΑ ΠΕΤΙΕΤΑΙ. ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΡΑΒΙ ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΙΝ ΒΥΘΙΣΤΕΙ. ΤΣΑΜΠΑ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ. ΟΥΤΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ. ΟΙ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΑ VIDEO ΜΙΛΑΝΕ. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΧΑΖΟΣ ΔΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο στη σουλιωτη που χωρις βοηθεια εκανε το παρτυ με τα χρωματα. Ο δημαρχος απων για αλλη μια φορα. Επισης συγχαρητηρια στις κυριες που ετρεξαν τα ανθεστηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο ένας (μια) κατακρίνει τους τυμπανιστές. ο άλλος-άλλη, εκθειάζει την dj.
    ότι του φανε΄λι του λωλοστεφανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όντως ήταν μια ξεχωριστή νότα στη μαυρίλα μας! Όμως άνθη που είχε;μόνο χαρτούρα και πλαστικούρα. Ένα λουλούδι δε είδαμε ελπίζω όλη αυτή η χαρτούρα να πάει στην ανακύκλωση.του χρόνου να το ονομάσουν χαρτιστηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κακά τα ψέματα άσχετοι οι συνεργάτες του άσχετου δημάρχου για μια γιορτή σαν τα άνθηστήρια. Για δεύτερη γιορτή καρναβαλιού και για να διασκεδάσει ο τοπικός κόσμος καλό, τίποτα παραπάνω, συγχαρητήρια στους εθελοντές αλλά και στους τυμπανιστές αυτό μπορούσαν αυτό έκαναν. Με ΜΙΣ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΙΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ γιορτή λουλουδιών μόνο καρναβάλι θυμίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το γραφείο Προπαγάνδας του δήμου Έδεσσας χτύπησε και πάλι. Το πρώτο σχόλιο 12:13 Μ.Μ. που κάνει σύγκριση Έδεσσα με Αριδαία είναι δικό του. Κατά την συνήθη τακτική του να κάνει συγκρίσεις και να επιτίθεται στον δήμαρχο Αλμωπίας, συγκρίνοντάς τον με το δήμαρχο Έδεσσας. Ο κόσμος δεν τρώει χόρτο. Εσείς στο δήμο που τάχα υποστηρίζετε Γιάννου θα τον μαυρίσετε. Ρώτα τον Σόντρα τι έπαθε από τους ίδιους ανθρώπους φίλε Γιάννου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.