Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεργασία Θ. Τζάκρη - Υφυπουργού Παιδείας για την προμήθεια αυτόνομου τυροκομείου και εκπαιδευτικού μαγειρείου στο ΙΕΚ Αριδαίας

Συνεργασία είχαν στο Υπουργείο Παιδείας η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης με θέμα την ενίσχυση του εργαστηριακού εξοπλισμού στο ΙΕΚ Αριδαίας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού στο ΙΕΚ Αριδαίας είχε συζητηθεί η προμήθεια εξοπλισμού για την καλύτερη εκπαίδευση των σπουδαστών των ειδικοτήτων τυροκομίας - γαλακτοκομίας και μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής που διδάσκονται στο ΙΕΚ.  Η κ. Τζάκρη κατέθεσε εγγράφως στον κ. Μπαξεβανάκη το αίτημα του ΙΕΚ Αριδαίας, το οποίο αφορά:
1) Την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού ενός  μικρού αυτόνομου τυροκομείου (tyrobox) που θα εξυπηρετεί την ειδικότητα τυροκομίας - γαλακτοκομίας και συγχρόνως πλήθος σπουδαστών, δεδομένης της τυροκομικής παράδοσης της Αλμωπίας, που θα ήθελαν να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις τυροκομίας - γαλακτοκομίας αλλά αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις σπουδές σε Τυροκομικές Σχολές σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας όπως π.χ. τα Ιωάννινα.
2) Την κατασκευή εκπαιδευτικού μαγειρείου (Chef και Pastry) στα πρότυπα αντίστοιχων εκπαιδευτικών μαγειρείων που υπάρχουν σε Επαγγελματικές Σχολές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής στην Ιταλία, η κατασκευή του οποίου θα συμβάλει καθοριστικά στην καλύτερη εκπαίδευση των σπουδαστών του ΙΕΚ της ειδικότητας μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής, μιας ειδικότητας με πολύ μεγάλη ζήτηση στην περιοχή  της Αλμωπίας, λόγω των Λουτρών Πόζαρ, και πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση. 
Ο κ. Μπαξεβανάκης συμμερίστηκε την αναγκαιότητα για την  ενίσχυση των συγκεκριμένων ειδικοτήτων του ΙΕΚ Αριδαίας στον κλάδο της μεταποίησης (τυροκομία) και των υπηρεσιών εστίασης με επαγγελματικό εξοπλισμό και παρουσία της κ. Τζάκρη έγινε  επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, στον οποίο απεστάλη άμεσα το αίτημα του ΙΕΚ Αριδαίας για την ένταξή του στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θα υλοποιηθεί, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και αφορά στην προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού στην Επαγγελματική Εκπαίδευση. Το Πρόγραμμα αυτό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ανέλθει στα 4.700.000 ευρώ και βρίσκεται υπό κατάρτιση.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ;
    ΡΕ ΝΤΟΡΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Υ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΠΟΙ OI OΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…