Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση της ΕΝΙ Πέλλας σχετικά με την μετατροπή των γιατρών των ΚΥ σε "οικογενειακούς"

Χωρίς προσλήψεις αλλά με ...μετατροπή των όποιων γιατρών έχουν απομείνει στα Κέντρα Υγείας σε οικογενειακούς και με "αξιοποίηση" 13 οπλιτών γιατρών που κάνουν την θητεία τους, "χτίζουν" την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας !

     Είναι γνωστό ότι οι γιατροί των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας δίνουμε καθημερινή μάχη για να καλύψουμε τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, σε μια περίοδο που με πρόσχημα την οικονομική κρίση, τα λαϊκά στρώματα υφίστανται γενικευμένη επίθεση, η οποία θέτει σε καθημερινή δοκιμασία τις βιολογικές αντοχές των ανθρώπων στον αγώνα τους για επιβίωση.
     Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με τις μεγάλες ανεπάρκειες, τις ελλείψεις από τις συνεχείς περικοπές των κονδυλίων και την οικονομική ασφυξία των δημοσίων δομών υγείας, την υποστελέχωση, τις ελλείψεις ειδικοτήτων, τις ελλείψεις υλικών, φαρμάκων και εξοπλισμού.
     Μέσα σε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες, η από τις 16 Μαρτίου 2018 εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας (Γ1α/Γ.Π.οικ.22823) η οποία μετατρέπει σε οικογενειακούς ιατρούς τους γιατρούς των ερημωμένων Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, όπως και η κάλυψη των κενών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με ...13 ιατρούς οπλίτες (!) που υπηρετούν την θητεία τους, αποτελούν εμπαιγμό για το λαό και πρόκληση για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα της Υγείας.

Απαιτούμε:
•             Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με βάση τις ανάγκες. Να μην απολυθεί κανείς επικουρικός συνάδελφος μας.
•             Να πάψουν οι αποσπάσεις και μετακινήσεις συναδέλφων σε άλλες υγειονομικές μονάδες για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών. Δεν είμαστε περιφερόμενος θίασος.
•             Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               
Αποστολίδης Χαράλαμπος                                                                                 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σανίδας Αργύρης


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…