Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παράταση για τις αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες και τις αιτήσεις για τις εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις ζήτησε ο Γ. Σηφάκης

O Γιάννης Σηφάκης ζήτησε από τον Αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο παράταση για τις αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες και τις αιτήσεις για τις εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις 

Ο βουλευτής επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη της παράτασης ανέφερε τα ακόλουθα:
1. Στους δασικούς χάρτες συμπεριλαμβάνεται μεγάλος αριθμός κληροτεμαχίων από διανομές τα δικαιώματα των οποίων έχουν κατοχυρωθεί στους αγρότες στο κτηματολόγιο και όμως αναφέρονται ως δασικά στους δασικούς χάρτες. Πολλοί αγρότες «ανακάλυψαν» το πρόβλημα αυτή την εποχή που καταθέτουν την δήλωση ΟΣΔΕ και δεν πρόλαβαν να το τακτοποιήσουν.
2. Έχει γίνει πολύ μεγάλος αριθμός αιτήσεων για «πρόδηλο λάθος», οι Δασικές Υπηρεσίες αδυνατούν να ανταποκριθούν χρονικά στον αριθμό αυτών των αιτήσεων και δεν θα υπάρχει προθεσμία ( σε περίπτωση αρνητικής απόφασης) να καταθέσει ο αγρότης αντίρρηση.
3. Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης δεν πρόλαβαν να καταθέσουν όλες τις αντιρρήσεις τους
4. Δήμοι δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους
5. Σε πολλές περιπτώσεις η ανάγκη προσκόμισης τοπογραφικού διαγράμματος για την υποβολή αντιρρήσεων υπήρξε επιβαρυντικός παράγοντας ( με δεδομένο το κόστος τους) για την έγκαιρη υποβολή των αντιρρήσεων. 
Ο Γιάννης Σηφάκης θεωρεί ότι είναι απολύτως απαραίτητη η έγκριση παράτασης στην κύρωση των δασικών χαρτών προκειμένου να δοθεί χρόνος στους εμπλεκόμενους να ολοκληρώσουν ορθά τις αντιρρήσεις και τις αιτήσεις τους. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…