Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μαραίνονται απότιστες στην Αραβησσό οι ροδακινιές λόγω μιας… υπεξαίρεσης!


Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Αραβησσού στην Πέλλα, αφού βλέπουν τις καλλιέργειες ροδάκινου που ως επί το πλείστον διαθέτουν να παραμένουν απότιστες και να κινδυνεύουν να καταστραφούν λίγο πριν το μάζεμα της φετινής σοδειάς τους.
Το πρόβλημα έγκειται σε μια ατασθαλία που βαραίνει τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Παλαιού Μυλότοπου, αφού μια λόγω υπεξαίρεσης ενός υπαλλήλου πριν το 2013 υπήρξε ένα έλλειμμα άνω των 650.000 ευρώ. Το συγκεκριμένος χρέος αφορούσε όλες της δοσοληψίες του Οργανισμού με άλλους φορείς, όπως την Εφορία, το τότε ΙΚΑ, τους υπαλλήλουςο υδρονομείς, τους προμηθευτές αλλά κυρίως της ΔΕΗ.
Το χρέος προς τη ΔΕΗ που αγγίζει τα 120.000 ευρώ πλέον, έχει ως αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση προς τον ΤΟΕΒ, κάτι που δεν επιτρέπει την υδροδότηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων των οποίων ο συγκεκριμένος Οργανισμός έχει την ευθύνη.
Σύμφωνα με καταγγελίες αγροτών της περιοχής στην Thessnews, οι ροδακινιές που έχουν ήδη αρχίζει να μαραίνονται λόγω της λειψυδρίας, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την παραγωγή τους που ούτως η άλλως θα είναι μικρή φέτος καθώς την κρίσιμη περίοδο της ανθοφορίας η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές
Οι αγρότες της περιοχής είναι έξαλλοι, καθώς θα υποστούν μεγάλη ζημιά εάν καταστραφεί η παραγωγή ροδάκινων και βερύκοκων στην περιοχή, την ώρα που είναι συνεπείς  στις υποχρεώσεις τους προς τον ΤΟΕΒ πληρώνοντας 22 ευρώ το στρέμμα για τα λεγόμενα «ποτιστικά».

Ανένδοτη η ΔΕΗ

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Π. Μυλότοπου Γρηγόρης Γρηγοριάδης μιλώντας στη ThessNews επισήμανε ότι το ποσό που ζητάει η ΔΕΗ, δηλαδή τα 120.000 ευρώ, «είναι το 1/3 του ετήσιου προϋπολογισμού», με τον Οργανισμό να εισπράττει στην καλύτερη χρονιά 350.000 ευρώ.
Όπως λέει ο κ. Γρηγοριάδης, αρχικά η ΔΕΗ ζήτησε ρύθμιση με πληρωμή του 30% του χρέους ενώ στη συνέχεια ζήτησε το ποσό σε δύο δόσεις, με τα δύο σενάρια να είναι αδύνατα να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ, αφού το χρέος δεν είναι μόνο στη ΔΕΗ, αλλά παντού, με τους υπάλληλους μάλιστα να παραμένουν απλήρωτοι.
Ήδη η διοίκηση του ΤΟΕΒ έχει ζητήσει συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αηδονά, ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να επανέλθει η ηλεκτροδότηση που θα επιτρέψει το πότισμα στις καλλιέργειες των αγροτών της Αραβησσού.
Επίσης χθες ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης απέστειλε επιστολή προς την ΔΕΗ με κοινοποίηση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας να γίνει ρύθμιση των δόσεων για πληρωθεί το διογκωμένο χρέος.

Πηγή: Thessnews


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Πρέπει να παρέμβει ο εισσαγγελέας , δεν μπορεί τελευταία στιγμή , τώρα πού πρέπει να ποτίσοουμε , να προσπαθεί η διοίκηση του ΤΟΕΒ να κάνει ρύθμιση του χρέους της με την ΔΕΗ , τόσο καιρό πρίν , τον χειμώνα γιατί δεν ΄κάνανε τις απαραίτητες ενέργειες για το χρέος πρός την ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.