Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανοιχτή επιστολή δημότη Πέλλας προς τον πρωθυπουργό για την ονομασία των Σκοπίων


"Αξιότιμε Αλ.Τσίπρα κ. Πρωθυπουργέ

Έκλπηξη. 18/05/2018 ο Πρωθυπουργός κ. Ζάεφ της ΠΓΔΜ πρότεινε στην Ελλάδα ο,τι διεκδικούσε για δεκαετίες:

Να συμφωνήσει στο όνομα  Ilindenska Makedonija,αμετάφραστο σλαβικό, σ αντιστάθμισμα erga omnes,σ όλες τις χρήσεις,και αλλαγή του συντάγματος μέχρι τέλη Δεκέμβρη του 2018. Δημοψήφισμα και ¨κύρωση της διεθνούς συμφωνίας μ εγγυήσεις της Ε Ε και του Ο Η Ε μέχρι τέλη Ιούνη του 2018 από την Βουλή των Σκοπίων και κατόπιν και από την Ελληνική Βουλή¨(πρόταση σας νομίζω).
Η ανακοίνωση του Πρωθ.κ.Ζάεφ (ΤV, 20/05/2018),,ότι ¨η Μακεδονία δεν έχει εδαφικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας¨αναμένεται,νομίζω ν αποτελέσει ξεχωριστό μέρος της διεθνούς συμφωνίας.
Ευρύτατο τόξο του πολιτικού συστήματος διαμήνυε ότι,εφόσον συμφωνήσουμε πρώτα στο erga omnes και στην αλλαγή του συντάγματος τότε το όνομα δεν έχει τόση σημασία. Η δρομολόγηση στην πράξη της πρότασης κ.Ζάεφ δεν δικαιολογεί σήμερα την άρνηση της με το επιχείρημα ότι ,το προτεινόμενο όνομα εμφορείται από αλυτρωτισμό. Στό παρελθόν. Η εμονή στην αποκλειστικότητα ή στην ιδιοκτησία του ονόματος Μακεδονία εγκυμονεί,πλέον ,τον αλυτρωτισμό και τον ναζισμό.
Απορρίψατε το προταθέν όνομα.(ΕΡΤ 1 21/05/2018 πρωί). Έχοντας εφόδια το erga omnes κτλ προφανώς θα επιλέξετε από την λίστα Νίμιτς μεταξύ των ονομάτων ,νομίζω,VARDARSKA MAKEDONIJIA και του ιδανικού NOVAMAKED0NIJIA.
Ίδωμεν τον αυτοπροσδιορισμό.

Με τιμή Σταύρος Ιωαννίδης συνταξιούχος Τελωνειακός
Τηλ.2382023450   mail    stavioannid@gmail.com"


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Τι γραφεις βρε ανθρωπε; Τηλεγραφημα ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι επιστολή από τον ίδιο μπερδεμένο φίλο των Σκοπίων; Πολύ άγχος διακρίνω ! Μήνυμα προς όλους τους αδιάβαστους και στους παραχαράκτες της ιστορίας, δηλαδή στην μειοψηφία! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι αυτονόητο για όλους πως είναι Ελλάδα! Υπάρχουν χιλιάδες αποδείξεις, ταφικά μνημεία, αρχαία κείμενα κτλ. Τέλος θυμίζω πως η Ελλάδα έχει την δύναμη και τα Σκόπια είναι αυτά που επιθυμούν να ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., οπότε Σκοπιανοί γείτονες και φιλοσκοπιανοί '' Έλληνες΄΄ πρέπει να βρείτε άλλη ιστοριούλα που σας ενώνει, αν θέλετε να πάτε μπροστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.