FOUTSITZHS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Πέλλας μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το LEADER για τις εκδηλώσεις τους

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Πέλλας μπορούν να χρηματοδοτηθούν για τις εκδηλώσεις τους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (μέτρο 19 CLLD – LEADER) που διαχειρίζεται η «Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ»  

O Γιάννης Σηφάκης, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης του με τον πολιτισμό υπηρετώντας πολιτιστικό σύλλογο της Αλμωπίας και την υπό ίδρυση Ένωση Πολιτιστικών συλλόγων Αλμωπίας, επιθυμεί να ενημερώσει τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων της Πέλλας ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν για τις εκδηλώσεις τους από το πρόγραμμα LEADER.

Καλεί τους πολιτιστικούς συλλόγους της Πέλλας να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα με δεδομένο ότι τα χρόνια της κρίσης η χρηματοδότηση τους ήταν πολύ υποβαθμισμένη και στηρίχθηκαν, σχεδόν κατά αποκλειστικότητα, στις εισφορές των μελών και στα έσοδα από τις εκδηλώσεις τους.

Συγκεκριμένα στην προκήρυξη του μέτρου 19 του ΠΑΑ ( CLLD – LEADER) αναφέρεται : 
Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η υποδράση περιλαμβάνει ενέργειες προβολής, ανάδειξης και αξιοποίησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιοχής παρέμβασης. Οι πράξεις που δύναται να υλοποιηθούν θα πρέπει να συνδέονται με άμεσο τρόπο με την προβολή / διατήρηση των τοπικών στοιχείων της περιοχής όπως για παράδειγμα η παράδοση, τα έθιμα, η λαογραφία, η ιστορία, τα τοπικά προϊόντα και επαγγέλματα. Η ενίσχυση αφορά αποκλειστικά σε πράξεις άυλου χαρακτήρα. Επισημαίνεται ότι οι εκδηλώσεις ή οι λοιπές πράξεις που θα ενταχθούν θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη διατήρηση των πολιτιστικών/ ιστορικών / περιβαλλοντικών κλπ στοιχείων της περιοχής ή τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων και όχι την προσέλκυση τουριστών ή την άμεση ή έμμεση προβολή ιδιωτικών συμφερόντων. 
Στόχος της Υποδράσης είναι η υποστήριξη των πολιτιστικών φορέων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμού και η δημιουργία, ανάδειξη, βελτίωση και αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου και υποδομών

Πεδίο και γεωγραφικές περιοχές εφαρμογής της Υποδράσης : Το σύνολο της περιοχής παρέμβασης

Δυνητικοί δικαιούχοι υποδράσης : Συλλογικοί φορείς, σωματεία, ΑΜΚΕ, λοιπές ΜΚΟ – ΝΠΙΔ στο καταστατικό των οποίων προβλέπεται η υλοποίηση αντίστοιχων έργων

Ποσοστό Επιχορήγησης : Σε περίπτωση κατά την οποία από την υλοποίηση της πράξης δεν  προκύπτει στους δικαιούχους  κέρδος το ποσοστό ενίσχυσης είναι 100%.  
Στην περίπτωση κατά την οποία η υλοποίηση της πράξης επιφέρει κέρδη το ποσοστό της ενίσχυσης δεν υπερβαίνει τη διαφορά μεταξύ των επιλέξιμων δαπανών και του κέρδους εκμετάλλευσης της επένδυσης.  Εναλλακτικά στις περιπτώσεις εφαρμογής των άρθρων 53 και 55 του Καν. 651/14, το μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης δύναται να καθοριστεί στο 80% των επιλέξιμων δαπανών χωρίς τη διεξαγωγή χρηματοοικονομικής ανάλυσης.

Για τις επιλέξιμες δαπάνες της υποδράσης το συνολικό επιλέξιμο κόστος θα ανέρχεται μέχρι 50.000,00 € (καθώς αφορά αποκλειστικά ενέργειες άυλου χαρακτήρα) και θα καλύπτει δαπάνες που ενδεικτικά θα αφορούν σε: 
Σχεδιασμός και παραγωγή πληροφοριακού και διαφημιστικού υλικού 
Διαφημιστικές καταχωρήσεις
Αξιοποίηση διαδικτύου
Διεξαγωγή ημερίδων εκδηλώσεων ενημέρωσης και προβολής 
Μίσθωση χώρων και εξοπλισμού
Διαμόρφωση χώρων
Συμμετοχή άμεσα εμπλεκόμενων φορέων -προσώπων σε εκδηλώσεις
Οργάνωση πολιτιστικών δρώμενων

Δικαιούχοι μπορεί να είναι : 
ΟΤΑ Α & Β βαθμού και φορείς τους
Φορείς Δημοσίου Τομέα 
Iδιωτικοί φορείς και νομικά πρόσωπα με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων καθώς και  φυσικά πρόσωπα για την υλοποίηση της υποδράσης 19.2.6.1
Άρα περιλαμβάνονται και οι πολιτιστικοί σύλλογοι στους δικαιούχους.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα.

Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται από την «Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ» 
Σακελλαροπούλου 14, Τ.Κ. 58200 Έδεσσα
Tηλ 2381024858, 2381023181
Email: anpe@otenet.gr • www.anpe.gr

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ:i.kioseoglou@anpe.gr
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ: i.kaltsidis@anpe.gr
ΑΝΝΑ ΖΑΧΟΥ: a.zachou@anpe.gr

ΤΑΣΟΥΛΑ ΠΕΤΣΙΝΑΡΗ: t.petsinari@anpe.gr


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 σχόλια:

 1. Για την Μακεδονία τι γνώμη έχεις? Τι θα ψηφίσεις? Πες ΔΥΝΑΤΆ και καθαρά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για τα πανηγύρια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποια Μακεδονία αν μπορούσαν θα την είχαν πουλήσει και αυτή τη ρωτάς τώρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ετσι μπραβο Σηφακη το λες και μονο σου και αυτο το πρόγραμμα να χρηματοδοτούνται οι σύλλογοι είναι των ΣαμαροΒενιζελων οπως και το εργο για το φυσικο αεριο. να λεμε και καμια αληθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…