Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμαρχος Πέλλας: «Persona non grata στην περιοχή μας όποιος υιοθετεί προσβλητικές θέσεις, όπως αυτές στην διακρατική συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ"


Η συμφωνία που μας παρουσίασε υπερήφανος και θριαμβολογώντας ο πρωθυπουργός δεν είναι απλώς μια κακή συμφωνία. Είναι μια ΚΑΚΙΣΤΗ συμφωνία ως προς την ονοματολογία, αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και μακεδονικό έθνος  και ενισχύει περισσότερο τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας.
Μελετώντας τις 20 σελίδες της τελικής συμφωνίας, προβληματίζομαι  γιατί τόση βιασύνη από την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει το θέμα  με μία τόσο κακή λύση;
Η συμφωνία κύριοι της κυβέρνησης δεν είναι μόνο κακή. Είναι και άκρως επικίνδυνη στην περίπτωση που τεθεί σε ισχύ.  Παρότι προφανώς θα περάσει χρόνος ωσότου  -και αν ποτέ-  κυρωθεί και τεθεί σε εφαρμογή, πρέπει να μας εξηγήσετε γιατί στο κείμενο της συμφωνίας δεν διασφαλίζονται σημαντικότατες παράμετροι που θέτουν σε κίνδυνο την ιστορικότητα της Μακεδονίας και όλων των Ελλήνων;

Πρέπει να μας εξηγήσετε

 Γιατί ενώ  θέλετε να δώσετε την σύνθετη ονομασία, αγνοώντας όλους τους έλληνες που φωνάζουν περί του αντιθέτου, επιλέχθηκε το καθαρό όνομα “μακεδονική” για την ιθαγένεια αντί του προσδιοριστικού ονόματος της χώρας, όπως συμβαίνει αλλού στον κόσμο;
Αν στα αγάλματα μπορεί να προστεθεί αναφορά ιστορικής περιόδου, γιατί αυτό δεν είναι εφικτό στην ιθαγένεια-εθνότητα;  Γιατί, τώρα που αναζητείται μια επανατοποθέτηση της ταυτότητας της γειτονικής χώρας, ονομάζουμε τη γλώσσα “μακεδονική”  και παραδεχόμαστε τον “καθαρό” εθνοτικό χαρακτήρα ενός βουλγαροσερβικού γλωσσικού ιδιώματος;
Οι ισχυρισμοί των γειτόνων ότι είναι οι γηγενείς, αυθεντικοί απόγονοι των αρχαίων μακεδόνων, μας προσβάλλουν αλλά τους αντιμετωπίζουμε ως ανόητους και ανιστόρητους και θεωρούμε ότι πρέπει να τιμωρούνται με τη διεθνή απομόνωση της γειτονικής χώρας. Η αναβάπτιση αυτών των ισχυρισμών με ελληνική συμφωνία, “μακεδονική" γλώσσα, “μακεδονική” ιθαγένεια και η άμεση προοπτική της διεθνούς τους αποδοχής, μας προσβάλλουν πλέον ως επίθεση στην προσωπικότητα του καθενός από εμάς και στη συνοχή της κοινωνίας μας. 
Αν οι γείτονές μας θέλουν ν’αφήσουν πίσω τους την κακή παράδοση των βαλκανικών καυγάδων και να συνεννοηθούν με την Ευρώπη και τον κόσμο της προόδου τότε  θα πρέπει να δημιουργήσουν την ταυτότητά τους αντί να τους χαρίζουμε τη δική μας.
Αν δεν ενταχθεί τελικά η γειτονική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οποιοδήποτε λόγο, π.χ. άρνηση άλλων χωρών, ασυμβατότητα προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις αξίες, μη συμμόρφωση της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής, ποιά θα είναι η ωφέλεια για την Ελλάδα από την συμφωνία;
Ποιοι αλήθεια  μπορεί να συμμετέχουν στην κοινή διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων  που θα εξετάσει και εφόσον θεωρήσει  κατάλληλο θα αναθεωρήσει οποιοδήποτε σχολικό εγχειρίδιο, όταν οι πιο έγκριτοι έλληνες επιστήμονες σε ιστορικά, αρχαιολογικά και γλωσσικά θέματα, έχουν ήδη τοποθετηθεί και είναι αντίθετοι με το περιεχόμενο της συμφωνίας;
Δεδομένου ότι τα εθνικιστικά και αλυτρωτικά ιδεολογήματα στη γείτονα χώρα  δεν περιμένουν τα σχολικά βιβλία για να αναπτύσσονται και να ασκούν επιρροή, γιατί στη συμφωνία δεν ορίζονται τα θεσμικά μέτρα (ποινικά, αστικά και διοικητικά)για τις περιπτώσεις παραχάραξης της ιστορίας; Δεν θα έπρεπε αυτό να προβλέπεται πριν την κύρωση της συμφωνίας και να το εφαρμόσουν οι γείτονες αμέσως;
Εν  τέλει, δώσαμε περισσότερα απ’ όσα φανταζόντουσαν οι Σκοπιανοί γείτονές μας και μάλιστα νοιώθοντας υπερήφανοι γι’ αυτό.
Εν αναμονή των απαντήσεών σας και μέχρι την απόσυρση της συμφωνίας και διερμηνεύοντας τη βούληση και τις ευαισθησίες των πολιτών του δήμου Πέλλας, σας δηλώνω ότι:
Ο δήμος Πέλλας, θα αντιμετωπίζει στο εξής κάθε προσωπικότητα που υιοθετεί τέτοιες προσβλητικές θέσεις ως persona non grata και θα αποθαρρύνει την επίσκεψη και την παραμονή τους στην περιοχή μας. 
Γρηγόριος Σ. Στάμκος
Δήμαρχος Πέλλας
Γιαννιτσά 15 Ιουνίου 2018




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 comments:

  1. Το ανύπαρκτο έργο σου ,προφανώς οφείλεται στην 'κάκιστη συμφωνία'.Ολοι τώρα προσπαθείτε να ανεβείτε στον Βουκεφάλα , μπας και σωθείτε πολιτικά , τρομάρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχεση εχει το εργο του δημαρχου με την συμφωνια για τα Σκοπια? Εισαστε καλα? Μπορειτε για 5 λεπτα να μεινετε με το θεμα?

      Διαγραφή
  2. Μπράβο δήμαρχε,επιτέλους μια συγκροτημένη σοβαρή φωνή, γιατί από κραυγές και τσιρίδες χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το ξεκίνησε η Λαογραφική Εταιρεία της Έδεσσας. Επιτέλους υιοθετείται απο όλους. Εύγε Δήμαρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολιτική σου επιλογή δήμαρχε και, ως έναν βαθμό, δε θα βρεις διαφωνούντες στο να θεωρήσεις ανεπιθύμητο όποιον ψηφίσει στη Βουλή αυτή τη συμφωνία, όμως αυτό δεν ακυρώνει την ηγετική σου ανυπαρξία στο τιμόνι του Δήμου. Δείτε την πόλη τα τελευταία 9 χρόνια και δείξτε στον εαυτό σας μια αλλαγή, ένα έργο κοινής ωφελείας, κάτι που αλλάξατε στη ζωή των πολιτών σας. ΣΧΕΔΌΝ ΤΊΠΟΤΑ. Όχι ότι αν ήταν κάποιος άλλος θα έκανε κάτι παραπάνω, έτσι κι αλλιώς σε κομματικά μυαλά όραμα δε χωράει. Λυπάμαι για μια πόλη που δείχνει τη παρακμή της σε κάθε μέτρο. Λυπάμαι για τα τόσα χρόνια που έφυγαν και άλλα τόσα που θα φύγουν χωρίς ουσιαστική αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι εκτος θεματος φιλε μου. Εδώ μιλαμε για την συμφωνια με τα Σκοπια.

      Διαγραφή
  5. Εγώ αγαπητοί ανωνυμοι λυπάμαι για τις κομματικες τοποθετήσεις ,τις επικρισεις και τις προσωπικές εμπαθειες που υπερτερουν εναντι του μεγιστου εθνικού θέματος που γελοιωδως ορισμένοι προσπαθούν να μας πεισουν ότι επιλυεται με επιτυχία...Πρόκειται για την υπερτατη υποτιμηση της ανθρώπινης νοημοσύνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέτοιες μαλακίες λες Δήμαρχε και δεν παίρνεις λεφτά απο την Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον εχεις επιχειρηματα……...(σε περιπτωση που δεν το΄πιασες αυτό ενεχει αρκετη δοση ειρωνιας)

      Διαγραφή
  7. Δηλαδή είναι ανεπιθύμητη η Τζάκρη και ο Σηφακης; Εινα ανεπιθύμητη η Ντόρα Μπακογιάννη, που αγκαλιάζεις πριν λιλί καιρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σε λίγο καιρό έρχεται ο Κοντονης. Εκεί να δω την μαγκιά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Stamko min akous ta papagalakia tis aristeras poli kala ta.ipes opios ipostiriksi tin simfonia na min.patisi stin pela. Opos k an ine Ai sixtir proti fora aristera kathisma oloi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΦΟΥ ΚΥΡ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ (ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ) ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΤΟΥΣ (ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ) ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ...ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ Τ' ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ...ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΜΟΝΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνει καποιος όταν υπογραφει. Εάν μενουν στα λογια τοτε απλα είναι 'αερας κοπανιστος'.

      Διαγραφή
  11. Ο κύριος ανύπαρκτος δήμαρχος προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την ανυπαρξία του εν όψει εκλογών πάνω σε ένα εθνικό θέμα, όταν γνωρίζει ότι 50% και παραπάνω των πολιτών της πόλης που διοικεί γνωρίζουν που πέφτει το καζίνο στα Σκόπια, παρά ο αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά τα λόγια δήμαρχε, στην πράξη όμως τι ακριβώς θα κάνεις; Δες πρώτα και λύσε τα προβλήματα στο δήμο και μετά πιάσε τα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τον Κοντονή ωραία αντίσταση σημερα. Αυτό ενοούσες, δε θα βγαίνεις φωτογραφίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ωχ υπάρχεις ,,μίλησες,,ζήτω ο δήμαρχος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.