Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA1: Μαθήματα για μετανάστες - Οι νέες τεχνολογίες στην διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών


Η ΔΔΕ Πέλλας στα πλαίσια του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS + με τίτλο «Μαθήματα σε μετανάστες: οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών» και σε σύμπραξη με τα σχολεία 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών , 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας , Γυμνάσιο Σκύδρας και 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών πραγματοποίησε την πρώτη μετακίνηση από την πρώτη ροή του προγράμματος του Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Γερεμτζέ Δημητρίου , στο Ελσίνκι Φινλανδίας. 
Ο κ. Γερεμτζές παρακολούθησε το σεμινάριο από τις 12/5/18 μέχρι 20/5/18 στο Ελσίνκι στην περιοχή Vantaan Varia,στο τοπικό ΕΠΑΛ, στο οποίο πήραν μέρος 3 εκπαιδευτικοί από την Αθήνα και 6 εκπαιδευτικοί από την Δανία. Το σεμινάριο οργανώθηκε από τον οργανισμό EUNEOS και αναλύθηκαν οι τρόποι που νέα λογισμικά μπορούν να βοηθήσουν στη διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών και τρόποι αναγνώρισης αλλά και πιστοποίησης των δεξιοτήτων τους για την ομαλή ένταξή τους στη σωστή βαθμίδα εκπαίδευσης. 
Τον Σεπτέμβριο ακολουθεί η μετακίνηση των υπολοίπων 15 καθηγητών από τα παραπάνω σχολεία έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι ροές του ευρωπαϊκού προγράμματος. Η ταχύτητα και η μαζικότητα της εισροής των προσφύγων /μεταναστών έχει άμεσες συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες και άρα και στο σχολικό χώρο και την εκπαίδευση. Πρέπει λοιπόν να ενισχυθεί η ικανότητα της ΔΔΕ Πέλλας και των σχολείων της να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις ενσωμάτωσης στο εκπαιδευτικό περιβάλλον με νέες προσεγγίσεις και πρακτικές κάτι στο οποίο το παραπάνω ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα βοηθήσει αποτελεσματικά.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…