FOUTSITZHS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Όταν ο πανικός συνδυάζεται με τον λαϊκισμό, το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση…"

Το γνωστό γνωμικό «Αρχή άνδρα δείκνυσι» αποδίδει με πολύ μεγάλη γλαφυρότητα όλα όσα ζήσαμε και ακούσαμε τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με την αργία ενός μήνα στην οποία τέθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας. Το γεγονός αυτό ήταν απόρροια της μη συμμόρφωσής του έπειτα από σχετικές διαδοχικές κλήσεις της αστυνομίας για την σφράγιση του καταστήματος του Φ.Ο.Ε λόγω καταγγελιών, προφανώς για υπερβολική ένταση της μουσικής και όχι μόνο. Δεν θα αναλωθώ στο τι έπρεπε να πράξει και δεν έπραξε ο κ. Δήμαρχος. Άλλωστε λίγο πολύ είναι γνωστά και στις 10 Οκτωβρίου έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης. Εκεί η Δικαιοσύνη θα αποδώσει τις όποιες ευθύνες, αν αυτές προκύψουν. 

Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να δηλώσω δημόσια, ως ένας απλός πολίτης, τον αποτροπιασμό και την ενόχλησή μου για όλη την επικοινωνιακή προπαγάνδα που προσπάθησε να εξαπολύσει -ανεπιτυχώς βέβαια- από την πρώτη στιγμή ο κ. Δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα. Κατατρεχόμενος από «μανία καταδιώξεως» και με έναν αξεπέραστο λαϊκισμό να μας λέει ότι δεν εφάρμοσε τον νόμο ως όφειλε αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Προτίμησα να τεθώ σε αργία παρά να κλείσω καταστήματα, γιατί θέλω να δημιουργείται απασχόληση και θέσεις εργασίας! Δεν κρίνω τον νόμο, αλλά στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που ζούμε κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει το μεροκάματό του και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό!»


Μάλιστα… Πολύ βολική απάντηση για έναν άνθρωπο που διακατέχεται από πολιτικό πανικό και προσπαθεί να αναγάγει σε πολιτικό επιχείρημα την οικονομική κρίση. Πρόκειται για την εύκολη δικαιολογία. Θα …«ήταν συνεπής» ο κ. Δήμαρχος αν έπραττε κάθε φορά το ίδιο για κάθε κατάστημα που θα δέχονταν καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις. Ωσάν ένας άλλος «Ρομπέν» των φτωχών και των αδυνάτων θα έπρεπε να υπερασπιστεί τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας. Γιατί δεν πράττει η Δημοτική Αρχή το ίδιο σε αρκετούς αγρότες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους από την άρδευση; Και οι αγρότες το μεροκάματο τους δεν βγάζουν; Γιατί δεν πράττει το ίδιο με τους οφειλέτες στην ύδρευση; Δεν θα έπρεπε να τους πει «αφήστε τα απλήρωτα εμείς είμαστε εδώ»; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί;

Στο σημείο αυτό θέλω να προσθέσω και μια άλλη παράμετρο η οποία θα πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαιτέρως. Με την πρόσφατη ψήφιση του νέου αυτοδιοικητικού νόμου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ I», όσον αναφορά το «Κώλυμα εκλογιμότητας και ασυμβίβαστα» ορίζονται τα εξής: «Κώλυμα εκλογιμότητας συντρέχει για όσους έχουν εκπέσει από οποιοδήποτε αιρετό αξίωμα τους, ύστερα από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, καθώς και για όσους έχουν εκπέσει από αιρετό αξίωμα τους, ύστερα από πειθαρχικό παράπτωμα. Τα κωλύματα ωστόσο συντρέχουν και από την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο». Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα ένα απλό ερώτημα: Αν γίνει η δίκη και καταδικαστεί ο κ. Δήμαρχος (το απεύχομαι) και δεν προσφύγει σε δεύτερο βαθμό, εκπίπτει άμεσα και καθίσταται αδύνατον να είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Σε περίπτωση όμως που ζητήσει αναβολή ελλοχεύει ο κίνδυνος εάν είναι εκλεγμένος την επομένη τον εκλογών να εκπέσει μέσα στην επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Πως λοιπόν θα οδηγηθεί μέσα σε ένα τέτοιο τοπίο να ζητήσει την ψήφο των συμπολιτών του; Προφανώς αυτό το γνωρίζει μόνο ο ίδιος!  

Αυτό όμως είναι το τελευταίο. Και αυτό γιατί οι πολιτικοί και γενικότερα όσοι ασκούν διοίκηση οφείλουν να προασπίζονται τους θεσπισμένους νόμους από την Πολιτεία και να τους εφαρμόζουν, είτε τους αρέσουν είτε όχι. Αν οι εκάστοτε διοικούντες λαϊκίζουν στοχεύοντας στην άγρα ψήφων και εφαρμόζουν τους νόμους αλά καρτ, δίχως να υπολογίσουν τον κοινωνικό αντίκτυπο, τότε δεν υπάρχει σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας. 

Τέλος θα συνιστούσα στη Δημοτική Αρχή να αλλάξει το επικοινωνιακό της επιτελείο. Κάθε φορά που προσπαθούν να διαχειριστούν μια αρνητική εξέλιξη για την Δημοτική Αρχή τα κάνουν χειρότερα εκπέμποντας λανθασμένα μηνύματα στη κοινωνία. Ενίοτε βέβαια μας προκαλούν γέλιο οι επικοινωνιακές ακροβασίες. Στην  συγκεκριμένη περίπτωση όμως μας προκαλούν ντροπή και θλίψη. 

Τελικά μήπως ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε αν αξίζουμε αυτή την Διοίκηση ή μήπως ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε σελίδα στο βιβλίο του Δήμου μας;  

Βαγγέλης Δ. Θωμάς

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

10 σχόλια:

 1. θα σας στρωσει ο μικρος τακη....σας εχει κανει ρομπα χαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν ο Παγκαλος έλεγε όλοι μαζί τα φάγαμε πέρα από το ότι προσπαθούσε να ρίξει τις ευθύνες της χρεοκοπίας της χώρας, στον απλό μέσο πολίτη που από μακρώνθεν παρατηρούσε ένα σύστημα δομημένο κατά τέτοιο τρόπο, με δημάρχους, νομάρχες, κομματάρχες, πολιτευτές, (τους γενικά ξέρεις ποιος είμαι γω) που είτε συνεργαζόσουν μαζι του είτε σε έθετε στο περιθώριο να κοιτάς την δουλεία σου, δήλωνε ευθαρσώς πόσο αμετανόητος ήταν για το κακό που προξένησε σε εκατοντάδες συμπολίτες μας. Αυτό το αμετανόητο πελατειακό πολιτικό σύστημα που εκφράζεται και από τον Δήμαρχο Έδεσσας πρέπει να τεθεί μια για πάντα στο περιθώριο. Ο πολίτης πρέπει να ξαναγίνει πρωταγωνιστής και να αποκτήσει εμπιστοσύνη στους θεσμούς, τους νόμους , τις υπηρεσίες. Δεν μπορεί το επιχειρείν να στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις με την εξουσία , δεν μπορεί ο νόμος να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ανάλογα με τη σχέση σου με την εξουσία. Βαγγέλη του χρόνου που θα αναλάβετε τα ηνία του Δήμου φρόντισε να μη κάνεις τα ίδια και γίνεις σαν το δάσκαλο που δίδασκε και λόγο δεν κρατούσε γιατί τότε θα είσαι κατάπτυστος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. Ακόμα δεν τον είδαμε... Γιάννη τον βαφτίσαμε...
   αν νομίζετε ότι από τους 6 συνδυασμούς του δήμου... θα αναλάβει τα ηνία ο συνδυασμός που έχει την στήριξη της κυβέρνησης...(σύριζα-ανελ) και αν από τους 35 υποψηφίους, του παραπάνω συνδυασμού… ξέρετε ποιος θα εκλέγει... το μόνο που μένει είναι να μας πείτε .. ποτέ θα γίνουν οι εθνικές εκλογές και ποιος θα μας κυβερνήσει.... κύριε/α με τις μαντικές ιδιότητες....

   Διαγραφή
 3. Πότε ήταν πρωταγωνιστής?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τελικα ο Δημαρχος Εδεσσας κ ολοι αυτοι που επικροτησαν την συγκεκριμενη τακτικη θα πρεπει να αναρωτηθουν τι ειδους διοηκηση θελουν. Με τα επικοινωνιακα τρικ μιας ιστοριας που επαναλαμβανετα, γιατί ερχονται και άλλα, ι θα επρεπε να εχει εξαφανιστει απο προσωπου γης. Τοσες φορες που εχει ρεζιλευτει και υπαρχουν ανθρωποι που τον πιστευουν και συνηγορουν; Η Ουγκαντα .εχει καλυτερο επιπεδο..βαγγελη θλιβομαι κιεγω και μαλιστα εκνευριζομαι αφανταστα με το τόσο θρασος του.και αραγε αισθανεται δικαιωμενος κ περηφανος; Ποσο βαθιά νυχτωμενος!. Ρεζιλι .διεθνως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δυστυχώς για αυτόν τον άνθρωπο και ευτυχώς για τους δημότες ο χαραχτήρας αυτού του ανθρώπου φάνηκε ακόμα και στον πιο δύσπιστο, με παιχνιδάκια του τύπου είμαι ο ήρωας έπεσε στη φάκα ο ίδιος που τόσα χρόνια, αυτός και η ομάδα Τσώτσου έστηνε, στοχοποιόντας δημοτικούς συμβούλους μέσα από την ίδια τους την παράταξη μέχρι να απομείνουν μόνο αυτοί. Στο τέλος δήλωσε την αλήθεια, η μόνη φορά που είπε αλήθεια είναι αυτή, "Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΜΟΥ" και κάνω ότι θέλω εγώ και οι δημοτικοί μου σύμβουλοι. Νομίζω ότι αυτή η παράταξη πρέπει να περάσει από ΚΕΠΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Χαχαχα.ΚΕΠΑ πολυυ καλο φιλε 11.14. Η ουσια ειναι οτι οι γραφικοι κατα τον Δημαρχο Εδεσσας επαληθευονται.και δεν κουνιεται φυλλο και ο Κουλης θα τον ωαλει στο ψηφοδελτιο του ως τον επιτυχημενο Δημαρχο βιτρινας αλλα στον κοσμο οι ηρωισμοι πλεον δεν περνανε..ο εγωκεντρισμος κ η φιλαυτια,η εμπαθεια, ο ποθος στον ακρατο λαικισμο για να κρατηθει στην εξουσια και τελος ο πανικος θα ειναι μπουμεραγκ και θα γκρεμισουν τα ψεμματα του, γιατι το ψεμα εχει κοντά ποδαρια λεει ο λαος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "επικονωνιακό" λάθος του Δημάρχου σε αργία (κάνει ότι κάνουν τάχα οι μεγάλοι πολιτικοί..γράφουν μέσω κοινωνικών δικτύων..). το ζήτημα είναι ότι το δικαστήριο τον Οκτώβριο μπορεί να είναι μοιραίο. Και επιπλέον αν ο πρώτος πολίτης της πόλης δεν τηρεί τους νόμους οι υπόλοιποι τι πρέπει να κάνουν; ΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ μια ζωή..και δυστυχώς και ο Βαγγελάκης της ίδιας κουλτούρας είναι όπως και οι περισσότεροι υποψήφιοι... Ευτυχώς που γράφετε..να ξέρουμε τι ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ..γιατί μην νομίζετε ότι είμαστε όλοι το ίδιο στην Έδεσσα. Χαζοί, κουτοί...τάχα μου και δήθεν....δεν είμαστε όλοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. O βαγγελακης ειναι 23 χρονων και υπογραφει αυτα που υποστηριζει! Αν κατι θεωρεις λαθος απαντας με επιχειρηματα ή αν εχεις καλυτερη αποψη τοποθετησαι επωνυμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. Ποιος είναι ο Βαγγελάκης? και που ξέρετε την ηλικία του?. Είστε συγγενείς ή φίλοι? Ποιοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον κάθε Βαγγελάκη... και τον βγάζουν μπροστά...?
   Που είναι ο αρχηγός συνδυασμού να πάρει θέση....
   Μιας και αλλάζει σελίδα... να την γυρίσουμε μπροστά... ...Γιατι στην πίσω σελίδα δεν υπάρχει μόνο το Φ.Ο.Ε ... αλλά και οι "καταρράκτες" οι πρόεδροι αυτών…. και αυτό το κεφάλαιο ποναει πολύ στην τοπική κοινωνία ….

   Διαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…