Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι" η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Αριδαίας

Υποβλήθηκε πρόταση στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του  Υπουργείου Εσωτερικών για την αντικατάσταση του δικτύου  ύδρευσης της Αριδαίας και τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης του Αρχαγγέλου, της Φούστανης, του Λουτρακίου, της Όρμας και της Δωροθέας- Αγάθης,  συνολικού προϋπολογισμού 3.155.808,75 ευρώ

Συνεργασία είχαν την Τετάρτη 26-9-2018 στο Υπουργείο Εσωτερικών η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος  με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κώστα Πουλάκη για την υποβολή πρότασης προς ένταξη στο «Πρόγραμμα Φιλόδημος» η οποία αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Αριδαίας (προϋπολογισμός 2.596.783,83 ευρώ) και στις βελτιώσεις υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς Αρχαγγέλου (προϋπολογισμός 99.000,00 ευρώ), Φούστανης (προϋπολογισμός 76.000,00 ευρώ), Λουτρακίου (προϋπολογισμός 186.703,69 ευρώ), Όρμας (προϋπολογισμός 165.787,06 ευρώ) και Δωροθέας – Αγάθης (προϋπολογισμός 31.532,13 ευρώ).
Όπως τόνισε η κ. Τζάκρη στον κ. Πουλάκη, η αντικατάσταση και η βελτίωση των υποδομών ύδρευσης της Αριδαίας και των υπολοίπων οικισμών που επιδιώκεται με την ένταξη και τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» θα συμβάλει καθοριστικά -δεδομένου ότι το πόσιμο νερό αποτελεί βασικό αγαθό- στη διατήρηση της δημόσιας υγείας  και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των υπό ένταξη περιοχών, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών επεσήμανε ότι η υποβληθείσα πρόταση πληροί τους βασικούς στόχους του Προγράμματος «Φιλόδημος» που είναι η ενδυνάμωση της ισόρροπης, βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης και η βελτίωση των υποδομών των δήμων. Η συνολική διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος είναι η περίοδος 2018-2022 και μέσα στο 2019 θα διατεθούν στους δήμους κονδύλια ύψους  800 εκ. ευρώ, ενώ μέχρι το πέρας του προγράμματος  κονδύλια συνολικού ύψους 2,5 δις ευρώ για έργα και μελέτες στους άξονες προτεραιότητας του Προγράμματος.
Ο κ. Πουλάκης διευκρίνισε ότι η απόφαση ένταξης έργου στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες μετά από αξιολόγηση της υποβληθείσας πρότασης, σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής, όπως αυτά προσδιορίζονται στην σχετική πρόσκληση.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Μια φωτογραφία παιδιά τι μου βάλατε της βάνες εκλογές έρχονται βάνες θα βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…