Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυξήθηκε κατά 12,9% ο αριθμός των ζάπλουτων το 2017


Στις ΗΠΑ εξακολουθούν να ζουν οι περισσότεροι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο αριθμός των πολύ πλούσιων που βρίσκονται στην Ιαπωνία, στην Κίνα, στη Γερμανία, στον Καναδά και στη Γαλλία είναι μικρότερος.

Οπως επισημαίνεται στην έκθεση της εταιρείας αναλύσεων X-Wealth, ο αριθμός των πολυεκατομμυριούχων αυξήθηκε το 2017 παγκοσμίως κατά 12,9% στις 255.810. Επίσης, η περιουσία αυτών των ανθρώπων ενισχύθηκε κατά 16,3%, φθάνοντας τα 31,5 τρισ. δολάρια την ίδια περίοδο.

Στις ΗΠΑ ζει το 35% των ανθρώπων με καθαρά περιουσιακά στοιχεία, πλην δανείων, άνω των 30 εκατ. δολαρίων. Το 2017 έφτασαν τις 79.595 και η περιουσία τους διαμορφώθηκε στα 13,1 τρισ. δολάρια. Στην Ιαπωνία, στην Κίνα, στη Γερμανία, στον Καναδά και στη Γαλλία οι πολυεκατομμυριούχοι και οι δισεκατομμυριούχοι έφθασαν τις 70.830. Στην Ευρώπη ζει το 28% των πολύ πλούσιων του κόσμου, με συνολική περιουσία της τάξεως των 8,7 τρισ. δολαρίων.


Ομως, ολοένα και περισσότεροι Ασιάτες σκαρφαλώνουν στην κλίμακα των πολύ πλούσιων, εν συγκρίσει με άλλες περιοχές του πλανήτη. Λόγω της ταχύρρυθμης ανάπτυξης στις αναδυόμενες ασιατικές χώρες, διευρύνεται η μεσαία τάξη και αυξάνονται οι πλούσιοι. Ενδεικτικό στοιχείο είναι ότι η περιουσία των πλουσιότερων Αμερικανών αυξήθηκε κατά 12,9% το 2017. Στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ, όμως, καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 32,8% και του 31,5%, αντίστοιχα. Παράλληλα, ο αριθμός των πολύ πλούσιων αυξήθηκε κατά 8,9% στις ΗΠΑ αντί του 14,1% που καταγράφηκε στην Κίνα και του 31% στο Χονγκ Κονγκ. Συνολικά, οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Ασία αυξήθηκαν κατά 18,5% στη διάρκεια του 2017.

Ο δημοφιλέστερος τόπος διαμονής για τους Αμερικανούς με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων είναι η Νέα Υόρκη. Εκεί κατοικούν οι 8.865 από τους 79.595 πλουσιότερους Αμερικανούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων X-Wealth για το 2017. Παγκοσμίως, όμως, η Νέα Υόρκη έχασε την πρωτιά από το Χονγκ Κονγκ, όπου ζουν 10.010 ζάπλουτοι.

Στο Τόκιο διαμένουν οι 6.785 πλουσιότεροι Ιάπωνες. Το Τόκιο βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας με τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τους πλουσιότερους ανά τον κόσμο. Το Παρίσι και το Λονδίνο βρίσκονται στην πέμπτη και στην έκτη θέση της λίστας, αντίστοιχα, με τη Wealth-X να υπολογίζει λιγότερους από 4.000 κατοίκους με μεγάλο πορτοφόλι. Καμία άλλη πόλη της Ευρώπης δεν περιλαμβάνεται στη λίστα με τις δέκα πόλεις με πάνω από 2.700 άτομα που έχουν περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων.

Η Wealth-X διαπιστώνει ότι o πληθυσμός των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο αυξήθηκε σε όλες τις περιοχές που εξετάζει η έκθεση. Συγκεκριμένα, σε Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική και Καραϊβική, στην Αφρική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Ωκεανία. Είναι ένα φαινόμενο που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πτώση των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2009.

Σύμφωνα με τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ, που συντάσσει κάθε χρόνο το περιοδικό Forbes, ο Τζεφ Μπέζος εκτόπισε τον Μπιλ Γκέιτς από την κορυφή. Η προσωπική περιουσία του ιδρυτή, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Amazon υπολογίζεται στα 150 δισ. δολάρια.

Στη λίστα Forbes του 2018 περιλαμβάνονται μόνον οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι με προσωπικά περιουσιακά στοιχεία άνω των 2,1 δισ. δολαρίων. Οπως διαπιστώνουν οι συνεργάτες του Forbes, Λουίζα Κρολ και Κέρι Ντόλαν, υπάρχει σημαντική αύξηση του πλούτου που προέρχεται από την ενίσχυση των αξιών στα χρηματιστήρια και την τεχνολογική πρόοδο.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.