Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύσκεψη ΣΕΑΣ Πέλλας με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σύσκεψη του ΣΕΑΣ Πέλλας με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας για τον τρόπο κατανομής de minimis στα ροδάκινα λόγω βροχοπτώσεων καλοκαιριού 2018

Συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη καθώς και εκπρόσωποι πάνω από 30 συνεταιρισμών της Πέλλας. Προήδρευσε ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς. Η σύσκεψη έγινε στα γραφεία του Α.Σ. Πέλλας.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης το βασικό ζήτημα που συζητήθηκε ήταν ο τρόπος συλλογής στοιχείων για της ζημιές από τις σφοδρές και άκαιρες βροχοπτώσεις του τέλους Ιουνίου 2018.  Πρέπει με ταχύτητα και δικαιοσύνη να αποφασιστούν ποιες ποικιλίες ροδακίνων και νεκταρινιών επλήγησαν και με ποιόν τρόπο θα κατανεμηθεί σωστά η αποζημίωση μέσω de minimis που αναμένεται να αποφασιστεί από την κυβέρνηση. 
Αποφασίστηκε να δοθεί χρόνος 5 ημερών για να δηλωθούν από τους συνεταιρισμούς στον ΣΕΑΣ οι ποικιλίες και οι χρόνοι ωρίμανσης τους. Στην συνέχεια θα δοθούν τα στοιχεία στον ΕΛΓΑ που θα αποφασίσει για τις πληγείσες ποικιλίες.
Ακολούθως μέσω των στοιχείων του ΟΣΔΕ ( τις δηλώσεις των παραγωγών που κατά πλειοψηφία δήλωναν και τις ποικιλίες) και την δυνατότητα όποιοι δεν είχαν δηλώσει ποικιλίες να δηλώσουν συμπληρωματικά μέσω της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ να καθοριστούν οι δικαιούχοι αποζημίωσης.

Ο τρόπος αυτός θα επιταχύνει τις διαδικασίες, θα προσφέρει εχέγγυα δικαιοσύνης και θα βοηθήσει στην ταχύτερη καταβολή de minimis στους πληγέντες αγρότες. 
Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν όλη την διαδικασία και να πιέζουν την κυβέρνηση για την τελική απόφαση και τον χρόνο καταβολής της αποζημίωσης μέσω de minimis αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με τρόπο που να αντιμετωπιστούν και τα όποια προβλήματα από τον περσινό τρόπο κατανομής της αποζημίωσης που αποφάσισε και κατέβαλε η κυβέρνηση.  
Ακολούθησε συζήτηση για άλλα θέματα του αγροτικού χώρου και αποφασίστηκαν συχνότερες συνεδριάσεις και για θέματα οργάνωσης της παραγωγής με στόχο την συγκέντρωση των προϊόντων, την τυποποίηση τους και την διεκδίκηση ποιοτικών αγορών.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 σχόλια:

 1. ... εκπρόσωποι πάνω από 30 συνεταιρισμών της Πέλλας.
  Έναν εκπρόσωπο να έστελνε ο κάθε συνεταιρισμός θα είχε τουλάχιστον 30 άτομα. Εσείς πόσους βλέπετε;
  Μιλάμε για πλήρη απαξίωση!! Και που 'σαι ακόμα!!
  χα χα χα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…