FOUTSITZHS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συναντήσεις της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στην Αθήνα για την προώθηση ζητημάτων του Δήμου

Κατά το διάστημα της παραμονής της στην Αθήνα, την προηγούμενη εβδομάδα, και στο πλαίσιο της προώθησης κι επίλυσης ζητημάτων και υποθέσεων του Δήμου Σκύδρας, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου συναντήθηκε, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Ιωάννη Χαρωνίτη. Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η επίλυση και της τελευταίας εκκρεμότητας που αφορά το Νηπιαγωγείο Πετριάς  και τη δια στόματος διαβεβαίωση του Διευθύνοντα Συμβούλου ότι πλέον προχωρούν ταχέως για την κατασκευή του. Παράλληλα, ο Δήμος επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του ότι θα πράξει ό,τι απαιτείται, έτσι ώστε έγκαιρα κι ολοκληρωμένα να παραδοθεί το έργο στην τοπική κοινωνία της Πετριάς.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε για τη σημαντική τους βοήθεια στην επίλυση του ζητήματος, τόσο τον Διευθύνοντα όσο και τον Γενικό Διευθυντή των Κτιριακών Υποδομών.
Επίσης, η Δήμαρχος Σκύδρας στη συνάντησή της με την Ιωάννα Σεραφείμ Διευθύντρια στο γραφείο του Υφυπουργού Πολιτισμού κι Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη συζήτησε κι έλαβε τη δέσμευση για τη χρηματοδότηση περαιτέρω εργασιών συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Σκύδρας, τόσο στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού, όσο και στον εξωτερικό χώρο με την τοποθέτηση ταρτάν.
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει, λοιπόν, σταθερά και συντονισμένα τις ενέργειες και τις διεκδικήσεις προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό σ΄όλους τους τομείς, για όλη την κοινωνία και τους συμπολίτες μας.Συμμετοχή της Δημάρχου Σκύδρας στη σύσκεψη του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ισότητα των Φύλων

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) συμμετείχε στη σύσκεψη, στο Υπουργείο Εσωτερικών, που συγκάλεσε, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, η Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Αντικείμενο της συνάντησης εργασίας ήταν η κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για τα θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και η συζήτηση και η κατάθεση προτάσεων πάνω στο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου, έτσι ώστε η ισότητα να γίνει πράξη.
Η Δήμαρχος Σκύδρας στην τοποθέτησή της ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής: « Είναι θέμα παιδείας η κοινωνία μας να επιλέγει ανθρώπους με βάση την προσωπικότητα, την ικανότητα, την αξία τους και όχι με βάση το φύλο. Η πολιτεία με την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να εκπαιδεύσει την κοινωνία μας για τον αμοιβαίο σεβασμό των δυο φύλων. Επιπλέον, πρέπει να στηρίξει με τις δομές και τις υπηρεσίες της, ουσιαστικά κι αποτελεσματικά τη γυναίκα, η οποία έχει πολύπλευρο ρόλο, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών καθηκόντων της.. Ξεκαθαρίζω ότι δεν τίθεται θέμα επιβολής ή υπερίσχυσης του ενός φύλου στο άλλο, αλλά ισορροπίας των δύο φύλων, αρμονικής συνύπαρξης και αλληλοστήριξης. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στα θέματα παιδείας και της προσπάθειας μέσω της εκπαίδευσης, ακόμη από τους παιδικούς σταθμούς, να μάθουμε να σεβόμαστε ως ίσους, όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το φύλο. Επιπλέον θέλω να τονίσω και να ζητήσω την ενίσχυση των δομών και την αναφορά οπωσδήποτε στο νομοσχέδιο, της δυνατότητας δημιουργίας δομών υποστηρικτικών (ψυχολογικά, νομικά κ.α.), όπως και ξενώνων για τις γυναίκες που βιώνουν την έμφυλη βία, με αναφορά του χρηματοδοτικού τους εργαλείου...».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της η Δήμαρχος Σκύδρας ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την πρωτοβουλία και την ενημέρωση και τις συμμετέχουσες αιρετές γυναίκες για τη συμβολή τους στο διάλογο που αναπτύχθηκε.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν γυναίκες Δήμαρχοι (έχουν εκλεγεί συνολικά 16 σ΄όλη την Ελλάδα) και Δημοτικές Σύμβουλοι από διάφορα μέρη της χώρας καθώς και η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων Φωτεινή Κούβελα και η Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Στο Υπουργείο Εσωτερικών, στη συνέχεια, η Δήμαρχος Σκύδρας  συναντήθηκε με συνεργάτες του Υπουργού Αλέξη Χαρίτση για τη συζήτηση και προώθηση σημαντικών θεμάτων του Δήμου για τα οποία θα γίνει αναφορά το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τις εξελίξεις που θα υπάρχουν.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…