Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Η παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Μαντζουκίδη "Η Χρυσή Τομή στη Μουσική" και η μελοποιημένη αρχαία ελληνική ποίηση (βίντεο)


Την παρουσίαση του βιβλίου του "Η Χρυσή Τομή στη Μουσική", πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 18/11, στις 11:30 το πρωί, στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, ο μουσικός και ερευνητής (πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ.), Κώστας Μαντζουκίδης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την περιοχή μας (Αρχοντικό Γιαννιτσών).  

Την εκδήλωση "άνοιξε", καλωσορίζοντας τον συγγραφέα και το κοινό, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας, Κατερίνα Μαυρογονάτου, καθώς ο δραστήριος αυτός φορέας ήταν συνδιοργανωτής στην παρουσίαση του βιβλίου. 

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Αλεξάνδρειου Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών και καθηγήτρια Βιολιού, Μάχη Κυπραίου,μίλησε για τον συγγραφέα και το βιβλίο τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θαυμάσιο εγχείρημα που είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής έρευνας πάνω στην μουσική και στην Αρχαία ελληνική γλώσσα και ποίηση και στέλνει πολλά μηνύματα.
Στη συνέχεια, ο συγγραφέας του βιβλίου, Κώστας Μαντζουκίδης, παρουσίασε τα στοιχεία της έρευνας που έκανε για την μελοποιημένη αρχαία ελληνική ποίηση. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η στιγμή που το κοινό άκουσε μελοποιημένους τους πρώτους επτά στίχους της "Ιλιάδας" του Ομήρου, με βάση τους κανόνες της ίδιας της ελληνικής γλώσσας!

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., το Σύλλογο Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας και το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών.









Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.