Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Πέλλας: Μεγάλη η κινητικότητα υποψηφίων (και φερόμενων ως υποψηφίων) δημάρχων!


Μπήκαμε στο Νοέμβρη, δηλαδή βρισκόμαστε μόλις έξι μόλις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 και ακόμη στον μεγαλύτερο δήμο της ΠΕ Πέλλας, το δήμο Πέλλας, ο οποίος πληθυσμιακά καλύπτει σχεδόν το 50% του νομού μας, από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, τον ΣΥΡΙΖΑ ή γενικότερα στον χώρο της κεντροαριστεράς δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με τον υποψήφιο δήμαρχο που θα υποστηριχθεί.

Στην πραγματικότητα ίσως να μην έχει βρεθεί ακόμα το πρόσωπο το οποίο θα συγκεντρώνει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά εκείνα που είναι απαραίτητα να σταθούν απέναντι στις υποψηφιότητες που φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν τον δήμο Πέλλας και προέρχονται από την κεντροδεξιά και -μέχρι τώρα τουλάχιστον- είναι τρία:

-        Ο νυν δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος, ο οποίος δεν μοιάζει να ανησυχεί ιδιαίτερα από την «κινητικότητα» υποψηφίων που παρατηρείται στο χώρο της ΝΔ και οργανώνει τις προτεραιότητές του για το πιο κρίσιμο εξάμηνο της θητείας του. Μέχρι τώρα η παράταξή του φαίνεται να είναι συμπαγής και -τουλάχιστον δημόσια- δεν έχει εκφρασθεί κάποια διαφοροποίηση συμβούλων. Αναμένεται να υποστηριχθεί από τη ΝΔ.


-       Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Στάθης Καστερίδης, που ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του και βρίσκεται στο στάδιο συγκρότησης του συνδυασμού του. Απευθύνεται για την εξεύρεση υποψηφίων συμβούλων και στην κεντροαριστερά, μέσα από την παράταξη «Δημοτική Ενότητα» του Νίκου Παπανικολάου, που δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές.

-       Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος κάνει δυναμικό «come back» μετά την αποδοχή της αναίρεσης που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο και οσονούπω επιστρέφει στα καθήκοντά του, ως αντιπεριφερειάρχης Πέλλας. Συγκροτεί και αυτός τον δικό του συνδυασμό για το δήμο Πέλλας μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, «με μεγάλη αισιοδοξία για την τελική νίκη», όπως δηλώνει ο ίδιος.

Από την πλευρά της κεντροαριστεράς, ο πρώην βουλευτής και σημερινός διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, γιατρός, Ηλίας Θεοδωρίδης, έχει εκφράσει με επιστολή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ωστόσο όμως μέχρι τώρα δεν έχει εκφρασθεί κάτι επίσημα σχετικά με την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του.

Ο προερχόμενος από τους Οικολόγους, δικηγόρος Χάρης Αγγελίδης, έχει εκδηλώσει διαδικτυακά την πρόθεσή του να… «σκοντάψει» και να διεκδικήσει ως επικεφαλής συνδυασμού το δήμο Πέλλας και αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του.

Η πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλη, ενώ στο παρασκήνιο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει πολλές κατ’ ιδίαν συζητήσεις για υποψηφιότητες που θα συγκεντρώνουν προϋποθέσεις νίκης στο μεγαλύτερο δήμο της ΠΕ Πέλλας.

Τέλος, θεωρείται σίγουρη η κάθοδος της παράταξης που θα υποστηρίξει το Κ.Κ.Ε. Η πλέον πιθανή επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον Μαϊο του 2019 είναι η σημερινή δραστήρια δημοτική σύμβουλος, Ολυμπία Παπαδοπούλου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.